Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Ρουμανίας για Euro 2028 και Μουντιάλ 2030!

Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Ρουμανίας για Euro 2028 και Μουντιάλ 2030!

ΕΠΟ, ΓΓΑ και Βασιλειάδης δεν μπορούν να βρουν μόνιμη έδρα στην Εθνική, αλλά υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας για τη διεκδίκηση του Euro 2028 και του Μουντιάλ 2030!

Το ποδόσφαιρο από μόνο του φροντίζει να ακουμπάει υψηλού επιπέδου κωμικά ύψη. Εάν αυτό το συνδυάσουμε με την ούτως ή άλλως τραγελαφική προσέγγιση της πολιτικής (και των πολιτικών) στον αθλητισμό, τότε το μείγμα που προκύπτει είναι εκρηκτικά… ακατάλληλο για σοβαρότητα. Θέλετε και παραδείγματα; Σας έχουμε ένα πολύ καλό.

Στα τέλη Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε τετραμερής συνάντηση στη Σόφια, μεταξύ των υφυπουργών αθλητισμού Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας, με σκοπό την προετοιμασία της κοινής υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030. Το «παρών» έδωσαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας Κράσεν Κράλεφ, της Ρουμανίας Κονσταντίν Μπόγκνταν και της Σερβίας Βάνια Ουντοβίτσιτς, καθώς και εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η οριστικοποίηση του κειμένου συμφωνίας μεταξύ των τεσσάρων χωρών με στόχο την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας στην επόμενη τετραμερή συνάντηση, η οποία θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Sportexpo 2019. Μάλιστα, στο περιθώριο αυτής της συνάντησης, θα γίνει η παρουσίαση και των μελών της κοινής Οργανωτικής Επιτροπής (έχει ήδη συμφωνηθεί να αποτελείται με τέσσερα άτομα από κάθε χώρα).

Μάλιστα, η ΓΓΑ απέστειλε και σχετική ενημέρωση σήμερα το πρωί, ενημερώνοντας πως «Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αύριο Σάββατο (13-4-2019) στις 11.00 π.μ. θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τους ομόλογούς του της Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας για την από κοινού υποψηφιότητα διεκδίκησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στις 12.00 στο κτίριο διοίκησης της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης παρουσία και των προέδρων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών».

Πού είναι το αστείο σε όλο το παραπάνω; Μα στο προφανές. Η ΕΠΟ και η Πολιτεία δεν είναι ικανές να βρουν γήπεδο για να δώσει τα παιχνίδια της η Εθνική ομάδα για τα προκριματικά του Euro 2020 και θα διοργανώσουν Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή Μουντιάλ; Εχει την πλάκα του όλο αυτό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ