Εθνική Ελλάδας: Οι αριθμοί της ντροπής

Εθνική Ελλάδας: Οι αριθμοί της ντροπής

Δύο προπονητές, τρεις τεχνικοί διευθυντές και 29 διεθνείς. Και όλα αυτά μέσα σε 6 παιχνίδια του 10ου Ομίλου για τα προκριματικά του Euro 2020.

Η χθεσινή εντός έδρας ισοπαλία της Εθνικής Ελλάδας στο ΟΑΚΑ κόντρα στο Λιχτενστάιν, έβαλε «ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες υπήρχαν για την κατάκτηση της 2ης θέσης του Ομίλου, που θα την έφερνε στην τελική φάση του Euro 2020.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε ακόμα μία απογοητευτική εμφάνιση, κατέγραψε ένα ακόμα ντροπιαστικό αποτέλεσμα και συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι. Χαρακτηριστικό δείγμα της χθεσινής «πανωλεθρίας» το γεγονός ότι το Λιχτενστάιν μέχρι και πριν τον αγώνα στο ΟΑΚΑ, δεν είχε πετύχει γκολ, ενώ δεν είχε μαζέψει ούτε ένα βαθμό.

Δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει και… καλύτερο. Από τον περασμένο Νοέμβρη, μετράμε μόλις μια νίκη σε οκτώ αναμετρήσεις. Με τον χθεσινό μας αντίπαλο εκτός έδρας. Αυτή τη χούφτα των 40.000 ανθρώπων που το βράδυ της Κυριακής «πανηγύριζαν» για το αποτέλεσμα της ιστορίας τους σε επίπεδο εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Οι αιτίες της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει επέλθει η Εθνική είναι πολλές. Μία από αυτές; Η συνεχόμενη αλλαγή προσώπων στην ομάδα.

Από το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2020 και την εκτός έδρας νίκη επί του Λιχτενστάιν, μέχρι και την χθεσινή ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, καμία θέση στην «γαλανόλευκη» δεν είναι σταθερή. Από αυτή του προπονητή, αυτή του τεχνικού διευθυντή, μέχρι και αυτές των ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί στα προκριματικά του Euro 2020.

Και για να μιλάμε με αριθμούς. Τα 6 παιχνίδια που έχει δώσει η Ελλάδα για τον 10ο όμιλο, έχουν υπάρξει 2 προπονητές, 3 τεχνικοί διευθυντές και έχουν χρησιμοποιηθεί 29 ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, από αυτούς , οι 3 (Βρουσάι, Παυλίδης, Κότσιρας) έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους με την «γαλανόλευκη».

Αναλυτικά:

Προπονητές: Άγγελος Αναστασιάδης, Τζον Φαν Σιπ

Τεχνικοί διευθυντές: Άγγελος Μπασινάς, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Τάκης Φύσσας, Κώστας Κωνσταντινίδης

Παίκτες: Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Βασίλης Μπάρκας, Δημήτρης Σιόβας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Κώστας Μανωλάς, Μιχάλης Μπακάκης, Κώστας Σταφυλλίδης, Λεονάρντο Κούτρης, Βασίλης Τοροσίδης, Δημήτρης Κουρμπέλης, Ανδρέας Σάμαρης, Κάρλος Ζέκα, Κώστας Φορτούνης, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Γιώργος Μασούρας, Δημήτρης Κολοβός, Γιάννης Φετφατζίδης, Δημήτρης Πέλκας, Μανώλης Σιώπης, Ευθύμης Κουλούρης, Κώστας Μήτρογλου, Τάσος Μπακασέτας, Τάσος Δώνης, Χάρης Μαυρίας, Γιάννης Κότσιρας, Βαγγέλης Παυλίδης, Μάριος Βρουσάι, Κώστας Τσιμίκας, Δημήτρης Γιαννούλης

Οι τόσες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα δεν παραπέμπουν σε μία ομάδα με πλάνο, με αγωνιστικό σχέδιο προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει. Αντιθέτως, αντανακλούν πανικό και παντελή έλλειψη ικανότητας για να επανέλθει η Εθνική ομάδα στα προ ετών στάνταρ της.

Δυστυχώς υποδεικνύουν μια ομάδα που μέρα με την μέρα γυρνάει όλο και περισσότερο σε εποχές ανυποληψίας, μην μπορώντας να βάλει «φρένο» στην κατρακύλα. Και οι ευθύνες που έχουν άπαντες που ασχολούνται με την Εθνική ομάδα δεν παραγράφονται.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ