«Ισπανοποιείται» ο Ανσού Φατί

«Ισπανοποιείται» ο Ανσού Φατί

Οι παράγοντες της ισπανικής ομοσπονδίας εντείνουν τις ενέργειες για να αποδώσουν την υπηκοότητα στο παιδί-θαύμα της Μπαρτσελόνα, Ανσού Φατί.

Ο Ανσού Φατί είναι το νέο «παιδί-θαύμα» της Μπαρτσελόνα, αλλά δεν περνά απαρατήρητος από τους ιθύνοντες της ισπανικής ομοσπονδίας. Ο 16χρονος ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στην πόλη Μπιζάου της Γουινέας-Μπιζάου, όμως από την ηλικία των 6 ετών ζει στην Ισπανία και έχει το δικαίωμα να πολιτογραφηθεί Ισπανός.

Οι Ισπανοί παράγοντες έχουν κινήσει τις διαδικασίες για να πάρει ο Φατί την ισπανική υπηκοότητα. Η προεργασία άρχισε πριν μία τριετία, όμως δεν έχει τελειώσει εξαιτίας της γραφειοκρατίας.

Η ισπανική ομοσπονδία έχει καταθέσει τον σχετικό φάκελο στη FIFA, η οποία έχει ζητήσει επιπλέον έγγραφα για να τον δεχτεί. Προς το παρόν, ο Φατί παραμένει πολίτης της Γουινέα-Μπιζάου για την Παγκόσμια Ομοσπονδία, παρότι εκείνος δεν έχει πρόθεση να αγωνιστεί για την αφρικάνικη χώρα.

Οι Ισπανοί παράγοντες θα εντείνουν τις ενέργειες τους για την απόδοση της υπηκοότητας στον Φατί και την επίλυση των εκκρεμοτήτων με τη FIFA, προκειμένου ο νεαρός επιθετικός να συμπεριληφθεί στην αποστολή της Ισπανίας U17 για το επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ