Άαρον Βίντερ : Το άλλο «μισό» του Φαν’τ Σιπ

Άαρον Βίντερ : Το άλλο «μισό» του Φαν’τ Σιπ

Ο Τζον Φαν'τ Σιπ παίρνει τη δόξα για τη μεταμόρφωση της Εθνικής ομάδας, όμως το to10.gr αναδεικνύει τον ρόλο του άμεσου συνεργάτη του ομοσπονδιακού προπονητή, Άαρον Βίντερ.

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ είναι το κεντρικό πρόσωπο των ημερών, αφού πιστώνεται τη μεταμόρφωση της Εθνικής ομάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέρασε από την απόλυτη απαξίωση πριν το παιχνίδι με την Ιταλία, στη δημιουργία θετικών εντυπώσεων μετά τη νίκη επί της Βοσνίας. Αυτή η αλλαγή κλίματος αποδίδεται στον Φαν’τ Σιπ, ο οποίος δούλεψε αγνοώντας την αμφισβήτηση και πήρε δύσκολες αποφάσεις.

Όπως συμβαίνει συνήθως, όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος… Κάτι ανάλογο ισχύει στην Ελλάδα. Προφανώς, ο Τζον Φαν’τ Σιπ δικαιούται τα εγκώμια γιατί παρέλαβε μία ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος και κατέφερε σε λίγο χρόνο να της προσδώσει αρχές και σταθερές στο παιχνίδι της. Όμως, ο Ολλανδός δεν εφαρμόζει το one-man-show…

Οι διεθνείς οι οποίοι έχουν τεθεί υπό τις οδηγίες του Φαν’τ Σιπ μέχρι στιγμής, μιλάνε για το ρόλο του συνεργάτη του ομοσπονδιακού, Άαρον Βίντερ. Ο παλαίμαχος έχει μεγάλη επιρροή στις προπονήσεις και στην τακτική προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Δεν είναι υπερβολή να γραφτεί ότι ο Βίντερ είναι αυτός ο οποίος έχει την ευθύνη του προγράμματος, διακόπτει τις ασκήσεις για να δώσει εντολές και εξηγεί τις τακτικές.

Ο Φαν’τ Σιπ έχει μικρή συμμετοχή και συνηθίζει να παρακολουθεί, παρεμβαίνοντας σπάνια. Ο Βίντερ δεν περιορίζεται στην προπόνηση και αναλύει τους αντιπάλους και μοντάρει τα βίντεο που βλέπουν οι παίκτες. Γενικότερα, έχει ευρύτατες αρμοδιότητες και καθίσταται σχεδόν ισότιμος με τον Φαν’τ Σιπ.

Φυσικά, ο Βίντερ δεν είναι τυχαίος… Ως ποδοσφαιριστής είχε καριέρα σε Άγιαξ, Λάτσιο και Ίντερ, κατακτώντας πρωτάθλημα και Κύπελλο Ολλανδίας, δύο Κύπελλα ΟΥΕΦΑ και ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Επίσης, στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 1988 με την Ολλανδία.

Στην προπονητική του καριέρα, ο Βίντερ έχει τις προδιαγραφές για ένα εξαιρετικό «Νο2» στον πάγκο. Έχει διατελέσει βοηθός προπονητή στον Άγιαξ, έχει κοουτσάρει τους Νέους του «Αίαντα» και της Ολλανδίας και έχει μικρή εμπειρία ως πρώτος προπονητής στον Καναδά. Φαίνεται πως έχει αποδεχτεί ότι δεν θα είναι το «πρώτο βιολί» και εξελίσσεται στο κομμάτι που του ταιριάζει περισσότερο.

Το δίδυμο Φαν’τ Σιπ-Βίντερ μοιάζει να έχει τα πατήματα του. Ο Φαν’τ Σιπ παρουσιάζεται ως ο εκλέκτορας, αυτός ο οποίος χειρίζεται την επικοινωνία, παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις και τις υποστηρίζει. Δεν δίστασε να αποκλείσει τον Παπασταθόπουλο και τον Μανωλά, το εξήγησε και δεν υπαναχώρησε. Ο Βίντερ κάνει την τακτική δουλειά στη συνεργασία, δείχνοντας πιο καταρτισμένος και αφοσιωμένος σε αυτό. Ένας συνδυασμός που έχει ωφελήσει την Ελλάδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ