Πως ο θρυλικός Ούγκο Σάντσεζ «έκλεψε» τον Καστίγιο από την Ουρουγουάη (vids)

Πως ο θρυλικός Ούγκο Σάντσεζ «έκλεψε» τον Καστίγιο από την Ουρουγουάη (vids)

Ο θρυλικός άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και προπονητής της εθνικής ομάδας του Μεξικού το 2007, μίλησε για τις συζητήσεις που είχε με τον Καστίγιο και αποκάλυψε πως τον έπεσε να απαρνηθεί την Ουρουγουάη και να παίξει στους Τρικολόρ.

Ο Νέρι Καστίγιο αγωνίστηκε για μια επταετία στον Ολυμπιακό (2000-2007) και αγαπήθηκε όσο λίγοι από την «ερυθρόλευκη» κερκίδα. Εγινε κομμάτι της ιστορίας των Πειραιωτών και έζησε μοναδικές στιγμές με τον δαφνοστεφανομένο έφηβο στο στήθος. Εξι πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και 163 συμμετοχές με 47 γκολ και 12 ασίστ ο απολογισμός του Νέρι Καστίγιο στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού, από την οποία έφυγε το καλοκαίρι του 2007.

Εφυγε μάλιστα φέρνοντας ζεστό χρήμα στα ταμεία του Ολυμπιακού, αφού η Σαχτάρ έδωσε σχεδόν 17 εκατ. δολάρια για να τον πάρει από τους Πειραιώτες. Λίγο πριν φύγει από τον Ολυμπιακό, είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα του Μεξικού. Ηταν 6 Μαρτίου όταν είχε παίξει 90 λεπτά στη φιλική νίκη του Μεξικού απέναντι στο Ιράν με 4-0.

Για να φτάσει να αγωνιστεί στους Τρικολόρ, όμως, χρειάστηκε ο τότε προπονητής της εθνικής ομάδας του Μεξικού, Ούγκο Σάντσεζ, να δώσει μεγάλη μάχη και να κυνηγήσει πολύ την υπόθεση του Καστίγιο. Ο Νέρι, είχε γεννηθεί στο Μεξικό και συγκεκριμένα στο Σαν Λουίς Ποτόσι, αλλά ο πατέρας του ήταν Ουρουγουανός. Η οικογένεια του Καστίγιο όταν ο Νέρι ήταν μικρός επέστρεψε στην Ουρουγουάη και ο βραχύσωμος άσος έμαθε τα μυστικά του ποδοσφαίρου στα τμήματα υποδομής της Ντανούμπιο. Μάλιστα, είχε παίξει στις μικρές εθνικές ομάδες της Ουρουγουάης και όλα έδειχναν ότι θα παίξει με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας.

Ο τότε προπονητής του Μεξικού, Ούγκο Σάντσεζ, όμως, είχε άλλη… γνώμη. Η παλιά δόξα της Ρεάλ Μαδρίτης και τότε προπονητής των Τρικολόρ, πήρε πάνω του την υπόθεση και πίεσε τον Νέρι Καστίγιο να επιλέξει το Μεξικό. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στους συμπατριώτες του, ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τον βοηθό του, Σέρτζιο Εγκέα, προκειμένου να πείσει τον 23χρονο τότε ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να επιλέξει τους Τρικολόρ.

«Ηταν μια κατάσταση, που έπρεπε να διαχειριστώ και η αλήθεια είναι τα πήγα εξαιρετικά στην υπόθεση του Νέρι Καστίγιο. Δεν ήθελα ένας τόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής όπως ήταν ο Νέρι να χαθεί και να αγωνιστεί σε άλλη εθνική. Ζήτησα από τον Σέρτζιο Εγκέα (βοηθός προπονητή) να με βοηθήσει και να με υποστηρίξει στην προσπάθεια προσέγγισης του Καστίγιο. Μαζί με τον Σέρτζιο ταξιδέψαμε στην Ελλάδα για να μιλήσουμε στους γονείς του. Πήγαμε στο σπίτι του για να μπορέσουμε να συζητήσουμε απευθείας με τον Νέρι, προκειμένου να τον πείσουμε να αγωνιστεί στη εθνική ομάδα του Μεξικού. Μίλησα επίσης πολλές φορές με τον ίδιο, αλλά και με τον πατέρα του στο τηλέφωνο», ανέφερε.

Το καλοκαίρι του 2007 μάλιστα ο Νέρι Καστίγιο έκανε μεγάλο Κόπα Αμέρικα, βγάζοντας… μάτια με τη φανέλα των Τρικολόρ. Επαιξε σε 6 παιχνίδια, έχοντας 4 γκολ και 1 ασίστ. Ηταν από τους πρωταγωνιστές του Μεξικού και βοήθησε την ομάδα του Ούγκο Σάντσεζ να πάρει την τρίτη θέση, κερδίζοντας με 3-1 την Ουρουγουάη στον μικρό τελικό. Ο Νέρι μάλιστα είχε αγωνιστεί σε όλο το 90άλεπτο. Συνολικά με τους Τρικολόρ έπαιξε σε 21 παιχνίδια, έχοντας 6 γκολ και 2 ασίστ.

Δείτε τον εν δράσει με τη φανέλα των Τρικολόρ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ