6ος Όμιλος: Group of… death!

6ος Όμιλος: Group of… death!

Το Euro είναι προ των πυλών και to10.gr σας παρουσιάζει τον 6ο και τελευταίο όμιλο ο οποίος έχει τρία μεγάλα φαβορί κατάκτησης και ένα μεγάλο αουτσάιντερ…

Επιτέλους έφτασε! Το EURO είναι εδώ, ξεκινάει και ετοιμάζεται να μας χαρίσει πολλές μοναδικές στιγμές. Ποδοσφαιριστές, προπονητές και φίλαθλοι ετοιμάζονται να μπουν σε… Euro mode, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους για έναν ολόκληρο μήνα στη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Σειρά ανάλυσης, παίρνει ο 6ος και τελευταίος όμιλος της διοργάνωσης.

Ένας όμιλος με τρία μεγάλα φαβορί και ένα αουτσάιντερ… Τρεις ομάδες που έχουν μεγάλες προσδοκίες και τον ίδιο ακριβώς στόχο. Την κατάκτηση του μεγάλου τροπαίου!

Η πρωταθλήτρια κόσμου – Γαλλία, η πρωταθλήτρια Ευρώπης – Πορτογαλία, τα πάντοτε υπολογίσιμα «Πάντσερ» της Γερμανίας και η… άτυχη Ουγγαρία που την έφερε η μοίρα να μονομαχήσει με τα τρία μεγαθήρια.

Οι Πρωταθλητές Κόσμου βλέπουν μόνο… κούπα!

Με στόχο μονάχα την κατάκτηση του τροπαίου πηγαίνουν οι Γάλλοι στο EURO. Τίποτα λιγότερο! Η ομάδα του Ντιντινέ Ντεσάν, θέλει να φτιάξει μία «δυναστεία» και να δώσει συνέχεια στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ρωσίας.

Πιο ώριμη, πιο ενωμένη, πιο πλήρης και πιο… διψασμένη! Η Εθνική ομάδα της Γαλλίας είναι αυτή τη στιγμή το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του EURO, το οποίο επιβεβαιώνεται και από τους book.

Μία ομάδα που είναι… φουλ σε όλες τις θέσεις, με την επιστροφή του Καρίμ Μπενζεμά μετά από σχεδόν πέντε χρόνια να την κάνει ακόμη πιο ισχυρή, καθώς ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται να πάρει θέση βασικού και να παίξει δίπλα στους Γκριεζμάν και Εμπαπέ!

Οι τρεις τους φέτος, έβαλαν το… λιθαράκι, είτε με γκολ, είτε με ασίστ σε συνολικά 124 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις! Τρόμος…

Σημείο αναφοράς για τους «τρικολόρ» είναι φυσικά και ο… βιονικός, Ενγκολό Καντέ. Ο άνθρωπος που οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του Champions League «καταπίνοντας» όλο το κέντρο της Μάντσεστερ Σίτι μόνος του!

Ο μικροκαμωμένος μέσος της Γαλλίας, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής τόσο με την ομάδα του Γκουαρντιόλα, όσο και με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς κατάφερε και στις τρεις αναμετρήσεις να πάρει σπίτι του το βραβείο του MVP!

Και στην άμυνα, η Πρωταθλήτρια Κόσμου μοιάζει να μην έχει προβλήματα, με τον Βαράν να είναι ο ηγέτης της γραμμής και τον Γιορίς να υπερασπίζεται την εστία για ακόμη μία φορά.

Προπονητής: Ντιντιέ Ντεσάν

Star Man: Κίλιαν Εμπαπέ

Τερματοφύλακες: Ούγκο Γιορίς (Τότεναμ), Μάικ Μενιάν (Λιλ), Στιβ Μανταντά (Μαρσέιγ)

Αμυντικοί: Μπεντζαμέν Παβάρ (Μπάγερν), Λεό Ντιμπουά (Λυών), Ραφαέλ Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης), Κερτ Ζουμά (Τσέλσι), Ζιλ Κουντέ (Σεβίλλη), Πρεσνέλ Κιμπεμπέ (Παρί), Κλεμέν Λενγκλέ (Μπαρτσελόνα), Λούκας Ερναντέζ (Μπάγερν), Λούκας Ντιν (Έβερτον)

Μέσοι: Ενγκολό Καντέ (Τσέλσι), Κορεντέν Τολισό (Μπάγερν), Μούσα Σισοκό (Τότεναμ), Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Αντριέν Ραμπιό (Γιουβέντους), Τόμας Λεμάρ (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Επιθετικοί: Αντουάν Γκριεζμάν (Μπαρτσελόνα), Ουσμάν Ντεμπελέ (Μπαρτσελόνα), Κίνγκσλεϊ Κομάν (Μπάγερν), Κιλιάν Μπαπέ (Παρί), Μάρκους Τιράμ (Γκλάντμπαχ), Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης), Ολιβιέ Ζιρού (Τσέλσι), Βισάμ Μπεν Γιεντέρ (Μονακό)

 

Μπορεί να κάνει το back-to-back η κάτοχος;

Δεν είναι το μεγαλύτερο φαβορί, ωστόσο είναι αρκετά ψηλά και έχει βάσιμες ελπίδες για να τα καταφέρει ξανά! Ο λόγος για την κάτοχο του τροπαίου, την Πορτογαλία, που αισιοδοξεί για το back-to-back!

Μία πολύ καλύτερη ομάδα από εκείνη που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης πριν από πέντε χρόνια στο Παρίσι.

Πιο γεμάτη, πιο ποιοτική και πολύ πιο ώριμη. Με παίκτες που διψάνε για διάκριση. Παίκτες που πρωταγωνιστούν στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ηγέτης της ομάδας είναι φυσικά ο Κριστιάν Ρονάλντο, ωστόσο οι λύσεις που έχει ο Φερνάντο Σάντος σε όλες τις γραμμές, κάνουν την Πορτογαλία μία από τις πιο ισχυρές ομάδες της διοργάνωσης!

Μόνο στην επίθεση, τα ονόματα που έχουν οι Ίβηρες φτάνουν για να «τρομάξουν» τους αντιπάλους!

Ρονάλντο, Ζότα, Φέλιξ και Αντρέ Σίλβα! Η μεγάλη διαφορά ωστόσο από την ομάδα που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, γίνεται λίγο πιο πίσω, στον άξονα.

Εκεί, η φουρνιά αυτή υπερτερεί και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Μπρούνο Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα και Ρούμπεν Νέβες, είναι μερικά από τα νέα και τα πολύ δυνατά χαρτιά του Φερνάντο Σάντος σε αυτό το EURO.

Μόνο ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε μόνος του συνολικά 28 γκολ και 17 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις!

Καταλυτικό ρόλο για τους Πορτογάλους αναμένεται να έχει και η αμυντική γραμμή, η οποία είναι επίσης βελτιωμένη.

Μονάχα η παρουσία του MVP της υπερομάδας της Μάντσεστερ Σίτι είναι αρκετή. Ο λόγος φυσικά για τον Ρούμπεν Ντίας που κατάφερε να «μεταμορφώσει» την άμυνα των «πολιτών» οι οποίοι έφτασαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και μαζί με τον έμπειρο Πέπε αναμένται να φτιάξουν ένα πάρα πολύ δυνατό δίδυμο στα μετόπισθεν!

Προπονητής: Φερνάντο Σάντος

Star Man: Κριστιάνο Ρονάλντο

Τερματοφύλακες: Ρουί Πατρίσιο (Γουλβς), Άντονι Λόπες (Λιόν), Ρούι Σίλβα (Γρανάδα)

Αμυντικοί: Ζοάο Κανσέλο (Μάντσεστερ Σίτι), Νέλσον Σεμέδο (Γουλβς), Ζοσέ Φόντε (Λιλ), Πέπε (Πόρτο), Ρούμπεν Ντίας (Μάντσεστερ Σίτι), Νούνο Μέντες (Σπόρτινγκ), Ραφαέλ Γκερέιρο (Ντόρτμουντ)

Μέσοι: Ντανίλο Περέιρα (Παρί), Ραφίνια (Σπόρτινγκ), Ρούμπεν Νέβες (Γουλβς), Μπρούνο Φερνάντες (Γιουνάιτεντ), Ζοάο Μουτίνιο (Γουλβς), Ρενάτο Σάντσες (Λιλ), Σέρτζιο Ολιβέιρα (Πόρτο), Γουίλιαμ Καρβάλιο (Μπέτις)

Επιθετικοί: Γκονζάλβες (Σπόρτινγκ), Αντρέ Σίλβα (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Μπερνάρντο Σίλβα (Σίτι), Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους), Ντιόγκο Ζότα (Λίβερπουλ), Γκονζάλο Γκέντες (Βαλένθια), Ζοάο Φέλιξ (Ατλέτικο), Ράφα Σίλβα (Μπενφίκα)

 

Τα «Πάντσερ» για το… comeback

Η… κατάρα που θέλει την Πρωταθλήτρια Κόσμου να αποκλείεται από τους ομίλους του Μουντιάλ «χτύπησε» και τη Γερμανία στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στα γήπεδα της Ρωσίας, καθώς η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ αποχαιρέτησε πριν τα νοκ άουτ…

Τα «Πάντσερ» ωστόσο θέλουν να δώσουν απαντήσεις. Και το Euro αυτό μοιάζει μία αρκετά καλή ευκαιρία για να το κάνουν. Ο Λεβ παραδέχτηκε το λάθος του να αφήσει εκτός την παλιά φρουρά και τους επανέφερε στην ομάδα.

Μπορεί το ρόστερ να μη… γεμίζει το μάτι, ωστόσο η ποιότητα είναι εκεί. Ο τεχνικός των Γερμανών έχει επιλέξει… νιάτα και εμπειρία, ευελπιστώντας να βρουν αρμονία. Το δυνατότερο σημείο των «Πάντσερ» μοιάζει να είναι η μεσαία της γραμμή αλλά και η μεσοεπιθετική της.

Με Κρόος, Γκουντογκάν, Γκορέτσκα και Κίμιχ στο κέντρο, η Γερμανία έχει σίγουρα έναν από τους δυνατότερους άξονες της διοργάνωσης και αναμένεται να έχει τον πιο καταλυτικό ρόλο στην πορεία της ομάδας στη διοργάνωση.

Λίγο πιο μπροστά ο Λεβ έχει επίσης να επιλέξει μεταξύ πολλών ονομάτων, καθώς θα έχει μαζί του τους Γκνάμπρι, Σανέ, Βέρνερ αλλά και τους δύο… Raumdeuter, Χάβερτς και Μίλερ, που μπορούν να αγωνιστούν σε κάθε θέση από το κέντρο και μπροστά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Μάλιστα ο 21χρονος έδειξε στον τελικό του Champions League για ποιον λόγο η Τσέλσι δαπάνησε το περασμένο καλοκαίρι 100 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να… λάμψει με το εθνόσημο

Προπονητής: Γιοακίμ Λεβ

Star Man: Όλο το κέντρο!

Τερματοφύλακες: Μάνουελ Νόιερ, Μπερντ Λένο, Κέβιν Τραπ

Αμυντικοί: Αντόνιο Ρούντιγκερ, Μάρσελ Χάλστενμπεργκ, Ματίας Γκιντέρ, Ματς Χούμελς, Νίκλας Σίλε, Λούκας Κλόστερμαν, Ρόμπιν Γκόσενς, Ρόμπιν Κοχ, Κρίστιαν Γκιντέρ

Μέσοι: Τζόσουα Κίμιχ, Τόνι Κρόος, Ιλκάι Γκουντογκάν, Εμρέ Τσαν, Γιόνας Χόφμαν, Λεόν Γκορέτζκα, Τζαμάλ Μουσιάλα, Φλοριαν Νόιχαους, Κάι Χάβερτς

Επιθετικοί: Τίμο Βέρνερ, Τόμας Μίλερ, Λερόι Σανέ, Σερζ Γκνάμπρι, Κέβιν Φόλαντ

 

Και άτυχη και χωρίς τον ήρωα της η Ουγγαρία…

Σαν να μην έφτανε η ήδη δύσκολη της αποστολή, η Ουγγαρία θα πρέπει να παραταχθεί και χωρίς τον άνθρωπο που την έστειλε ουσιαστικά στη μεγάλη διοργάνωση. Ο Ντόμινικ Σομποσλάι δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του τελικά, με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ για το EURO.

Μία τεράστια απώλεια για τους Ούγγρους, καθώς ο 21χρονος πρόκειται για τον πιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή που έχει η ομάδα. Οι Ούγγροι ωστόσο θα πάνε για να το διασκεδάσουν και γιατί όχι να κάνουν και την έκπληξη, με τον Ρόλαν Ζάλαϊ να αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Μάρκο Ρόσι έχει δείξει πως ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις, καθώς διαθέτει επίσης και μερικούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν το σύνθημα. Η αποστολή της Ουγγαρίας μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη και έως απίθανη, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να τους στερήσει την πίστη τους.

Προπονητής: Μάρκο Ρόσι

Star Man:Ρόλαν Ζάλαϊ

Τερματοφύλακες: Πέτερ Γκουλάσι, Ντένες Ντίμπους, Αντάμ Μπογκντάν

Αμυντικοί: Γκεργκό Λόβρενσιτς, Εντρέ Μπότκα, Αντάμ Λανγκ, Άκος Κέσκες, Γουίλι Όρμπαν, Ατίλα Φιόλα, Ατίλα Ζάλαϊ, Μπεντεγκούζ Μπόλα

Μέσοι: Νέγκο, Αντάμ Ναγκί, Λάζλο Κλέινχεσκερ, Ντάβιντ Σιγκέρ, Ντάνιελ Γκάζνταγκ, Ταμάς Τσέρι, Φίλιπ Χολεντέρ, Αντράς Σέφερ

Επιθετικοί: Ρόλαν Ζάλαϊ, Άνταμ Ζάλαϊ, Νεμάνια Νίκολιτς, Κέβιν Βάργκα, Ρόλαντ Βάργκα, Σχεν, Χαν

 

Το πρόγραμμα του ομίλου:

1η αγωνιστική – 15/06:

Ουγγαρία – Πορτογαλία 19:00

Γαλλία – Γερμανία 22:00

2η αγωνιστική – 19/06:

Ουγγαρία – Γαλλία 16:00

Πορτογαλία – Γερμανία 19:00

3η αγωνιστική -23/06

Πορτογαλία – Γαλλία 22:00

Γερμανία Ουγγαρία 22:00

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ