3ος όμιλος: Το ξεκάθαρο φαβορί, η «μάχη» για τη δεύτερη θέση και η… πρωτάρα

3ος όμιλος: Το ξεκάθαρο φαβορί, η «μάχη» για τη δεύτερη θέση και η… πρωτάρα

Ο τρίτος όμιλος του Euro 2020 έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί για την πρωτιά και αυτό δεν είναι άλλο από την Ολλανδία. Ωστόσο, ενδέχεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον η μάχη για τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε Αυστρία και Ουκρανία, την ώρα που η... πρωτάρα Β. Μακεδονία «κλέβει» την παράσταση.

Η διεξαγωγή του Euro 2020 μπορεί να γίνει με καθυστέρηση ενός έτους, όμως θα γίνει και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σπουδαίες αναμετρήσεις με αντίστοιχο θέαμα. Η μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί για 16η φορά και θα λάβει χώρα σε 11 διαφορετικές πόλεις. Στις 11 Ιουνίου ανοίγει η αυλαία και στις 11 Ιουλίου πέφτει.

Ο τρίτος όμιλος με τις Ολλανδία, Αυστρία, Ουκρανία και Βόρεια Μακεδονία μπορεί να έχει ξεκάθαρο φαβορί για την πρώτη θέση, δηλαδή τους «πορτοκαλί», αλλά αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετό ενδιαφέρον, λόγω της «μάχης» που ενδέχεται να γίνει για τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε Ουκρανία και Αυστρία για τη δεύτερη θέση (υπενθυμίζεται πως περνάνε στους «16» και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των ομίλων). Επιπλέον, αρκετά βλέμματα έχουν στραφεί πάνω στη Βόρεια Μακεδονία, η οποία θα πραγματοποιήσει την παρθενική της συμμετοχή στην εν λόγω διοργάνωση.

Όπως και να ‘χει, to10.gr σας παρουσιάζει το προφίλ των τεσσάρων ομάδων που θα «κονταροχτυπηθούν» στον συγκεκριμένο όμιλο, με όλους τους μεταξύ τους αγώνες να διεξάγονται σε σε Βουκουρέστι και Άμστερνταμ.

Ολλανδία

Η Ολλανδία ξεκινάει, θέλοντας να… διαγράψει την πρόσφατη προϊστορία στις διεθνείς διοργανώσεις, η οποία είναι η χειρότερη δυνατή. Υπενθυμίζεται πως το 2015 υπέστη το σοκ του αποκλεισμού για πρώτη φορά από το 1984, ενώ τρία χρόναι μετά αποκλείστηκε και από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Οι «πορτοκαλί» θέλουν να ξυπνήσουν τις μνήμες του 1988, όπου κατέκτησαν τον εν λόγω τίτλο με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Φαν Μπάστεν και σύμφωνα με τις στοιχηματικές που την τοποθετούν στη πρώτη 8άδα των φαβορί για την κατάκτηση, κάθε άλλο παρά απίθανο είναι.

Η ομάδα του Φρανκ ντε Μπουρ διαθέτει ένα πολύ ενδιαφέρον ρόστερ, στο οποίο υπάρχουν και έμπειροι παίκτες όπως οι Βαϊνάλντουμ και Κλάασεν, αλλά και… αστέρια, όπως οι Φαν ντε Μπέεκ, Φράνκι ντε Γιονγκ και Ντε Λιχτ. Ωστόσο, καλείται να αντιμετωπίσει την απουσία του βασικού πυλώνα της ομάδας, που ακούει στο όνομα Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Στα προκριματικά το έργο της Ολλανδίας δεν ήταν δύσκολο, καθώς παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με τη Γερμανία, οι υπόλοιποι αντίπαλοι, Β. Ιρλανδία, Λευκορωσία και Εσθονία, δεν μπόρεσαν να τη δυσκολέψουν ιδιαίτερα. Τερμάτισε στη δεύτερη θέση, έχοντας χάσει μόλις μία φορά.

Προπονητής: Φρανκ ντε Μπουρ

Τερματοφύλακες: Γιάσπερ Σίλεσεν (Βαλένθια), Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ (Άγιαξ), Τιμ Κρουλ (Νόριτς)

Αμυντικοί: Ντάλει Μπλιντ (Άγιαξ), Στεφάν Ντε Φράι (Ίντερ), Ζόελ Φέλτμαν (Μπράιτον), Ματάις Ντε Λιχτ (Γιουβέντους), Νατάν Ακέ (Μάντσεστερ Σίτι), Ντένζελ Ντάμφριζ (Αϊντχόφεν), Πάτρικ Φαν Άανχολτ (Κρίσταλ Πάλας), Όουεν Βάινταλ (Άλκμααρ), Γιούριεν Τίμπερ (Άγιαξ)

Μέσοι: Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ (Λίβερπουλ), Φρένκι Ντε Γιονγκ (Μπαρτσελόνα), Ντάβι Κλάασεν (Άγιαξ), Μάρτεν Ντε Ρόον (Αταλάντα), Ντόνι Φαν Ντε Μπέεκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ράιαν Χράφενμπερχ (Άγιαξ), Τουν Κόπμεϊνερς (Άλκμααρ)

Επιθετικοί: Μέμφις Ντεπάι (Λυών), Κουίνσι Πρόμες (Σπαρτάκ Μόσχας), Στίβεν Μπεργκίς (Φέγενορντ), Ντόνιελ Μάλεν (Αϊντχόφεν), Βουτ Βέγκχορστ (Βόλφσμπουργκ), Κόντι Γκάκπο (Αϊντχόφεν)

Αυστρία

Η Αυστρία μπορεί να έχει καταφέρει να κάνει αξιοσημείωτες πορείες στα Μουντιάλ, όμως αυτή παράδοση δεν ισχύει και για το Euro. Η πρώτη της συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν το 2008, όπου είχε πάει ως διοργανώτρια, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει στην τρίτη θέση του ομίλου. Αυτή είναι και η καλύτερη επίδοση της.

Γενικότερα, έχει πάρει μέρος μόνο σε δύο Euro και νίκη δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα, μετρώντας δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Πάντως, οι στοιχηματικές την υπολογίζουν πιο πολύ σε σχέση με άλλες χρονιές, χωρίς να τη χρήζουν και φαβορί φυσικά.

Αρναούτοβιτς και Ζάμπιτζερ είναι τα δυνατά της «χαρτιά», όμως το μεγάλο όνομα του ρόστερ είναι ο Ντέιβιντ Αλάμπα, ο οποίος πήρε πρόσφατα μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης και αυτή η αλλαγή ίσως επηρεάσει θετικά την απόδοση του στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Φράνκο Φόντα στα προκριματικά πανηγύρισε 6 νίκες και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Προπονητής: Φράνκο Φόντα

Τερματοφύλακες: Nτάνιελ Μπάχμαν (Γουότφορντ), Παβάο Πέρβαν (Βόλφσμπουργκ), Αλεξάντερ Σλάγκερ (ΛΑΣΚ)

Αμυντικοί: Νταβίντ Αλάμπα (Μπάγερν Μονάχου), Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς (Λεβερκούζεν), Μάρκο Φριντλ (Βέρντερ Βρέμης), Μάρτιν Χίντερεγκερ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Στέφαν Λάινερ (Γκλάντμπαχ), Φίλιπ Λίνχαρτ (Φράιμπουργκ), Στέφαν Πος (Χόφενχαϊμ), Κρίστοφερ Τρίμελ (Ουνιόν Βερολίνου), Αντρέας Ούλμερ (Ζάλτσμπουργκ)

Μέσοι: Γιούλιαν Μπάουμγκάρτλινγκερ (Λεβερκούζεν), Κρίστοφ Μπαουμγκάρντερ (Χόφενχαϊμ), Φλόριαν Γκρίλιτς (Χόφενχαϊμ), Στέφαν Ίλζανκερ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Κόνραντ Λάιμερ (Λειψία), Βαλεντίνο Λατσάρο (Γκλάντμπαχ), Μαρσέλ Ζάμπιτσερ (Λειψία), Λούις Σάουμπ (Λουκέρνη), Ξάβερ Σλάγκερ (Βόλφσμπουργκ), Αλεσάντρο Σεπφ (Σάλκε)

Επιθετικοί: Μάρκο Αρναούτοβιτς (Σανγκάι Πορτ), Μίχαελ Γκρέγκοριτς (Άουγκσμπουργκ), Σάσα Καλάιτζιτς (Στουτγάρδη), Καρίμ Ονισίβο (Μάιντς)

Ουκρανία

Είναι η τρίτη φορά για την Ουκρανία που θα πάρει μέρος στην τελική φάση του Euro, με την πρώτη να είναι το 2012, που ήταν και μια εκ των διοργανωτριών χωρών, ενώ είχε εξασφαλίσει εισητήριο και για τη διοργάνωση του 2016. Μπορεί να μην έχει καταφέρει να προχωρήσει ποτέ πέρα από τη φάση των ομίλων, όμως οι μπουκ θεωρούν ότι φέτος θα το κάνει.

Στην προκριματική φάση του θεσμού αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις η ομάδα του Αντρέι Σεφτσένκο, καθώς κατάφερε να «κλέψει» την πρώτη θέση τόσο από την Πορτογαλία όσο και από τη Σερβία, μετρώντας 6 νίκες και 2 ισοπαλίες. Στόχος της είναι να κάνει κάτι αντίστοιχο και στη φάση των ομίλων.

Προπονητής: Αντρέι Σεφτσένκο

Τερματοφύλακες: Γκεόργκι Μπούστσαν (Ντινάμο Κιέβου), Αντρέι Πιάτοφ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Ανατόλι Τρούμπιν (Σαχτάρ Ντόνετσκ)

Αμυντικοί: Έντουαρντ Σόμπολ (Κλαμπ Μπριζ), Ιλία Ζαμπάρνι (Ντινάμο Κιέβου), Σέρχι Κρίβστοφ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Ντένις Ποπόφ (Ντινάμο Κιέβου), Ολεξάντρ Τίμτσικ (Ντινάμο Κιέβου), Βιτάλι Μικολένκο (Ντινάμο Κιέβου), Ολεξάντρ Καραβάεφ (Ντινάμο Κιέβου), Μίκολα Ματβιγιένκο (Σαχτάρ Ντόνετσκ)

Μέσοι: Σεργκέι Σίντορτσουκ (Ντινάμο Κιέβου), Ρουσλάν Μαλινόφσκι (Αταλάντα), Μίκολα Σαπαρένκο (Ντινάμο Κιέβου), Μάρλος (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Εβγκένι Μακαρένκο (Κορτράικ), Ολεξάντρ Ζιντσένκο (Μάντσεστερ Σίτι), Βίκτορ Τσιγκάνκοφ (Ντινάμο Κιέβου), Τάρας Στεπανένκο (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Αντρέι Γιαρμολένκο (Γουέστ Χαμ), Ολεξάντρ Ζουμπκόφ (Φερεντσβάρος), Χίορχι Σουντάκοβ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Ρομάν Μπεζούς (Γάνδη)

Επιθετικοί: Ρόμαν Γιάρεμτσουκ (Γάνδη), Αρτέμ Μπεσγέντιν (Ντινάμο Κιέβου), Αρτέμ Ντόβμπικ (Ντνίπρο-1)

Βόρεια Μακεδονία

Η Βόρεια Μακεδονία είναι η πρωτάρα του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και η πορεία της μέχρι εδώ θεωρείται ήδη επιτυχημένη. Προφανώς, ποιοτικά στερείται πολύ σε σχέση με τις άλλες τρεις ομάδες του ομίλου και αυτό είναι κάτι το οποίο φαίνεται και μέσα από τις στοιχηματικές, που θεωρούν δεδομένη την αποτυχία της ομάδας των γειτόνων.

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γκόραν Πάντεφ, η ομάδα του Ιγκόρ Ανγκελόφσκι εξασφάλισε την παρθενική της συμμετοχή στην τελική φάση του Euro μέσω του Nations League, όπου τερμάτισε πρώτη στον όμιλο, κέρδισε το Κόσοβο στο ημιτελικό και επικράτησε της Γεωργίας στον τελικό, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική επιτυχία που έχει ζήσει η χώρα.

Προπονητής: Ιγκόρ Ανγκελόφσκι

Τερματοφύλακες: Στόλε Ντιμιτριέφσκι (Ράγιο Βαγεκάνο), Νταμιάν Σισόφσκι (Δόξα Κατωκοπιάς), Ρίστε Γιάνκοφ (Ραμποτνίτσκι)

Αμυντικοί: Στεφάν Ριστόφσκι (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Βισάρ Μουσλίου (Φεχερβάρ), Εγκζον Μπεϊτουλάι (Σκεντίγια), Κίρε Ριστέφσκι (Ουίπεστ), Γκόικο Ζάικοφ (Σαρλερουά), Ντάρκο Βελκόφσκι (Ριέκα), Εζτζάν Αλιόσκι (Λιντς)

Μέσοι: Άριαν Αντέμι (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Ενις Μπαρντχί (Λεβάντε), Στεφάν Σπιρόφσκι (ΑΕΚ Λάρνακας), Μπόμπαν Νικολόφ (Λέτσε), Τίχομιρ Κοσταντίνοφ (Ρουζεμπερόκ), Φερχάν Χασάνι (Παρτιζάνι Τιράνων), Ελίφ Ελμάς (Νάπολι), Ντάνιελ Αβραμόφσκι (Καϊσερίσπορ), Ντάρκο Τσουρλίνοφ (Στουτγκάρδη), Μάριαν Ραντέσκι (Ακαντέμια Πάντεφ)

Επιθετικοί: Γκόραν Πάντεφ (Τζένοα), Αλεξάνταρ Τραϊκόφσκι (Μαγιόρκα), Ιβάν Τριτσκόφσκι (ΑΕΚ Λάρνακας), Βλάτκο Στογιανόφσκι (Σαμπλί), Κρστε Βελκόφσκι (Σαράγεβο), Μίλαν Ριστόφσκι (Σπάρτακ Τρνάβα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ