Όλα τα μυθικά ρεκόρ που κυνηγάει ο Ρονάλντο στο Euro (pics)

Όλα τα μυθικά ρεκόρ που κυνηγάει ο Ρονάλντο στο Euro (pics)

Την ευκαιρία να μείνει μόνος του στην κορυφή της λίστας των σκόρερ (και όχι μόνο) στην ιστορία όλων των Euro θα έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

Σε Euro… mode έχουμε μπει πλέον, καθώς απομένουν λίγες ώρες για την έναρξη της μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Έτοιμος για τη… γιορτή είναι φυσικά και Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έρχεται από μία αρκετά καλή σεζόν σε ατομικό επίπεδο και έχει ως στόχο το back to back με την πατρίδα του.

Ο 36χρονος ωστόσο δεν πηγαίνει στο Euro μονάχα για το τρόπαιο αλλά και για τα ατομικά ρεκόρ που κυνηγάει, τα οποία μάλιστα είναι και πολλά!

Ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους κυνηγάει μερικά μυθικά ρεκόρ, με τα οποία θα μπορέσει να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το legacy του… Ρεκόρ που θα μείνουν στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για πάντα. Πρώτο και μεγαλύτερο, είναι ο… τίτλος του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία των Euro.

Ο Ρονάλντο βρίσκεται ήδη στην κορυφή με 9 γκολ, ωστόσο μαζί του είναι και ο Μισέλ Πλατινί τον οποίο θέλει να αφήσει στη δεύτερη θέση ώστε να μείνει μόνος πρώτος και θα το κάνει εφόσον σκοράρει τουλάχιστον μία φορά. Παράλληλα, με τη συμμετοχή του στο φετινό Euro, ο Πορτογάλος θα γράψει ιστορία, καθώς κανείς άλλος ποδοσφαιριστής στο παρελθόν δεν έχει αγωνιστεί σε πέντε Euro! Μοναδικός…

Μάλιστα, σε περίπτωση που… φτιάξει δύο γκολ, ο 36χρονος θα ανέβει και στην κορυφή των ασίστ των Euro, ξεπερνώντας τον Πομπόρσκι που έχει έξι. Ακόμη ένα από τα ρεκόρ που κυνηγάει, είναι αυτό των περισσότερων νικών στη διοργάνωση, καθώς χρειάζεται μόλις μία για να αφήσει πίσω του τους Ινιέστα και Φάμπρεγκας και να μείνει μόνος του στην κορυφή με 12 νίκες.

Ωστόσο τα δύο πιο σημαντικά (ομαδικά) ρεκόρ είναι άλλα… Σε περίπτωση που πάρει… σπίτι του το τρόπαιο, ο Κριστιάνο θα ισοφαρίσει το ρεκόρ των περισσότερων κατακτήσεων με δύο, ενώ εάν φτάσει στον τελικό θα γράψει ιστορία, καθώς κανένας άλλος ποδοσφαιριστής δεν έχει δώσει το «παρών» σε τόσα μεγάλα… ραντεβού στην ιστορία της διοργάνωσης.

Έτσι, όπως καταλαβαίνει κανείς, η φετινή διοργάνωση θα είναι ιδιαίτερη για τον Κριστιάνο Ρονάλντο για πολλούς και διάφορους λόγους, με τον Πορτογάλο να στοχεύει τόσο στις ομαδικές διακρίσεις όσο και στις ατομικές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ