5ος όμιλος: Η ανανεωμένη Ισπανία, ο Λεβαντόφσκι και ο Μπεργκ

5ος όμιλος: Η ανανεωμένη Ισπανία, ο Λεβαντόφσκι και ο Μπεργκ

Το 10.gr σας παρουσιάζει τον 5ο όμιλο του Euro. Το φαβορί του ομίλου η ανανεωμένη Ισπανία, η μάχη της Σουηδίας με την Πολωνία και το μεγάλο αουτσάιντερ Σλοβακία.

Την περασμένη χρονιά η πανδημία του κορωνοϊού σταμάτησε τα πάντα. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει το Εuro. Το Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί φέτος και για πρώτη φορά στην ιστορία του δεν θα διεξαχθεί μόνο σε μία χώρα. Eίναι ένα από τα πιο ανοικτά Euro των τελευταίων χρόνων. Με αρκετές ομάδες να έχουν μπει στην εξίσωση της κατάκτησης του.

Η ανανεωμένη Ισπανία τους Λουίς Ενρίκε

Μία από αυτές είναι η Ισπανία, με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να μην ειναι από τα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, αλλά είναι ένα σύνολο με δίψα για διάκριση και στοχεύει πάντα ψηλά. Ένα σύνολο το οποίο δεν θα έχει παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης για πρώτη φορά μετά από το 1958. Ωστόσο, έχει παίκτες υψηλής κλάσης,ικανοί να δημιουργήσουν την διαφορά. Ο Λουίς Ενρικέ έχει αναλάβει το έργο να παρουσιάσει την νέα χρυσή γενιά των Ισπανών, η οποία θα φέρει την ομάδα πίσω στον δρόμο των επιτυχιών.

Στον όμιλο του Euro θα έρθει αντιμέτωπη με τις Σουηδία, Πολωνία και Σλοβακία, έχοντας τον πρώτο λόγο να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου. Ο Λουίς Ενρίκε θα βασιστεί αρκετά στον άξονα του, περιμένοντας πολλά από τους Ρόντρι και Τιάγκο, ενώ στην επίθεση έχει αρκετούς ικανούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να πλαισιώνσουν επάξια τον Μοράτα. Για τον Ισπανό τεχνικό δεν έλειπαν τα απρόοπτα από την προετοιμασία, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο Σέρχιο Μπουσκέτς και η συμμετοχή στο Euro θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Αποστολή

Τερματοφύλακες: Ουνάι Σιμόν (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ρόμπερτ Σάντσεθ (Μπράιτον)

Αμυντικοί: Γκαγιά (Βαλένθια), Ζόρντι Άλμπα (Μπαρτσελόνα), Παού Τόρες (Βιγιαρεάλ), Λαπόρτ (Μάντσεστερ Σίτι), Έρικ Γκαρθία (Μπαρτσελόνα), Ντιέγκο Γιορέντε (Λιντς), Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Μάρκος Γιορέντε (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Μέσοι: Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Ρόντρι (Μάντσεστερ Σίτι), Πέδρι (Μπαρτσελόνα), Τιάγκο Αλκάνταρα (Λίβερπουλ), Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης), Φαμπιάν (Νάπολι)

Επιθετικοί: Ντάνι Όλμο (Λειψία), Ογιαρθάμπαλ (Σοσιεδάδ), Μοράτα (Γιουβέντους), Μορένο (Βιγιαρεάλ), Φεράν Τόρες (Μάντσεστερ Σίτι), Αντάμα Τραορέ (Γουλβς), Πάμπλο Σαράμπια (Παρί Σεν Ζερμέν)

Με Λεβάντοφσκι και… Σβιντέρσκι για την διάκριση η Πολωνία

Μετά την Ισπανία, η Πολωνία μαζί με την Σουηδία θα είναι οι δυο ομάδες που θα χτυπήσουν την δεύτερη θέση. Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα, ο οποίος αναλαμβάνει για πρώτη φορά εθνική ομάδα, έχει σκοπό να παρουσιάσει ένα σύνολο το οποίο θα βασίζεται στην ταχύτητα και στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν. Κατέρρευσε το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ στο γερμανικό ποδόσφαιρο, σκοράροντας 42 φορές στο πρωτάθλημα και είναι αναμφισβήτητα ο ηγέτης και η κινητήριος δύναμη των Πολωνών.

Από την άλλη, η Εθνική Πολωνίας έχει και άρωμα…Super League. Ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε μαζί του στην αποστολή στο Euro και τον Καρόλ Σβιντέρσκι του ΠΑΟΚ, με τα πολωνικά ΜΜΕ να εκφράζουν την πεποίθηση ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο σκοράρισμα κατά την διάρκεια της διοργάνωσης.

Αποστολή

Τερματοφύλακες: Λούκας Φαμπιάνσκι (Γουέστ Χαμ), Βόιτσιεχ Σέζνι (Γιουβέντους), Λούκατς Σκορούπσκι (Μπολόνια).

Αμυντικοί: Γιάν Μπέντναρεκ (Σαουθάμπτον), Μπαρτόζ Μπερεζίνσκι (Σαμπντόρια), Πάβελ Νταβίντοβιτς (Βερόνα), Καμίλ Γκλικ (Μπενεβέντο), Μιχάλ Χέλικ (Μπάρνσλεϊ), Τόμας Κεντζιόρα (Ντιναμό Κιέβου), Καμίλ Πιατκόφσκι (Ράκοβ Τσεχοστόβα), Τίμοτιουτς Πούτσαζ (Λεχ Πόζναν), Ματσιέι Ρίμπους (Λοκομοτίβ Μόσχας).

Μέσοι: Πρζεμισλάβ Φρανκόφσκι (Σικάγο Φάιαρ), Καμίλ Γιότζβιακ (Ντέρμπι), Ματέους Κλιχ (Λιντς), Κάσπερ Κοζλόφσκι (Πογκόν Στσέτσιν), Γκρζεγκόρζ Κριχόβιακ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Κάρολ Λινέτι (Τορίνο), Γιακούμπ Μόντερ (Μπράιτον), Πρζέμισλαβ Πλαχέτα (Νόριτς), Πιότρ Ζιελίνσκι (Νάπολι).

Επιιθετικοί: Νταβίντ Κοβνάσκι (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου), Αρκάντιους Μίλικ (Μαρσέιγ), Κάρολ Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ), Γιακούμπ Σβιέρτζοκ (Πιαστ Γκλίβιτσε).

Δεν έχει Ζλάταν αλλά έχει… Μπεργκ η Σουηδία

Τον περασμένο Μάρτιο, όταν ανακοινώθηκε ότι ο Ζλάταν Ιμπραϊμόβιτς θα φορέσει και πάλι το εθνόσημο, άπαντες στην Σουηδία έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Ωστόσο, ο επιθετικός της Μίλαν τραυματίστηκε στο τελευταίο διάστημα της σεζόν, με αποτέλεσμα να χάσει το επερχόμενο Euro.

Ωστόσο, μπορεί να μην έχει Ζλάταν η Σουηδία, αλλά θα έχει Μπεργκ. Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού έχει πραγματοποιήσει μεστή σεζόν με την Κράσντονταρ και είναι αναμφισβήτητα ο ηγέτης των Σκανδιναβών.

Στον όμιλο, η Σουηδία θα διεκδικήσει την δεύτερη θέση μαζί με την Πολωνία και πέρα από τον Μπεργκ, έχει και άλλους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να κάνουν την διαφορά. Ένας εξ αυτών είναι ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,Βίκτορ Λίντελοφ αλλά και ο μέσος της Λειψία, Εμίλ Φόρσμπεργκ.

Αποστολή

Τερματοφύλακες: Καρλ-Γιόχαν Γιόνσον (Κοπεγχάγη), Κρίστοφερ Νόρντφελντ (Γκεντσλερμπιρλίγκι), Ρόμπιν Όλσεν (Ρόμα)

Αμυντικοί: Εμίλ Κραφτ (Νιουκάστλ), Βίκτορ Λίντελοφ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μάρκους Ντάνιελσον (Νταλιάν), Μάρτιν Όλσον (Χάκεν), Λούντβιγκ Αουγκουστίνσον (Βέρντερ Βρέμης), Πόντους Γιάνσον (Μπρέντφορντ), Φιλίπ Ελάντερ (Ρέιντζερς), Μίκαελ Λούστιγκ (ΑΙΚ), Αντρέας Γκάνγκβιστ (Τζένοα)

Μέσοι: Εμίλ Φόρσμπεργκ (Λειψία), Κεν Σέμα (Γουότφορντ), Βίκτορ Κλάεσον (Κράσνονταρ), Ντέγιαν Κουλουσέφσκι (Αταλάντα), Σεμπάστιαν Λάρσον (ΑΙΚ), Άλμπιν Έκνταλ (Σαμπντόρια), Κρίστοφερ Όλσον (Κράσνονταρ), Γιενς-Λις Μισέλ Κάχουστε (Μίντιλαντ), Ματίας Σβάνμπεργκ (Μπολόνια), Γκούσταβ Σβένσον (Γκουανκγζού)

Επιθετικοί: Μάρκους Μπεργκ (Κράσνονταρ), Αλεξάντερ Ίσακ (Σοσιεδάδ), Ρόμπιν Κουέισον (Μάιντς), Τζόρνταν Λάρσον (Σπαρτάκ Μόσχας)

Με όπλο την μαχητικότητα η Σλοβακία

Είναι η ομάδα με τις λιγότερες πιθανότητες να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Εuro. Η Σλοβακία βασίζεται στην μαχητικότητα που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο και στηρίζεται σε παίκτες – προσωπικότητες.

Μια από αυτές είναι ο Μίλαν Σκρίνιαρ, ο κεντρικός αμυντικός της πρωταθλήτριας Ιταλίας Ίντερ, ενώ στην αποστολή βρίσκονται και άλλοι παίκτες που έχουν παραστάσεις από το υψηλο επίπεδο, όπως οι Μάρεκ Χάμσικ, Μάρτιν Ντουμπράβκα, Γιουράι Κούτσκα.

Ο Στέφαν Τάρκοβιτς θα είναι ο άνθρωπος που θα οδηγήσει την Σλοβακία στο φετινό EURO. Ο 48χρονος βρισκόταν στον πάγκο και το 2016 όντας βοηθός του Γιαν Κόζαν στην πρώτη συμμετοχή της χώρας στη διοργάνωση.

Αποστολή

Τερματοφύλακες: Μάρτιν Ντουμπράβκα (Νιουκάστλ), Ντούσαν Κούτσιακ (Λέχια Γκντανσκ), Μάρεκ Ρόντακ (Φούλαμ)

Αμυντικοί: Ντέιβιντ Χάνκο (Σπάρτα Πράγας), Τόμας Χουμποκάν (Ομόνοια), Μάρτιν Κόσελνικ (Σλόβαν Λίμπερετς), Πίτερ Πέκαρικ (Χέρτα Βερολίνου), Λιούμπομιρ Σάτκα (Λεχ Πόζναν), Μίλαν Σκρίνιαρ (Ίντερ), Μάρτιν Βάλιεντ (Μαγιόρκα), Ντένις Βαβρό (Ουέσκα)

Μέσοι: Λάζλο Μπένες (Άουγκσμπουργκ), Οντρέι Ντούντα (Κολωνία), Γιαν Γκρέγκους (ΜΙνεσότα Γιουνάιτεντ), Μάρεκ Χάμσικ (Γκέτεμποργκ), Λούκας Χαρασλίν (Σασουόλο), Γιάκουμπ Χρόμαντα (Σλάβια Πράγας), Πάτρικ Χροσόφσκι (Γκενκ), Γιουράι Κούτσκα (Πάρμα), Στάνισλαβ Λομπότκα (Νάπολι), Ρόμπερτ Μακ (Φερεντσβάρος), Τόμας Σουσλόφ (Γκρόινονγκεν), Βλάντιμιρ Βάις (Σλόβαν Μπρατισλάβας)

Επιθετικοί: Ρόμπερτ Μπόζενικ (Φέγενορντ), Μίχαιλ Ντούρις (Ομόνοια), Ιβάν Σράντζ (Γιάμπλονετς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ