Κρίστιαν Έρικσεν: Ποιος είναι ο παίκτης που κατέρρευσε και σόκαρε τον πλανήτη (vids+pics)

Κρίστιαν Έρικσεν: Ποιος είναι ο παίκτης που κατέρρευσε και σόκαρε τον πλανήτη (vids+pics)

Το ρολόι στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης σημάδευε το 43ο λεπτό όταν ξαφνικά τα βλέμματα των θεατών άφησαν την πορεία της μπάλας και καρφώθηκαν στη γωνιά του γηπέδου όπου μόλις είχε πέσει ο 29χρονος ποδοσφαιριστής

Ο Κρίστιαν Έρικσεν σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη κι όχι μόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020.

Ο Δανός μεσοεπιθετικός κατέρρευσε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, «παγώνοντας» συμπαίκτες, αντιπάλους και τους οπαδούς που βρισκόταν στις κερκίδες του «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης.

Το στην  Κοπεγχάγη σημάδευε το 43ο λεπτό όταν ξαφνικά τα βλέμματα των θεατών άφησαν την πορεία της μπάλας και καρφώθηκαν στη γωνιά του γηπέδου όπου μόλις είχε πέσει ο 29χρονος ποδοσφαιριστής.

Ο μεσοεπιθετικός της Δανίας έπεσε μόνος του στον αγωνιστικό χώρο κι αμέσως βρέθηκαν κοντά οι συμπαίκτες του ζητώντας από το ιατρικό τιμ να τρέξει…

Δανοί και Φινλανδοί τραβούσαν τα μαλλιά τους βλέποντας τους γιατρούς να κάνουν μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή στον Έρικσεν που δεν είχε τις αισθήσεις τους και όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο κορυφωνόταν και η αγωνία.

  

Ευτυχώς τα νέα που ακολούθησαν ήταν ενθαρρυντικά. Ευτυχώς η καρδιά όλων επέστρεψε στη θέση της, όταν ο Έρικσεν ανέκτησε τις αισθήσεις του, λίγο πριν αποχωρήσει με το φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να διακομισθεί στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι ξεπέρασε κάθε κίνδυνο.

Μάλιστα, όταν έφτασε στο νοσοκομείο ο ατζέντης του γνωστοποίησε πως ο 29χρονος παίκτης «ζει, αναπνέει και μπορεί να μιλήσει».

Στη συνέχεια, η είδηση πως ο Έρικσεν έκανε βιντεοκλήση με τους συμπαίκτες του και τους ζήτησε να παίξουν σκόρπισε ελπίδα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ποιος είναι ο Κρίστιαν Έρικσεν

Ο Κρίστιαν Ντάνεμαν Έρικσεν (δανικά: Christian Dannemann Eriksen, 14 Φεβρουαρίου 1992) είναι Δανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός στην Σέριε Α για την Ίντερ και στην Εθνική Δανίας.

Γεννημένος στο Μίντελφαρτ της Δανίας, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Άγιαξ, το 2010.

Το 2011, ονομάστηκε Καλύτερος Δανός Παίχτης, Καλύτερο Ταλέντο του Ολλανδικού Πρωταθλήματος και Καλύτερο Ταλέντο του Άγιαξ. Με τον Άγιαξ κατάκτησε, έως και το 2013, τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Το 2013-14, ονομάστηκε Καλύτερος Παίχτης της ομάδας, ενώ το 2015, κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του Καλύτερου Δανού Ποδοσφαιριστή.

Από το 2013 έως το 2020 αγωνίστηκε στην Τότεναμ.

Το 2020 πήρε μεταγραφή στην Ίντερ.

Τον Μάρτιο του 2010, έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Δανίας. Ήταν ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 2010. Πιο πριν είχε αγωνιστεί και στις μικρές ομάδες της Εθνικής του ομάδας, ενώ το 2011, συμπεριλήφθηκε στην Καλύτερη Ομάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2011.

Με την Εθνική ανδρών έχει κάνει 80 επίσημες συμμετοχές, πετυχαίνοντας πάνω από 20 γκολ. Έχει συμμετάσχει επίσης στο Euro 2012 και στο Μουντιάλ του 2018.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ