Κρίστιαν Έρικσεν: Άγνωστα παραμένουν ακόμα τα αίτια κατάρρευσής του – «Δύσκολο να ξαναπαίξει μπάλα»

Κρίστιαν Έρικσεν: Άγνωστα παραμένουν ακόμα τα αίτια κατάρρευσής του – «Δύσκολο να ξαναπαίξει μπάλα»

Αφού η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, πλέον τα βλέμματα στρέφονται στην επόμενη μέρα και στο αν ο 29χρονος θα ξαναπατήσει σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Κάτι που μέχρι στιγμής μοιάζει δύσκολο...

Σε κατάσταση σοκ παραμένει ο πλανήτης μετά την κατάρρευση του ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Δανίας με τη Φινλανδία, στα πλαίσια της αναμέτρησης των δύο ομάδων για το Euro 2020.

Ευτυχώς το χειρότερο σενάριο αποφεύχθηκε, αφού ο 29χρονος παίκτης όχι μόνο είναι ζωντανός, αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδία της Δανίας.

Πλέον, τα βλέμματα όλα στρέφονται στην επόμενη μέρα και στο αν ο ποδοσφαιριστής θα ξαναπατήσει σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Κάτι που μέχρι στιγμής μοιάζει δύσκολο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο γιατρός της Δανίας, τα οποία δημοσιεύει το AFP, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εξήγηση για το τι ήταν αυτό που οδήγησε τον Κρίστιαν Έρικσεν στην κατάρρευση.

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό πως οι συμπαίκτες του άτυχου μέσου της Ίντερ δέχονται ψυχολογική υποστήριξη για να διαχειριστούν το σοκ των χθεσινών γεγονότων μετά την κατάρρευση του 29χρονου μέσου, ενώ μεταξύ άλλων ευχαρίστησε απλό και επιφανή κόσμο για τα μηνύματά του, που είναι χιλιάδες για τον παίκτη. 

Η ενημέρωση της ομοσπονδίας της Δανίας αναφέρει

«Σήμερα το πρωί μιλήσαμε με τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος έστειλε τους χαιρετισμούς του στους συμπαίκτες του. Η κατάστασή του είναι σταθερή και συνεχίζει να νοσηλεύεται για περαιτέρω εξετάσεις. Η ομάδα και το σταφ της Εθνικής Δανίας έχει δεχτεί βοήθεια και θα συνεχίσει να έχει στο πλευρό της τέτοια βοήθεια μετά το χθεσινό περιστατικό. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πάντες για τις ευχές στον Κρίστιαν, από τους φιλάθλους, τους παίκτες, τις βασιλικές οικογένειες της Δανίας και της Αγγλίας, τις εθνικές ομοσπονδίες, τους συλλόγους και όχι μόνο. Ενθαρρύνουμε τον καθέναν να στείλει τα μηνύματά του στην ομοσπονδία της Δανίας, που θα φροντίσει να τα μεταφέρει στον Κρίστιαν και την οικογένειά του».

«Δύσκολο να ξαναπαίξει μπάλα»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής καρδιολόγων της αγγλικής ομοσπονδίας και καθηγητής στο πανεπιστήμιο St Georges του Λονδίνου, ο οποίος έχει συνυπάρξει μάλιστα με τον Έρικσεν στην Τότεναμ, ανέφερε πως ο ποδοσφαιριστής για λίγα λεπτά πέθανε, αλλά επανήλθε.

Ενώ ο γιατρός δεν είναι και πολύ αισιόδοξος για το αν ο Έρικσεν θα ξαναπαίξει ποτέ ποδόσφαιρο. 

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο κ. Σάρμα:

«Προφανώς κάτι πήγε πολύ άσχημα. Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Το ερώτημα όμως είναι τι συνέβη και γιατί συνέβη. Μιλάμε για έναν παίκτη που προφανώς κάνει συνεχώς εξετάσεις, άρα πώς προέκυψε αυτή η ανακοπή καρδιάς; Πάντως το γεγονός ότι έχει τις αισθήσεις του και είναι σταθερός είναι θετικό, τα πράγματα δείχνουν πολύ καλά.

Δεν ξέρω αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Χωρίς να θέλω να γίνω πολύ ωμός, ο Κρίστιαν πέθανε σήμερα, για λίγα λεπτά βέβαια, αλλά πέθανε και επανήλθε. Θα του επέτρεπε ένας γιατρός να ξαναπαίξει μπάλα; Η απάντηση είναι όχι. Τα καλά νέα είναι πως ο Κρίστιαν είναι ζωντανός, αλλά τα άσχημα πως μάλλον η καριέρα του φτάνει στο τέλος της. Δεν ξέρω αν θα παίξει ξανά επαγγελματικά. Στην Αγγλία πάντως δεν θα έπαιζε. Είμαστε πολύ αυστηροί σε τέτοια θέματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ