Ισπανία – Σουηδία 0-0: Δεν μπορούν τα παλικάρια

Ισπανία – Σουηδία 0-0: Δεν μπορούν τα παλικάρια

Ισπανία και Σουηδία, κακοποίησαν το ποδόσφαιρο, έχασαν τα άχαστα οι Μοράτα και Μπεργκ και οι αντίπαλοι της Εθνικης στα προκριματικά του Μουντιάλ έφεραν την πρώτη λευκή ισοπαλία στο Euro.

Ισπανία και Σουηδία έχασαν πολλές φάσεις, με τους Μοράτα και Μπεργκ να μην μπορούν να βρουν στόχο από πλεονεκτική θέση, και έτσι συμβιβάστηκαν στο πρώτο 0-0 του φετινού Euro.

Οι δύο ομάδες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να… μην στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, με τους Μορένο και Μπεργκ να χάνουν ανεπανάληπτα τετ α τετ, και γενικά κανέναν παίκτη να μην μπορεί να βρει τον δρόμο προς την εστία.

Έτσι οι δύο αντίπαλοι μοιράστηκαν από έναν βαθμό, με τη Σουηδία να μένει ικανοποιημένη και το σύνολο του Λουίς Ενρίκε να μην μπορεί να βρεθεί στην κορυφή του 5ου ομίλου.

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη και τα στατιστικά του αγώνα*

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ισπανία να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, φτάνοντας την κατοχή κοντά στο 83%, απέναντι σε μια Σουηδία που περίμενε πίσω από τη μπάλα, με στόχο να βρει τη στιγμή της για να απειλήσει την αντίπαλη ομάδα. Οι «φούριας ρόχας» δημιούργησαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες, χωρίς όμως κάποια από αυτή να ανησυχήσει πραγματικά τον Ρόμπιν Όλσεν.

Η μεγαλύτερη φάση πάντως για το σύνολο του Λουίς Ενρίκε ήρθε στο 38′ με τον Μοράτα να βρίσκεται τετ α τετ με τον Σουηδό τερματοφύλακα, μετά το τραγικό λάθος του Ντάνιελσον, καταφέρνοντας να αστοχήσει από πολύ πλεονεκτική θέση.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως είχαν και εκείνοι τη στιγμή τους με τον Ισάκ στο 43′, αφού έπειτα από την πάσα του Μπέργκ, ταλαιπώρησε τον Λαπόρτ, σούταρε, όμως ο Γιορέντε έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και στη συνέχεια στον Σιμόν που μπλόκαρε. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με χωρίς σκορ, με το 0-0 να παραμένει.

Στο δεύτερο μέρος, οι Ίβηρες συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς πιέζοντας συνεχώς για να σημειώσουν το πολυπόθητο γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Αμφότερες έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με Χεράρδ Μορένο και Μπεργκ, με το 0-0 να είναι το τελικό.

Σουηδία (Γ. Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Ογκούστινσον, Λάρσον, Όλσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Μπέργκ, Ίσακ.

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Λαπόρτ, Π. Τόρες, Άλμπα, Κόκε, Ρόδρι, Πέδρι, Φ. Τόρες, Μοράτα, Όλμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ