Ουγγαρία – Πορτογαλία 0-3: Πρεμιέρα με το… δεξί και Ρονάλντο να γράφει ιστορία

Ουγγαρία – Πορτογαλία 0-3: Πρεμιέρα με το… δεξί και Ρονάλντο να γράφει ιστορία

Η Πορτογαλία μπήκε... φουριόζα στο Euro και «καθάρισε» μέσα σε 8 λεπτά την μαχητική Ουγγαρία (0-3), με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει δύο γκολ και να γίνεται ο κορυφαίος σκόρερ του θεσμού όλων των εποχών!

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα πραγματοποίησε η Πορτογαλία, η οποία «πάτησε» μέσα σε οκτώ λεπτά την Ουγγαρία (0-3), με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που σήμερα έγραψε ιστορία, καθώς με τα δύο γκολ που πέτυχε έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Euro με 11 τέρματα.

Μπορεί να άργησαν πολύ να… ξυπνήσουν οι Πορτογάλοι, όμως δεν το πλήρωσαν και αφού ακυρώθηκε το γκολ του Σεν λόγω οφσάιντ (80′), πήραν μπρος. Ο Γκερέιρο άνοιξε λογαριασμό (84′) και στη συνέχεια ο «μυθκός» Ρονάλντο σφράγισε τη νίκη (87′, 90+2′).

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος εξασφάλισε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, νικώντας την -θεωρητικά- πιο εύκολη ομάδα του ομίλου και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Δείτε τα στατιστικά και τη ροή του παιχνιδιού ΕΔΩ

Από τα πρώτα μόλις λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε η προσέγγιση τόσο της Ποροτγαλίας όσο και της Ουγγαρίας. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έδειξε την κυριαρχική της διάθεση, την ώρα που οι Ούγγροι έδειξαν πως δεν θα είναι πολλές οι φορές, που θα χρειαστεί να περάσουν το άλλο μισό του γηπέδου.

Έτσι και έγινε, με τους Πορτογάλους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να έχουν και κάποιες καλές στιγμές, με τον Ζότα κυρίως, όμως ο τρόπος παιχνιδιού της Ουγγαρίας τους είχε δημιουργήσει… πονοκέφαλο. Δύσκολα μπορούσαν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Στο 43′ όμως βρέθηκαν μια… ανάσα από το να σπάσουν το αντίπαλο «μπλόκο» και να πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Μπρούνο Φερνάντες με μια σέντρα ακριβείας βρήκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά ο 37χρονος σούπερ σταρ αστόχησε από πολύ κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε πολύ, απλά οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να… ξεμυτίσουν λίγο παραπάνω και είχαν από δύο ευκαιρίες με τους Άνταμ Σάλαϊ και Ρόλαντ Σάλαϊ στο 50′ και 57′ αντίστοιχα, δίχως να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Εκεί που ο χρόνος κυλούσε και όαλ έδειχαν πως οι δύο ομάδες θα μοιραστούν από έναν βαθμό, ο ρυθμός άλλαξε τελείως. Αρχικά, στο 80′ η Ουγγαρία «σόκαρε» τους φιλοξενούμενους με το γκολ του Σεν, το οποίο μετέπειτα ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ και στη συνέχεια η ομάδα του Φερνάντο Σάντος αντέδρασε για τα καλά…

Στο 84′ ο Γκερέιρο με αρκετή δόση τύχης έκανε το 0-1, με το το σουτ του να κοντράρει πάνω στον Όρμπαν και να καταλήγει στα δίχτυα, ενώ μετά ανέλαβε δράση ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Στο 86′ ο 37χρονος σούπερ σταρ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, που είχε κερδίσει ο Ράφα από τον Όρμπαν, έκανε το 0-2 και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στο Euro, ενώ στο 90+2′ έβαλε και το… κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάσι, Μπότκα, Όρμπαν, Ατίλα Σάλαϊ, Νατζ (90+5′ Ρόλαντ Βάργκα), Λόβρεντσιτς, Κλάινχαϊσλερ (78′ Ζίγκερ), Σέφερ (65′ Νέγκο), Φιόλα (88′ Κέβιν Βάργκα), Άνταμ Σάλαϊ, Ρόλαντ Σάλαϊ (78′ Σεν).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Πατρίσιο, Σεμέντο, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Ντανίλο, Καρβάλιο (81′ Ρενάτο Σάντσες), Φερνάντες (89′ Μοουτίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα (71′ Ράφα Σίλβα), Ζότα (81′ Αντρέ Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ