«Σοβαρό ενδεχόμενοι οι ημιτελικοί και ο τελικός του Euro να μην διεξαχθούν στο Γουέμπλεϊ»

«Σοβαρό ενδεχόμενοι οι ημιτελικοί και ο τελικός του Euro να μην διεξαχθούν στο Γουέμπλεϊ»

Το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο στην Αγγλία θέτει μεγάλα εμπόδια για τη διοργάνωση και η UEFA στρέφεται στη λύση του Πούσκας Αρένα της Βουδαπέστης.

Θέμα με την έδρα διεξαγωγής των ημιτελικών και του τελικού του Euro άνοιξε τις τελευταίες ώρες! Το Γουέμπλεϊ του Λονδίνου που έχει επιλεγεί για να φιλοξενήσει τα πιο σημαντικά παιχνίδια της διοργάνωσης, ίσως τελικά να μείνει εκτός.

Αιτία; Το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόζει η αγγλική κυβέρνηση για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Και το οποίο εάν εφαρμοστεί, θα εμποδίσει αρκετούς από τους VIP επισκέπτες της UEFA αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό που σχετίζεται με την ομαλή λειτουργία των αναμετρήσεων, να βρεθούν στο γήπεδο και να παρακολουθήσουν το ματς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Times», ήδη η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση της Αγγλίας ότι με το ισχύον καθεστώς, η τελική φάση του Euro δεν θα φιλοξενηθεί στο Λονδίνο.

Με βάση το τρέχον πρωτόκολλο για την πανδημία του κορωνοϊού, απαιτείται καραντίνα έως δέκα ημερών σε όσους ταξιδεύουν στην Αγγλία από χαρακτηρισμένους ως «πορτοκαλί» ή «κόκκινους» προορισμούς. Κάτι που η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία δεν επιθυμεί να συμβεί στην περίπτωση των αξιωματούχων, πολιτικών, χορηγών, καθώς και των ραδιοτηλεοπτικών συνεργείων. Πρόκειται για ένα πλήθος ανθρώπων που ξεπερνά τους 2.500.

Αξιωματούχοι της UEFA έχουν έτοιμη και την εναλλακτική λύση για τους ημιτελικούς και τον τελικό: την Πούσκας Αρένα της Βουδαπέστης. Ένα γήπεδο στο οποίο διεξάγονται αναμετρήσεις του Euro με πληρότητα 100% στις εξέδρες. Επιπλέον, η Ουγγαρία από την επόμενη εβδομάδα θα άρει πλήρως τους συνοριακούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας.

Αναφορικά με τις εξελίξεις, αίνιγμα αποτελεί η αντίδραση της αγγλικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αρμόδια υπουργεία κατόπιν σύστασης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, σχεδιάζουν μία κατ’ εξαίρεση τροποποίηση του πρωτοκόλλου, ώστε να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι τρεις αναμετρήσεις. Μία απόφαση που από την άλλη ίσως να προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της Αγγλίας για προνομιακή μεταχείριση.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του υπάρχοντος οργανογράμματος, τα ημιτελικά και ο τελικός του Euro 2020 πρόκειται να λάβουν χώρα στο «Γουέμπλεϊ» στις 6, 7 και 11 Ιουλίου, με το αγγλικό γήπεδο να γεμίζει σε ποσοστό 50% σε σύνολο 90 χιλιάδων θέσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ