Πορτογαλία-Γαλλία 2-2: Με ματσάρα στους «16» (vid)

Πορτογαλία-Γαλλία 2-2: Με ματσάρα στους «16» (vid)

Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά πέτυχαν από δύο γκολ, Πορτογαλία και Γαλλία ήρθαν ισόπαλες 2-2 και προκρίθηκαν αμφότερες στους «16» του Euro 2020 - Οι Τρικολόρ πέρασαν ως πρώτοι και οι Ιβηρες ως τρίτοι, ενώ δεύτεροι τερμάτισαν οι Γερμανοί.

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Euro 2020 απόλαυσαν όσοι παρακολούθησαν το ματς της Πορτογαλίας με την Γαλλία για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 2-2 και να περνούν αμφότερες στους «16». Οι Τρικολόρ ως πρώτοι και οι Ιβηρες ως τρίτοι στον 6ο όμιλο, ενώ δεύτεροι τερμάτισαν οι Γερμανοί.

Πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά, με τους δύο πρώην συμπαίκτες στη Ρεάλ Μαδρίτης να σκοράρουν από δύο γκολ. Ο CR7 μάλιστα με το δεύτερο τέρμα που πέτυχε στο 60ο λεπτό του παιχνιδιού έφτασε τα 109 γκολ με την Πορτογαλία και έγινε πρώτος σκόρερ σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

Στους «16» η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Ελβετία και η Πορτογαλία το Βέλγιο.

CR7 VS Μπενζεμά!

Οι Πορτογάλοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο απείλησαν δύο φορές. Στο 4’ με το σουτ του Σάντσες και στο 6’ με την κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και στις δύο φάσεις ο Ούγκο Γιορίς ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε εύκολα.

Στο 16’ η Γαλλία έφτασε μια… ανάσα από το 1-0, αλλά ο Εμπαπέ δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρουί Πατρίσιο. Μετά από ωραία κάθετη πάσα, ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Γουλβς, αλλά ο Πορτογάλος του είπε «όχι».

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ είδε τον Κιλιάν Εμπαπέ να χάνει μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-0 και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 31’ ο έμπειρος προπονητής των Τρικολόρ είδε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ευστοχεί σε πέναλτι και να βάζει μπροστά στο σκορ την Πορτογαλία.

Ο Γιορίς βρήκε τον Ντανίλο και ο Ισπανός διαιτητής, Ματέο Λαόθ, έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο CR7 δεν λάθεψε και με ωραία εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γάλλου τερματοφύλακα. Τρία λεπτά αργότερα οι Ιβηρες απείλησαν με τον Μουτίνιο, αλλά το σουτ του έμπειρου χαφ έφυγε άουτ. Οι Πορτογάλοι είχαν κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο της «Puskas Arena» και όλα έδειχναν ότι το πρώτο μέρος θα ολοκληρωθεί με το σκορ στο 1-0.

Ωστόσο, στο 45+1’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ της Γαλλίας σε μαρκάρισμα του Νέλσον Σεμέδο πάνω στον Εμπαπέ και ο Καρίμ Μπενζεμά από τα 11 βήματα έκανε το 1-1, με το οποίοι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Μία σου και μία μου…

Οι Γάλλοι μάλιστα στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου έπιασαν στον… ύπνο τους Ιβηρες και στο 47’ έκαναν το 2-1 με τον Μπενζεμά. Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Ρουί Πατρίσιο.

Δευτερόλεπτα αργότερα η Πορτογαλία άγγιξε την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο έφυγε άουτ. Ο CR7 δεν βρήκε στόχο, αλλά στο 60’ ο αστέρας της Γιουβέντους σκόραρε για δεύτερη φορά από το σημείο του πέναλτι και ισοφάρισε σε 2-2 το παιχνίδι.

Ο Κουντέ έκανε χέρι μετά την προσπάθεια του Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ματέο Λαόθ έδωσε δεύτερο πέναλτι υπέρ της Πορτογαλίας και τρίτο συνολικά στο αποψινό παιχνίδι.

Με αυτό το γκολ ο CR7 έφτασε τα 109 τέρματα με την Πορτογαλία και έγινε ο πρώτος σκόρερ σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Όσα είχε πετύχει με την Εθνική Ιράν και ο Αλί Νταεΐ.

Στο 68’ ο Ρουί Πατρίσιο έκανε δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις, αρχικά στο σουτ του Πολ Πογκμπά και στη συνέχεια στο αντίστοιχο του Αντουάν Γκριεζμάν. Η μπάλα μάλιστα μετά την απόκρουση του Πατρίσιο στο σουτ του Πογκμπά χτύπησε στο αριστερό δοκάρι.

Στο τελευταίο 20άλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην άμυνα. Το τελευταίο σφύριγμα του Λαόθ βρήκε τις Γαλλία και Πορτογαλία στο 2-2, ένα αποτέλεσμα που έδωσε και στις δύο την πρόκριση στους «16».

Οι ενδεκάδες

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Πατρίσιο, Σεμέδο, Ρούμπεν Ντίας, Γκερέιρο, Πέπε, Ντανίλο (46’ Παλίνια), Σάντσες (86’ Σ΄ρτχιο Ολιβέιρα), Μουτίνιο (73’ Νέβες), Μπερνάρντο Σίλβα (73’ Μπρούνο Ερνάντες), Ζότα, Ρονάλντο

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κιμπεμπέ, Βαράν, Ερναντές (46’ Ντιν, 52’ Ραμπιό), Κουντέ, Καντέ, Πογκμπά, Εμπαπέ, Γκριεζμάν (86’ Σισοκό), Τολισό (66’ Κομάν), Μπενζεμά

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ