Βέλγιο – Πορτογαλία 1-0

Βέλγιο – Πορτογαλία 1-0

Ένα γκολ του Τοργκάν Αζάρ ήταν αρκετό για το Βέλγιο που επικράτησε με σκορ 1-0 της Πορτογαλίας, αποκαθηλώνοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλίας και περνώντας στους «8» του Euro 2020, όπου περιμένει η Ιταλία.

To Βέλγιο αποκαθήλωσε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, επικρατώντας με σκορ 1-0, και παίρνοντας το εισιτήριο για τους «8» του Euro 2020, όπου περιμένει από εχθές η Ιταλία. Ο Τοργκάν Αζάρ ήταν ο άνθρωπος που χώρισε τις δύο ομάδες χάρη σε ένα πολύ εντυπωσιακό γκολ στο 42′.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε την κατοχή σε όλο το ματς, κάνοντας 24 τελικές προσπάθειες, όμως οι κόκκινοι διάβολοι ήταν εκείνοι που βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα του Ρουί Πατρίσιο, περνώντας έτσι στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη και τα στατιστικά του αγώνα*

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό, με την Πορτογαλία να είναι σχετικά καλύτερη, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Ο Ζότα απείλησε για πρώτη φορά στο 6′, όμως το σουτ δεν απείλησε τον Κουρτουά. Στο 25′ οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έφτασαν πιο κοντά στο να ανοίξουν το σκορ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να εκτελεί έναν πολύ δυνατό φάουλ, και τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης να αντιδρά σωστά.

Ο Μενιέ είχε την καλύτερη στιγμή των «κόκκινων διαβόλων» στο 37′, κάνοντας ένα καλό σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Πέντε λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 42΄ ο Τοργκάν Αζάρ βρέθηκε με ελάχιστο χώρο έξω από την περιοχή, έπιασε ένα γεμάτο σουτ και έκανε το 1-0, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι Βέλγοι έχασαν τον Κέβιν Ντε Μπρόινε ο οποίος ζήτησε αλλαγή, έχοντας χτυπήσει στον αστράγαλο του από το πρώτο μέρος, έπειτα από ένα δυνατό μαρκάρισμα του Παλίνια. Οι Πορτογάλοι κυριάρχησαν, έχοντας συνεχώς την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας να βρουν ρήγματα στην άμυνα των κόκκινων διαβόλων.

Οι πιο σημαντικές στιγμές για το σύνολο του Φερνάντο Σάντος ήρθαν αργά στο ματς. Συγκεκριμένα, στο 82′ έπειτα από κόρνερ του Μπρούνο Φερνάντες, ο Ρουμπέν Ντίας έπιασε μια τρομερή κεφαλιά, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Κουρτουά που όμως δεν αιφνιδιάστηκε. Ένα λεπτό αργότερα ο Γκερέιρο βρέθηκε στην περιοχή σούταρε, με το δεξί και η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Έτσι το Βέλγιο κράτησε αυτό το προβάδισμα, επικρατώντας με σκορ 1-0, που ήταν τελικά αρκετό για να πάρουν την πρόκριση στους «8» του Euro 2020 όπου θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ