Αγγλία – Γερμανία 2-0: Come on England

Αγγλία – Γερμανία 2-0: Come on England

Με γκολ των Στέρλινγκ και Κέιν η Αγγλία επικράτησε με 2-0 της Γερμανίας και έκλεισε θέση για τα προημιτελικά του Euro. Τελευταίο παιχνίδι για τον Γιοακίμ Λεβ στον πάγκο των Πάντσερ.

Ψυχωμένη, αποφασισμένη και με το μάτι στον στόχο. Η Αγγλία επικράτησε με 2-0 της Γερμανίας στο Γουέμπλεϊ και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Euro. Στέρλινγκ και Κέιν έβαλαν τέλος στο αήττητο σερί των Πάντσερ στο Λονδίνο (επτά συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα) και έστειλαν το σύνθημα ενόψει της συνέχειας. Συνολικά έβαλαν τέλος στην κατάρα από το 1966 (!). Από τότε οι Άγγλοι δεν είχαν καταφέρει να νικήσουν τους Γερμανούς σε νοκ αουτ παιχνίδι, είτε Euro, είτε Mundial.Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουγκεϊτ ήταν σχεδόν σε όλη την αναμέτρηση ανώτερη των Γερμανών, οι οποίοι αποχαιρετούν τον Γιοκίμ Λεβ από τον πάγκο μετά από 16 χρόνια.

Στο παιχνίδι πιο δυναμικά ξεκίνησε η Γερμανία. Τα πάνστερ είχαν επιβάλλει τον ρυθμό τους και ήταν μονίμως στην επίθεση. Ωστόσο, την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού ήταν για την Αγγλία. Στο 16΄ ο Στέρλινγκ επιχείρησε το πλασέ, ωστόσο ο Νόιερ είχε απάντηση. Με τον τερματοφύλακα της Μπάγερν να κάνει σπουδαία επέμβαση.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξοντωτικός. Στο επόμενο λεπτό τα Τρία Λιοντάρια έχασαν και άλλη μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο η κεφαλιά του Μαγκουάιρ πέρασε μόλις δίπλα από το δοκάρι του Νόιερ. Στο 27΄ και πάλι ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπιασε την κεφαλιά αλλά και πάλι είχε την ίδια κατάληξη.

Στο 32΄ ήταν η σειρά της Γερμανίας να φανεί απειλητική. Ο Βέρνερ βγήκε στην πλάτη της άμυνας, ωστόσο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πίκφορντ. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός στο πρώτο μέρος έπεσε, ωστόσο η Αγγλία έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία πριν την λήξη του ημιχρόνου. Ο Στέρλινγκ έκανε την κούρσα, η μπάλα στρώθηκε στον Κέιν, με τον Χούμελς να σταματάει τον επιθετικό της Τότεναμ πριν αυτός εκτελέσει.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν replica του πρώτου. Η Γερμανία έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Χάβερτς αλλά και πάλι ο Πίκφορντ ήταν στην σωστή θέση. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι δεν είχε φάσεις. Οι δυο ομάδες φάνηκαν συμφιλιωμένες με το ενδεχόμενο της παράτασης. Αλλά στο 76΄ μετά από σέντρα του Σο από τα αριστερά, ο Στέρλινγκ έκανε το 1-0 για την Αγγλία, βάζοντας… φωτιά στο Γουέμπλεϊ.

Μετά το 1-0, η Γερμανία ανέβασε τις γραμμές και στο 81΄ έχασε την μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Μίλερ βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Πίκφορντ. Με τον παίκτη της Μπάγερν Μονάχου να μην μπορεί να σημειώσει το πρώτο γκολ του σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Και αφού οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, ο Κέιν τους έδωσε την χαριστική βολή. Μετά από γύρισμα του Γκρίλις, ο επιθετικός της Τότεναμ με κεφαλιά έκανε το 2-0 και έστειλε την Αγγλία στους 8. Αυτό ήταν το 14ο συνεχόμενο αήττητο παιχνίδι των Άγγλων στο Γουέμπλεϊ και πλέον θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Σουηδία-Ουκρανία, ενώ ο δρόμος τους μέχρι τον τελικό είναι στρωμένος. Καθώς στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει μία εκ των Δανία, Τσεχία.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ Μαγκουάιρ, Στόουνς, Γουόκερ, Τρίπιερ, Σο, Φίλιπς, Ράις (88′ Χέντερσον), Σάκα (68′ Γκρίλις), Στέρλινγκ, Κέιν

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Γκίντερ (87′ Τσαν), Κρόος, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Γκόσενς (88′ Σανέ), Μίλερ (90’+2′ Μουσιάλα), Χάβερτς, Βέρνερ (69′ Γκνάμπρι).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ