Αδειάζει η κλεψύδρα για τη χρυσή γενιά του Βελγίου (vids)

Αδειάζει η κλεψύδρα για τη χρυσή γενιά του Βελγίου (vids)

Για ακόμη μία φορά το Βέλγιο δεν άντεξε στην πίεση, με τη χρυσή της γενιά να χάνει άλλη μία ευκαιρία και να βλέπει τις ελπίδες της για διάκριση να εξανεμίζονται…

Προσπάθησε, πίεσε αλλά δεν μπόρεσε. Το Βέλγιο πλήρωσε το πολύ κακό του πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Ιταλία, καθώς δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση, με τη Σκουάντρα Ατζούρα να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Μία ακόμη πορεία για τους «κόκκινους διαβόλους» που δεν ολοκληρώνεται ιδανικά. Μία ακόμη φορά που το Βέλγιο αποχαιρετά μία διοργάνωση πρόωρα και χωρίς να φτάνει στα… υποτιθέμενα στάνταρ του.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία για διάκριση. Η χρυσή γενιά του Βελγίου δεν κατάφερε ούτε φέτος να φτάσει στην πηγή και να πιεί νερό.

Η καλύτερη φουρνιά που έχει βγάλει η χώρα, ξέμεινε ξανά από ιδέες, θάρρος και θράσος, μένοντας έτσι εκτός συνέχειας. Όπως και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, σε Ρωσία, Γαλλία και Βραζιλία.

Ντε Μπρόινε, Αζάρ και Λουκάκου δεν μπόρεσαν ούτε φέτος να οδηγήσουν την πατρίδα τους στην κορυφή. Μία φουρνιά παικτών με πλούσιο ταλέντο. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είναι οι ίδιοι που κατακτάνε τα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε κατέκτησε με τη Μάντσεστερ Σίτι το πρωτάθλημα και το League Cup, ενώ έφτασε με τους «πολίτες» και στον τελικό του Champions League.

Ο Ρομέλου Λουκάκου οδήγησε την Ίντερ στην κορυφή της Ιταλίας, μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια, ενώ ο Καράσκο ήταν μέλος της πρωταθλήτριας Ατλέτικο. Κι όμως, το Βέλγιο δεν έφτασε ούτε καν μέχρι τα ημιτελικά στο φετινό Euro…

Το 2018, το Βέλγιο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κατέκτησε τελικά την 3η θέση, αφήνοντας έτσι ανοιχτά τα όνειρα για διάκριση, η οποία όμως δεν ήρθε ούτε φέτος.

Το 2016, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν απογοητεύσει σε μεγάλο βαθμό με την πορεία τους στο Euro της Γαλλίας, όπου αποκλείστηκαν από την… σταχτοπούτα της διοργάνωσης, Ουαλία, ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014, είχαν βγει νοκ άουτ από την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι.

Το No.1 στο ranking της FIFA είχε μία από τις τελευταίες του ευκαιρίες να ανέβει στον βάθρο, ωστόσο η Ιταλία του Μαντσίνι την άφησε με τις… ορέξεις.

Μία ευκαιρία την οποία ενδέχεται να μη τη βρει ξανά σύντομα, καθώς ο βασικός κορμός της συγκεκριμένης γενιάς έχει ήδη… τριανταρίσει. Το Κατάρ μοιάζει να είναι η τελευταία ευκαιρία της χρυσής γενιάς του Βελγίου. Η τελευταία ευκαιρία πριν αδειάσει ολοκληρωτικά η κλεψύδρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ