Με Ρούζβελτ εμψύχωσε τους παίκτες της Ιταλίας ο Βιάλι πριν τον τελικό

Με Ρούζβελτ εμψύχωσε τους παίκτες της Ιταλίας ο Βιάλι πριν τον τελικό

Με απόσπασμα από ομιλία του Φραγκλίνου Ρούσβελτ εμψύχωσε τους Ιταλούς διεθνείς ο Τζιανλούκα Βιάλι, πριν τον τελικό με την Αγγλία.

Ο Τζιανλούκα Βιάλι αποτελεί έναν εκ των σπουδαιότερων παικτών στην ιστορία του Ιταλικού ποδοσφαίρου. Με αξιοθαύμαστη πορεία σε Σαμπντόρια, Γιουβέντους και Τσέλσι ο Βιάλι ήταν από τους κορυφαίους σέντερ φορ των δεκαετιών ’80 και ’90, κατακτώντας 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Γιορόπα Λιγκ, 2 πρωταθλήματα Ιταλίας και 4 κύπελλα.

Με την εθνική ομάδα της Ιταλίας κατέγραψε 59 συμμετοχές και 16 γκολ και αυτή τη στιγμή υπηρετεί την εθνική ομάδα της χώρας του με τον ρόλο του Επικεφαλής αντιπροσωπείας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Κατά την διάρκεια του Euro ο ρόλος του ήταν να εμψυχώνει τους παίκτες πριν την έναρξη των αγώνων, τονώνοντας τους την αυτοπεποίθηση.

Λίγο πριν τον μεγάλο τελικό με την Αγγλία, ο Βιάλι μίλησε στους παίκτες των «ατζούρι» και για να τους «φτιάξει» χρησιμοποίησε ένα απόσπασμα από λόγο του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Φραγκλίνου Ρούσβελτ. Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Αυτός που μετράει δεν είναι εκείνος που ασκεί κριτική, ούτε εκείνος που δείχνει με το δάχτυλο κάποιον όταν σκοντάφτει. Ή εκείνος που σχολιάζει πώς θα μπορούσε να έχει γίνει καλύτερα μια συγκεκριμένη πράξη. Η τιμή πηγαίνει στον άνδρα που μάχεται στην αρένα. Στον άνδρα που το πρόσωπό του είναι σημαδεμένο από τη σκόνη, τον ιδρώτα και το αίμα. Τον άνδρα που παλεύει με θάρρος. Που αποτυγχάνει επανειλημμένα γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει στόχος που να αξίζει τον τίτλο του και να είναι ελεύθερος από σφάλματα και ατέλειες.

Τον άνδρα που αφιερώνει όλο το είναι του στην επίτευξη αυτού του στόχου. Ο οποίος ξέρει πώς να βρει τον ενθουσιασμό και να αφοσιώσει τον εαυτό του μέχρι το τέλος. Τον άνδρα ο οποίος, όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, γνωρίζει στο τέλος τον θρίαμβο των μεγάλων κατακτητών και που όταν πηγαίνουν άσχημα, “πέφτει” γνωρίζοντας ότι τόλμησε. Αυτός ο άνδρας δεν θα έχει ποτέ θέση στις μέτριες ψυχές που δεν γνώρισαν ούτε την ήττα ούτε τη νίκη»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ