Εθνική Ελλάδος vs Τοξικότητα

Εθνική Ελλάδος vs Τοξικότητα

Η Ελλάδα συνεχίζει τη μάχη της για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020, προσδοκώντας να ξεφύγει από τη μιζέρια του εγχώριου «προϊόντος».

Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου. Θεωρητικά, η ομάδα όλων των Ελλήνων. Ενα σύνολο από τους (θεωρητικά) καλύτερους ή σε καλύτερη κατάσταση Ελληνες ποδοσφαιριστές, που στόχο έχουν να δώσουν χαρά στον συμπατριώτη τους, κατ’ αρχάς δίνοντας τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο για το εθνόσημο και την πατρίδα και κατά δεύτερον, με επιτυχίες, νίκες, προκρίσεις, ακόμη και τίτλους (σ.σ. βλέπε το… τρελό 2004). Εν έτη 2019, ωστόσο, η Εθνικής Ελλάδος έχει εξελιχθεί βιώνει πιο έντονα από ποτέ την εποχής παρακμής του ποδοσφαίρου μας. Τι κι αν διαθέτει ποδοσφαιριστές από το κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει εξελιχθεί σε «κομπάρσο» της ποδοσφαιρικής «ταινίας» της χώρας. Οχι με ευθύνη των ποδοσφαιριστών, βεβαίως, αλλά πρωτίστως εκείνων που παίρνουν αποφάσεις.

Ενώ, λοιπόν, το ποδόσφαιρό μας μαστίζεται από σκάνδαλα που ακουμπούν την ΕΠΟ, από υποσχεμένες αναδιαρθρώσεις που μένουν στα λόγια, από ντέρμπι που ξεκινούν, αλλά διακόπτονται από χούλιγκαν-υπαλλήλους και συνεχίζονται στα δικαστήρια, η Εθνική ξεκινάει τον αγώνα της για πρόκριση στα τελικά του Euro 2020.

Μέσα σε αυτό το τοξικό κλίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και με την ΕΠΟ να αδυνατεί να πράξει ακόμη και τα βασικά, όπως το να βρει «μόνιμη» έδρα στην Εθνική, ο Αγγελος Αναστασιάδης και οι διεθνείς μας, ξεκίνησαν τη μάχη της πρόκρισης. Της πρώτης πρόκρισης σε μεγάλη διοργάνωση από το Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία. Πέντε χρόνια γεμάτα τραγικές εμφανίσεις, παλινωδίες, εξευτελιστικούς αποκλεισμούς και την Εθνική, από ομάδα της 20άδας της παγκόσμιας κατάταξης, να κατρακυλάει στο 50+!

Η Ελλάδα ξεκίνησε τον δύσκολο δρόμο της για να βρεθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από το Λιχτενστάιν. Το εμπόδιο αποδείχθηκε χαμηλό, Φορτούνης και Δώνης έκαναν αυτό που έπρεπε και το τελικό 2-0 ήταν μια καλή αρχή. Με το δεξί. Ωστόσο η επόμενη αποστολή είναι στη Βοσνία, με το Σαράγεβο να είναι πάντοτε αφιλόξενο (ποδοσφαιρικά) για τους Ελληνες.

Εξάλλου, οι Βόσνιοι είναι μόνο ένα από τα προβλήματα της εθνικής μας στον 10ο όμιλο των προκριματικών και για αυτό πρέπει να το υπερκεράσουμε με κάθε τρόπο. Ο οποίος πέραν της Ελλάδος, συμπληρώνεται από το ένα μεγαθήριο όπως η Ιταλία, τη Βοσνία, τη Φινλανδία -που μας απέκλεισε από το Nations League- και τις Αρμενία, Λιχτενστάιν.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης έχει χίλια στραβά. Αλλά δείχνει να έχει φτιάξει το κλίμα στα αποδυτήρια. Ακόμη και αυτά τα παρωχημένα, με τα «πεθαμένα», τα «γίδια» και τους «τίποτα», το «βόηθα Παναγιά» κλπ, φαίνεται να αντιμετωπίζονται ως μια ευχάριστη, διαφορετική ιεροτελεστία από τους διεθνείς. Με τον πανηγυρισμό στο πρώτο γκολ κόντρα στο Λιχτενστάιν να έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Κυρίως για το γεγονός ότι ο Φορτούνης πήγε και πανηγύρισε στον πάγκο, με το τεχνικό τιμ και τους υπόλοιπους παίκτες. Μια κίνηση που είχε στόχο να βγάλει από το σώμα της Εθνικής τις κακές ημέρες του πρόσφατου παρελθόντος. Και που μένει να φανεί εάν θα επιβεβαιωθεί και στη Βοσνία. Με την παράλληλη επιστροφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, να είναι κομβικής σημασίας για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ