Euro 2020: Ο ιστορικός, ο ρέκορντμαν, ο «φονιάς» και άλλοι… σούπερ ήρωες

Euro 2020: Ο ιστορικός, ο ρέκορντμαν, ο «φονιάς» και άλλοι… σούπερ ήρωες

Το Euro 2020 έχει μπει δυναμικά στο προσκήνιο και to10.gr παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν τη χθεσινή βραδιά στα γήπεδα της Ευρώπης.

Από την παγωμένη Στοκχόλμη μέχρι το κέντρο της Μαδρίτης και από το Βερολίνο μέχρι τις άκρες του Καυκάσου και το Αζερμπαϊτζάν, το Euro έχει επιστρέψει για να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής ηπείρου αλλά και να προσφέρει πλούσιο θέαμα στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους.

Τα φαβορί ακονίζουν τα νύχια τους με στόχο ένα ακόμη ραντεβού στα τελικά τις διοργάνωσης, ενώ οι θεωρητικά πιο αδύναμοι καμουφλάρονται με τον τίλο του αουτσάιντερ, ώστε να κάνουν την έκπληξη όταν κανείς δεν το περιμένει.

Μετά την πρεμιέρα της προηγούμενης εβδομάδας, το Euro 2020 μπήκε δυναμικά στις ζωές μας και η συνέχεια δόθηκε με τις χθεσινές αναμετρήσεις, οι οποίες κυοφορούσαν μερικά… ενδιαφέροντα περιστατικά.

To10.gr συγκέντρωσε τα σημαντικότερα εξ αυτών και σας παρουσιάζει γκάφες, τραυματισμούς, πιθανούς… μηδενισμούς ομάδων και ρεκόρ που σημειώθηκαν σε μόλις ένα βράδυ.

Ο δαιμόνιος κύριος Τάντιτς

Ο Ντούσαν Τάντιτς βρίσκεται σε φοβερή φόρμα τους τελευταίους μήνες, με καλύτερο παράδειγμα την «παράσταση» που έδωσε στη σκηνή του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», οδηγώντας τον Άγιαξ σε μια ιστορική νίκη με 4-1 κόντρα στη Ρεάλ. Παρόλα αυτά τα επιτεύγματά του δεν περιορίζονται μονάχα σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και σε εθνικό.

Ο Σέρβος με το εθνόσημο στο στήθος συνεχίζει τις εκπληκτικές εμφανίσεις και με το χθεσινό του γκολ  κόντρα στην Πορτογαλία κατάφερε να σημειώσει ένα ιδιαίτερο στατιστικό. Πλέον, ο 30χρονος συμμετέχει σε 11 γκολ στις τελευταίες του 8 αναμετρήσεις με Άγιαξ και Σερβία, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα.

Μπαπέ, ο νεότερος

Πάντα θα υπάρχει λόγος να αναφέρεσαι στο όνομα του 20χρονου αστέρα. Είτε επειδή η Ρεάλ Μαδρίτης επιδιώκει να σπαταλήσει το ποσό των 280 εκατομμυρίων ευρώ για χάρη του, είτε επειδή… κατέγραψε ακόμη ένα σημαντικό ρεκόρ με την Εθνική Γαλλίας.

Στη χθεσινή αναμέτρηση κόντρα στην Ισλανδία, ο Μπαπέ έφτασε τις 30 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, όντας πλέον ο νεότερος σε ηλικία που φτάνει πρώτος τον συγκεκριμένο αριθμό με τους «Τρικολόρ».

Ο επιθετικός της Παρί έφτασε τις 30 συμμετοχές μετά από 20 χρόνια και 3 μήνες ζωής, ενώ πλέον άφησε δεύτερο στη λίστα τον Καρίμ Μπενζεμά ο οποίος κατάφερε να πετύχει κάτι αντίστοιχο, όντας 22 ετών και 9 μηνών.

Ο Μέιντεν Μοράες και ο… μηδενισμός

Υπό άλλες συνθήκες θα αναφερόμασταν απλά στο ντεμπούτο που έκανε με την Εθνική Ουκρανίας, αφού κατάφερε μετά από παρουσία πέντε ετών στη χώρα να κερδίσει την υπηκοότητα. Τελικά, όμως, ο βραζιλιάνικης καταγωγής άσος εξελίχθηκε σε άκρως αρνητικό πρωταγωνιστή για το σύνολο του Σεφτσένκο, αφού πλέον οι Ουκρανοί κινδυνεύουν με… μηδενισμό από τη FIFA.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος ενδέχεται τελικά να μην έχει συμπληρώσει την απαραίτητη πενταετία στη χώρα, λόγω ενός δανεισμού του στην Κίνα, πράγμα που αν αποδειχθεί αληθές θα επιφέρει σοβαρές κυρώσεις στους Ουκρανούς.

Ο Πέπε παραμένει… Πέπε

Η αλήθεια είναι πως ο Πορτογάλος πέρα από τις αμυντικές του ικανότητές έχει μείνει γνωστός και για το σκληρό έως και αντιαθλητικό του παιχνίδι. Ανά τα έτη προκαλούσε τρόμο, όντας ένας από τους στόπερ της Ρεάλ και οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, πιθανόν να έχουν ακόμα… ενθύμια από τις μονομαχίες με τον Πορτογάλο.

Παρά το γεγονός πως τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει έναν πιο ήρεμο εαυτό, ο παλιός, καλός Πέπε επέστρεψε στο παιχνίδι κόντρα στη Σερβία. Θύμα ο Ντούσαν Τάντιτς, ο οποίος αντίκρισε εξ ολοκλήρου την οργή του αμυντικού της Πόρτο.

Ο τραυματισμός του Ρονάλντο

Ο Πορτογάλος εξαιτίας της σωματοδομής του αλλά και των αναρίθμητων ωρών που περνάει σε προπονήσεις αποτελεί ένα είδος παίκτη, ο οποίος είναι δύσκολο να τραυματιστεί. Όταν, όμως, αυτό συμβαίνει τότε όλοι ανησυχούν για την υγεία ενός εκ των δυο κορυφαίων των καιρών μας.

Ο Κριστιάνο αντικαταστάθηκε στο 31′ λεπτό της αναμέτρησης με την Σερβία και στο Τορίνο πλέον υπάρχει μεγάλη αγωνία για τη συμμετοχή του στα προημιτελικά του Champions League κόντρα στον Άγιαξ.

Ο Χέντερσον συμπλήρωσε… μισό αιώνα με τα «Τρία Λιοντάρια»

Τις πενήντα συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας έφτασε ο Τζόρνταν Χέντερσον, ο οποίος πέρασε αλλαγή στον αγώνα των «τριών λιονταριών» με το Μαυροβούνιο. Μάλιστα, ο 28χρονος είναι πλέον ο μόνος από το τωρινό ρόστερ της Εθνικής Αγγλίας που έχει «πιάσει» αυτόν τον αριθμό.

Τρίτος all time scorer της Γαλλίας ο Ζιρού

Μπορεί να μην εκτιμάται όσο θα έπρεπε, όμως ο υψηλόσωμος φορ δεν παύει να παραμένει ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην Εθνική Γαλλίας. Το γεγονός αυτό αποδείχθηκε και χθες, καθώς ο 32χρονος χάρη στο γκολ του κόντρα στην Ισλανδία κατάφερε να γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος σκόρερ των «Τρικολόρ», ξεπερνώντας τον Νταβίντ Τρεζεγκέ.

Πλέον, έχοντας στο ενεργητικό του 35 γκολ βλέπει μπροστά του μόνο τον Μισέλ Πλατινί, ο οποίος έχει βρει δίχτυα 41 φορές αλλά και τον Τιερί Ανρί, ο οποίος απαριθμεί συνολικά 51 τέρματα.

Ο Γκόμεζ έπιασε… αέρα

Πρόκειται για τη γκάφα της βραδιάς. Μια φαινομενικά εύκολη φάση εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τον τερματοφύλακα της Ανδόρρας.

Συγκεκριμένα, μετά από ένα γύρισμα του αμυντικού του προς εκείνον, ο Γκόμεζ βρήκε «αέρα» στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, με αποτέλεσμα ο Αρμάντο Σαντίκου της Εθνικής Αλβανίας να έχει εύκολο έργο προ κενής εστίας.

Τα πράγματα μάλιστα έγιναν ακόμη χειρότερα μέχρι το τελικό σφύριγμα, καθώς ο άτυχος γκολκίπερ δέχθηκε ακόμη δυο γκολ σαν… κερασάκι στην τούρτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ