Η «κατάρα» που καλείται να σπάσει η Βραζιλία κόντρα στους Νορβηγούς

Η «κατάρα» που καλείται να σπάσει η Βραζιλία κόντρα στους Νορβηγούς

Η Βραζιλία το βράδυ της Κυριακής (5/7) αντιμετωπίζει τη Νορβηγία για μία θέση στους «8» του Μουντιάλ και έχουν σπάσουν την κατάρα που κρατά από το 2002.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Το βράδυ της Κυριακής (5/7) η Βραζιλία αντιμετωπίζει τη Νορβηγία, σε ένα παιχνίδι που θα δώσει σε μία εκ των δύο το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Εκτός από τον Χάαλαντ και την παρέα του, η «Σελεσάο» έχει και μία «κατάρα» να την βαραίνει απέναντι στους Ευρωπαίους, η οποία κρατάει από το 2002.

Διαβάστε επίσης: Τι απομένει για την ανακοίνωση του Μοντέρο στον Ολυμπιακό – Η ρήτρα της Βαλένθια και το NBA-out (vids)

Συγκεκριμένα η πολυνίκης του θεσμού έχει αποκλειστεί σε κάθε νοκ άουτ αναμέτρηση που έδωσε απέναντι σε ευρωπαϊκή ομάδα, από το Μουντιάλ της Ιαπωνίας-Ν. Κορέας και μετά. Συνολικά μετρά έξι συνεχόμενους αποκλεισμούς, χωρίς να έχει πανηγυρίσει ούτε μία πρόκριση απέναντι σε αντίπαλο από την UEFA.

Η αρχή έγινε το 2006, όταν και γνώρισε τον αποκλεισμό από τη Γαλλία του Ζιντάν στην προημιτελική φάση. Τέσσερα χρόνια αργότερα σειρά πήραν οι Ολλανδοί, ενώ το 2014 γνώρισε τον διασυρμό από τη Γερμανία μέσα στο «σπίτι» της. Στα γήπεδα της Ρωσίας το 2018, η ομάδα που την απέκλεισε ήταν το Βέλγιο και το 2022 η Κροατία.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η εικόνα αλλάζει εντελώς όταν απέναντί της βρίσκονται ομάδες εκτός της γηραιάς ηπείρου.

Τα τελευταία 24 χρόνια η Βραζιλία έχει το απόλυτο κόντρα σε ομάδες από τις άλλες ομοσπονδίες, αποκλείοντας κατά σειρά η Γκάνα (2006), τη Χιλή (2010 και 2014), την Κολομβία (2014), το Μεξικό (2018), τη Νότια Κορέα (2022) και την Ιαπωνία στη φετινή διοργάνωση.

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ