Ελλάδα – Ιταλία 0-3

Ελλάδα – Ιταλία 0-3

Το… όραμα της 11άδας πληρώθηκε τοις μετρητοίς. Σε εννέα λεπτά οι Ιταλοί έκαναν πάρτι στο ΟΑΚΑ. Απέναντι στην εθνική του Άγγελου με τον Σιόβα αμυντικό χαφ, τον Ζέκα δεξί μπακ και τον Φορτούνη σέντερ φορ.

Ας το παραδεχθούμε όσο είναι νωρίς. Είναι άλλο πράγμα τι θέλεις στο ποδόσφαιρο, και άλλο τι μπορείς. Πολλώ δεν μάλλον όταν η κουβέντα αφορά στην εθνική μας ομάδα. Στα περασμένα μεγαλεία. Και σε αυτό το «μπουλούκι» ανθρώπων που παριστάνουν τους «τεχνοκράτες» γύρω της. Το 0-3  με την Ιταλία –με εκτέλεση σε εννέα λεπτά, από το 23΄ως το 32΄- είναι το… λιγότερο κακό που μας βρήκε απόψε στο Μαρούσι. Σε τελική ανάλυση επικράτησε ο καλύτερος. Τα άλλα είναι που θα πρέπει να μας στεναχωρούν. Εκείνα που δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο στην… πυρηνική φυσική για να καταλάβεις πως αποτελούν το πραγματικό πρόβλημα.

Δεν γίνεται για παράδειγμα το ελληνικό πρωτάθλημα να τελειώνει στις 6 Μαϊου και να περιμένεις από την εθνική σου ομάδα ένα μήνα και κάτι μετά να είναι «έτοιμη» και με ρυθμό. Δεν γίνεται επίσης να θες να εκμεταλλευθείς την έδρα σου στα αλήθεια και να επιμένεις στο ΟΑΚΑ: Είχε παραπάνω από 20.000 απόψε. Και πάλι όμως έδρα δεν ήταν. Και δεν θα είναι και την Τρίτη με την Αρμενία. Εκεί που απαγορεύεται η απώλεια βαθμών. Γιατί μια στραβοτιμονιά τέτοιου τύπου σε εκτροχιάζει από νωρίς.

Και όταν τέλος πάντων η κουβέντα πάει στο ποδόσφαιρο, για να επιστρέψουμε στα αποψινά; Δεν γίνεται να μην καταλαβαίνεις ότι κριτήρια του στιλ «δικός μας» για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας καταλήγουν ενίοτε σε… Βατερλό. Σε μια εντεκάδα με δεξί μπακ τον Ζέκα, αμυντικό χαφ τον Σιόβα, τον Μασούρα σε λάθος πλευρά, και τον Φορτούνη κάπου στην… άκρη του πλάνου να τρώει ξύλο στον αέρα από τους πολύπειρους αντίπαλους στόπερ.

Πρέπει να το είδε στον «ύπνο» του αυτό το σχήμα ο Άγγελος Αναστασιάδης. Και μέχρι να «ξυπνήσει»; Οι δύο ομάδες είχαν αλλάξει πλευρές στο γήπεδο. Ήταν δεύτερο ημίχρονο και… 0-3. Όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν είχε και τίποτα καλό η τηλεόραση.

Γιατί κόουτς: Έπαιξε και στον Ολυμπιακό σέντερ φορ ο Φορτούνης φέτος. Σε 4-4-2 όμως. Και με έναν επιθετικό δίπλα του, όπως ο Γκερέρο. Απόψε στο πρώτο ημίχρονο ο πιο κοντινός συμπαίκτης του ήταν σταθερά από δέκα μέτρα και πάνω απόσταση. Έπαιξε κάποτε και ο Ζέκα μπακ στον Παναθηναϊκό. Αλλά για λίγο. Κατά συνθήκη. Και σίγουρα όχι με τον Ινσίνιε απέναντι του. Και όσο για τον Σιόβα; Τον είχε τοποθετήσει στο «6» ο Ζαρντίμ σε ένα ματς με την Άρσεναλ στο Emirates. Ήταν 2012 όμως. Και έχουμε 2019. Αν δεν ήταν η εθνική ομάδα, αλλά κάτι σαν μηχανή του χρόνου πιθανότατα θα τα πηγαίναμε καλύτερα. Και για τους παίκτες. Και για τον κόουτς.

Το κλειδί: Διάβασαν λοιπόν οι Ιταλοί τις αδυναμίες μας. Πραγματικά σπουδαίοι σε τέτοιες καταστάσεις. Και γρήγορα προσάρμοσαν το πλάνο τους πάνω στις χτυπητές αδυναμίες μας. Η αριστερή τους πλευρά φορτώθηκε με παραπάνω παίκτες, και οι υπεραριθμίες από εκεί έφεραν με άνεση το ματς στα νερά τους. Στο πιάτο τους. Έμοιαζαν όλα να είναι θέμα χρόνου. Τελικά χρειάστηκαν μόλις εννέα λεπτά για να μας καληνυχτίσουν ζεστά. Αν δεν ήταν και ο Μπάρκας να κάνει όντως την καλύτερη βραδιά του με την εθνική ομάδα; Θα είχαμε βαρεθεί να μετράμε. Τελικά μείναμε στα γκολ του Μπαρέλα (23΄), του Ινσίνιε (30΄), και του Μπονούτσι (32΄). Και πάλι καλά να λέμε με βάση την εικόνα.

Το10αρι: Ο Μάρκο Βεράτι ήταν ο «εγκέφαλος» της Ιταλίας. Εκείνος που «φόρτωσε» το παιχνίδι από αριστερά όταν έπρεπε, εκείνος που έβαλε τον «ρυθμό». Σάμαρης, Κουρμπέλης και Σιόβας απλά δεν συναντήθηκαν ποτέ μαζί του. Στα 81΄λεπτά που έμεινε στο χορτάρι. Προφανώς με τη λήξη κάποιους θα χαιρέτησε ο σταρ της Παρί.

Στον πάγκο: Οι Ιταλοί ολοκλήρωσαν με 16 τελικές. Η Ελλάδα με 4. Το σκορ ήταν 3-0 από το 32΄. Μονότερμα. Τόσο απλά, λιτά και κατανοητά. Ας ελπίσουμε ότι οι γείτονες θα είναι το ίδιο αξιόπιστοι και στα άλλα εκτός έδρας ματς. Κατά τα άλλα, εμείς την Τρίτη παίζουμε τα «ρέστα» μας με την Αρμενία. Και αυτό το ματς αναμένεται δυσκολότερο από το αποψινό. Με βάση την εικόνα! Και μιας και το ακούσαμε από την TV ότι στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε; Καλό θα ήταν την επόμενη φορά να «κλείσουμε» τον ήχο. Δεν βλέπονταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Γκολ: Μπαρέλα 23΄, Ινσίνιε 30, Μπονούτσι 32΄

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Ζέκα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σταφυλίδης, Σιόβας, Κουρμπέλης (46΄Μαυρίας), Σάμαρης (77΄Μπακασέτας),  Κολοβός (46΄Σιώπης), Mασούρας, Φορτούνης

ΙΤΑΛΙΑ: Σίριγκου, Φλορέντσι, Έμερσον Παλμιέρι (68′ Ντε Σίλιο), Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι (81′ Πελεγκρίνι), Κιέζα, Μπελότι (84′ Μπερναρντέρσκι), Ινσίνιε

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ :

1. Ιταλία 9
2. Φινλανδία 6
3. Ελλάδα 4
4. Βοσνία 4
5. Αρμενία 3
6. Λίχτενσταϊν 0

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ