Εδώ και τώρα μετάθεση του Εuro για το επόμενο καλοκαίρι

Εδώ και τώρα μετάθεση του Εuro για το επόμενο καλοκαίρι

Η ΟΥΕΦΑ δεν μπορεί να ολιγωρήσει αφήνοντας κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον. Εδώ που έχουν φτάσει δεν γίνεται να είναι και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος. Συνιστά πράξη υπευθυνότητας από την ΟΥΕΦΑ να προχωρήσει άμεσα στην μετάθεση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος…

Το πρώτο πράγμα που οφείλει να κάνει η ΟΥΕΦΑ στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψή της είναι να δώσει διέξοδο σε ομάδες και παίκτες αυτό το καλοκαίρι.

Διέξοδος είναι χωρίς δεύτερη κουβέντα η μετάθεση του Euro για το 2021. Το καλεντάρι δεν προβλέπει κάτι για το επόμενο καλοκαίρι. Με μόνη αυτή την μετάθεση η ΟΥΕΦΑ κερδίζει τον απαραίτητο χρόνο για να δει τι θα κάνει με τις υπόλοιπες αγωνιστικές εκκρεμότητες. Με δεδομένο ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα έχει μετατεθεί ο χρόνος δεν θα πιέζει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σχετικά με το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ.

Η ΟΥΕΦΑ θα έχει έτσι τη δυνατότητα να εκτιμήσει πώς θα πάνε τα πράγματα με την εξάπλωση του κοροναϊού και ανάλογα να αποφασίσει. Το κλειδί είναι να μην πιέζει αφόρητα το Euro. Εννοείται πως δεν υπάρχει απόφαση χωρίς οικονομικό κόστος από εδώ και πέρα. Ηδη χάνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια από τις αναβολές των αγώνων σε κάθε διοργάνωση. Προφανώς και οι διοργανώτριες πόλεις του Euro θα έχουν όμως τη δυνατότητα να αναπληρώσουν την επόμενη χρονιά. Οι ομάδες αν δεν γίνουν ακόμα κι αν μειωθούν οι αγώνες που είναι προγραμματισμένο να δώσουν, θα υποστούν μεγάλη οικονομική ζημιά.

Κατά συνέπεια θα πρέπει να δοθεί ένα περιθώριο χρόνου ώστε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και αξιοποιηθεί κάθε χρονικό περιθώριο που μπορεί να υπάρξει ώστε να ολοκληρωθούν κανονικά οι διασυλλογικές διοργανώσεις και τα εθνικά πρωταθλήματα. Ας είμαστε όμως προσγειωμένοι. Οσο καλά και να εξελιχτούν τα πράγματα με την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μάλλον αδύνατο να ξεκινήσει η αγωνιστική δραστηριότητα μέσα στον Απρίλιο.

Επομένως πίεση θα υπάρξει ειδικά για τις εθνικές διοργανώσεις. Θεωρώ πως στην τηλεδιάσκεψη δεν πρόκειται να υπάρξει μια οριζόντια οδηγία για τις εγχώριες διοργανώσεις. Αλλωστε δεν βρίσκονται στον ίδιο βαθμό ολοκλήρωσής τους. Η ΟΥΕΦΑ το μόνο μέτρο που μπορεί και επιβάλλεται να πάρει τώρα είναι αυτό της μετάθεσης του Euro, για το επόμενο καλοκαίρι.

Ο χειμώνας της πανδημίας αναμένεται να είναι μακρύς περιλαμβάνοντας και το μεγαλύτερο μέρος της Ανοιξης. Η ΟΥΕΦΑ δεν μπορεί να ολιγωρήσει αφήνοντας κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον. Εδώ που έχουν φτάσει δεν γίνεται να είναι και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος. Συνιστά πράξη υπευθυνότητας από την ΟΥΕΦΑ να προχωρήσει άμεσα στην μετάθεση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ