Σορόκιν για το Euro: «Εάν μια πόλη αποσυρθεί, θα εξετάσουμε άλλες επιλογές»

Σορόκιν για το Euro: «Εάν μια πόλη αποσυρθεί, θα εξετάσουμε άλλες επιλογές»

Όπως ανέφερε ο Σορόκιν η UEFA είναι πλέον σε διαδικασία διαβουλεύσεων και με τις 12 διοργανώτριες πόλεις, προκειμένου να διαπιστώσει εάν είναι ακόμη σε θέση να φιλοξενήσουν αγώνες.

Την ώρα που εκπρόσωπος της UEFA θέλησε να «υποβαθμίσει» τις έντονες φημολογίες περί «απόσυρσης» από το Euro2020, πόλεων και χωρών που «χτυπήθηκαν» ανελέητα από την πανδημία του κορονοϊού, ο Αλεξέι Σορόκιν, διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής «Αγία Πετρούπολη- Euro2020», έριξε «βόμβα» στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογραμμίζοντας πως είναι πολύ πιθανό εντέλει να αποσυρθούν κάποιες πόλεις και να οριστούν νέες, στη δωδεκάδα των πόλεων που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση!

«Το Euro θα διεξαχθεί πιθανότατα θα διεξαχθεί μεταξύ 11 Ιουνίου και 11 Ιουλίου 2021, με πρόθεση να υπάρχει το ίδιο πρόγραμμα και οι ίδιες πόλεις. Ωστόσο, σε αυτό το στάδιο, το πρόγραμμα δεν μπορεί να επισημοποιηθεί. Η UEFA είναι σε επαφή και με τις 12 πόλεις και ανακοινώσεις θα γίνουν στο μέλλον» ανέφερε στο αγγλικό «Sky Sports» αξιωματούχος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, όμως ο Σορόκιν ήταν πολύ πιο «κυνικός».

Μιλώντας στο ρωσικό TASS, ο άνθρωπος που «έτρεξε» ουσιαστικά με απόλυτη επιτυχία όλο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, τόνισε πως «…όλα θα ξεκαθαρίσουν στις 30 Απριλίου. Τότε θα οριστικοποιηθεί ποίες πόλεις θα συνεχίσουν κανονικά στην οργάνωση των αγώνων του επόμενου Euro και ποιες θα επιλεχθούν στη θέση αυτών που θα… αποσυρθούν».

Η Αγία Πετρούπολη ήταν μέσα στις 12 πόλεις που επελέγησαν αρχικά για το πιο διευρυμένο Euro όλων των εποχών (μαζί με ‘Αμστερνταμ, Μπακού, Μπιλμπάο, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Γλασκώβη, Λονδίνο, Μόναχο, Ρώμη), προκειμένου να εορταστεί η 60η επέτειος από την έναρξη της διοργάνωσης.

Όπως ανέφερε ο Σορόκιν στο Ρωσικό Πρακτορείο η UEFA είναι πλέον σε διαδικασία διαβουλεύσεων και με τις 12 διοργανώτριες πόλεις, προκειμένου να διαπιστώσει εάν είναι ακόμη σε θέση να φιλοξενήσουν αγώνες.

«Μέχρι σήμερα, όλες οι διοργανώτριες πόλεις έχουν συμμετάσχει σε τηλεδιασκέψεις και σε τακτική βάση μιλάμε με κάθε έναν από αυτούς. Όλες οι πόλεις έχουν χρόνο να σκεφτούν μέχρι το τέλος του μήνα» υπογράμμισε ο Σορόκιν και πρόσθεσε:

«Εάν μια πόλη αποφασίσει να αποσυρθεί, πολλές άλλες επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι. Είτε πρόκειται να υπάρξει μια νέα πόλη, είτε θα υπάρξει ανακατανομή μεταξύ των άλλων πόλεων που θα έχουν «επιβεβαιώσει» τη συμμετοχή τους. Η δεύτερη επιλογή θεωρώ πως είναι λιγότερο απαιτητική από την άποψη του ανθρώπινου δυναμικού».

Κατέληξε δε, πως η Ρωσία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει και να προσφέρει κι άλλες πόλεις στις «υπηρεσίες» του Euro 2020. Πριν από την αναβολή του άλλωστε και τη μετάθεσή του για το καλοκαίρι του 2021, η «οικοδέσποινα» χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, προσφέρθηκε να διοργανώσει όλο το τουρνουά του Euro2020, για να βγάλει την UEFA από τη… δύσκολη θέση, λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ