Γαλλία – Ελλάδα 1-0: Εθνικάρα στο Παρίσι, την λύγισε… ο Μαυροπάνος

Γαλλία – Ελλάδα 1-0: Εθνικάρα στο Παρίσι, την λύγισε… ο Μαυροπάνος

Η Εθνική κρατούσε για 55' την Γαλλία μακριά από το γκολ, ωστόσο τα σερί λάθη του Μαυροπάνου (πέναλτι, παράβαση στην εκτέλεση, αποβολή 69') ήταν αρκετά για τους «τρικολόρ» ώστε να κάμψουν την αντίσταση της γαλανόλευκης με 1-0, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εμπαπέ.

Έπεσε μαχόμενη η Εθνική στο «Stade de France»! Η Γαλλία νίκησε με 1-0 την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εμπαπέ, αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στάθηκε πολύ καλά στο μεγαλύτερο μέρος του ματς.

Πλήρωσε όμως ένα κακό διάστημα του Μαυροπάνου στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τον Έλληνα αμυντικό να κάνε πέναλτι πάνω στον Γκριεζμάν, παράβαση στην εκτέλεση του πέναλτι και στη συνέχεια να αποβάλλεται για μαρκάρισμα στον Κόλο Μουανί.

Διαβάστε επίσης: Τα δυο πλάνα του Μπαρτζώκα στο τραπέζι με τους Αγγελόπουλους

Έτσι ξεκίνησαν

Η Γαλλία ξεκίνησε με τον Μενιάν στα δοκάρια, τους Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό και Τεό Ερναντές τετράδα στην άμυνα, τους Γκριεζμάν, Τσουαμενί και Καμαβινγκά στη μεσαία γραμμή και τους Κομάν, Κόλο Μουανί, Εμπαπέ στην επίθεση καθώς έμειναν στον πάγκο οι Ζιρού και Ντεμπελέ.

Για την Εθνική, ο Πογέτ προχώρησε σε δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ιρλανδία αφού έμειναν εκτός οι Παυλίδης, Πέλκας και στη θέση τους μπήκαν οι Γιακουμάκης και Σιώπης. Ο Βλαχοδήμος ήταν στο τέρμα, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος και Τσιμίκας τετράδα στην άμυνα, με τους Σιώπη, Κουρμπέλη και Μπακασέτα να συνθέτουν την τριάδα στη μεσαία γραμμή και τους Μάνταλο, Μασούρα και Γιακουμάκη στην επίθεση.

Πίεση οι Γάλλοι, κράτησε ο Βλαχοδήμος

Από τα πρώτα λεπτά οι Γάλλοι έδειξαν τις διαθέσεις τους και πίεσαν πολύ την Εθνική, χάνοντας δύο καλές στιγμές πριν το δεκάλεπτο. Αρχικά στο 7’ ο Χατζηδιάκος έδιωξε τελευταία στιγμή σε κόρνερ μετά από αδράνεια και στο 8’ ο Εμπαπέ πλάσαρε ψηλά μέσα από την περιοχή. Στο 11’ ο Τσιμίκας έκοψε σωτήρια ένα γύρισμα του Εμπαπέ και σταδιακά η Εθνική άρχισε να απορροφά καλύτερα την πίεση των Γάλλων που στο πρώτο ημίχρονο ζήτησαν πέναλτι τέσσερις (!!!) φορές, με Λαόθ και VAR να μην συγκινούνται.

Στο 26’ ήρθε και η πρώτη τελική για την Εθνική όταν ο Μπακασέτας έπιασε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή και ο Μενιάν μπλόκαρε. Μία κεφαλιά του Ουπαμεκανό στο 34’ δεν ανησύχησε τον Βλαχοδήμο και δέκα λεπτά αργότερα ο Έλληνας τερματοφύλακας πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε πλασέ του Κουντέ στο δεύτερο δοκάρι, κρατώντας όρθια την Εθνική που έβγαλε το ημίχρονο χωρίς να έχει απειλήσει καθόλου μεν, αλλά και χωρίς να έχει δεχτεί πολλές μεγάλες ευκαιρίες.

Μοιραίος Μαυροπάνος, στάθηκε καλά η Εθνική

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 49’ η Γαλλία κέρδισε πέναλτι σε απρόσεκτο μαρκάρισμα του Μαυροπάνου με τις τάπες στο κεφάλι του Γκριεζμάν. Ο Βλαχοδήμος έπιασε την εκτέλεση του Εμπαπέ, αλλά ο Μαυροπάνος έγινε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα λεπτά μοιραίος καθώς μπήκε νωρίτερα στην περιοχή και ο Λαόθ έδωσε επανάληψη μέσω VAR. Αυτή τη φορά ο Εμπαπέ δεν αστόχησε κι έκανε το 1-0 στο 56’.

Μετά το γκολ η Εθνική δεν έχασε τη συγκέντρωσή της, έμεινε στο πλάνο της και στο 65’ είχε και μία καλή στιγμή με σουτ του Μάνταλου έξω από την περιοχή, με τον Μενιάν να μπλοκάρει χαμηλά. Στο 69’ όμως τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα όταν ο Μαυροπάνος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Κόλο Μουανί που έβγαινε απέναντι στον Βλαχοδήμο. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Εθνική όχι μόνο δεν κατέρρευσε, αλλά στάθηκε εξαιρετικά στο γήπεδο.

Ο Εμπαπέ στο 82’ αστόχησε σε σουτ από καλή θέση και στο 87’ Φούντας και Παυλίδης έφυγαν στην κόντρα, με τον πρώτο να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ. Ο Ντεμπελέ στο 88’ έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Λαόθ να δίνει 14 λεπτά καθυστερήσεις λόγω των πολλών διακοπών και τη Γαλλία να βρίσκει αρκετούς χώρους στην κόντρα, εκμεταλλευόμενη τα κενά που άφηνε η Ελλάδα βγαίνοντας στην επίθεση. Ένα κόρνερ στο τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου δεν απέφερε κάτι για την Εθνική που έπεσε μαχόμενη στο Παρίσι.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Κονατέ, Τεό Ερναντέζ, Καμαβινγκά, Τσουαμενί, Γκριεζμάν (85’ Νκουνκού), Κομάν (77’ Ντεμπελέ), Μπαπέ, Κόλο Μουανί (85’ Ζιρού).

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης (66’ Φούντας), Κουρμπέλης (86’ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (71’ Ρέτσος), Μάνταλος, Μασούρας (71’ Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (66’ Παυλίδης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ