Με υπογραφή του… 200άρη Ρονάλντο το 4Χ4 της Πορτογαλίας

Με υπογραφή του… 200άρη Ρονάλντο το 4Χ4 της Πορτογαλίας

Η ιστορική βραδιά του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Ρέικιαβικ, όπου συμπλήρωσε 200 συμμετοχές με την Εθνική Πορτογαλίας, συνδυάστηκε με γκολ-νίκης του CR7 επί της Ισλανδίας (1-0).

Η ιστορική βραδιά του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Ρέικιαβικ, όπου συμπλήρωσε 200 συμμετοχές με την Εθνική Πορτογαλίας, συνδυάστηκε με γκολ-νίκης του CR7 επί της Ισλανδίας (1-0). Αναμφισβήτητα ένα αξέχαστο γκολ για τον 38χρονο, το οποίο έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα στα σημερινά ματς, με τα οποία έπεσε η «αυλαία» της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών του EURO 2024.

Το βράδυ της 20ης Ιουνίου η Μολδαβία έκανε μία ιστορική ανατροπή επί της Πολωνίας κι από το 0-2 του πρώτου μέρους νίκησε με 3-2 την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, η Σερβία με «buzzer beater» του Λάζοβιτς «έσωσε την παρτίδα» στην πόλη Ράζγκραντ (1-1 με τη Βουλγαρία), το Λουξεμβούργο έκανε το «μπαμ» μέσα στη Βοσνία (2-0), ενώ η Νορβηγία «άνοιξε λογαριασμό» στο ματς με την Κύπρο (3-1) και μπήκε στο… παιχνίδι της πρόκρισης.

Διαβάστε επίσης: Βαντίμ Σαμπλί: Ο αγαπημένος μάνατζερ του ΠΑΟΚ έπιασε (και φέτος) δουλειά

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν το «πρόσωπο της βραδιάς» της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών. Έφτασε τις 200 διεθνείς συμμετοχές με την φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας και το γιόρτασε… διπλά, καθώς με το γκολ που πέτυχε στο φινάλε χάρισε στους Ίβηρες τη νίκη με 1-0 επί της Ισλανδίας (βασικοί οι Μάγκνουσον και Ίνγκασον).

Η Πορτογαλία του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έκανε το 4Χ4 στον 10ο όμιλο και είναι το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024.

Έχοντας μόλις ένα βαθμό στις 3 πρώτες αγωνιστικές του 7ου ομίλου των προκριματικών και παίζοντας απέναντι στο μεγάλο φαβορί για την απευθείας πρόκριση στους τελικούς, Σερβία, η Βουλγαρία κρατούσε «αγκαλιά» το πρώτο της «τρίποντο» μέχρι το 90΄+7, αλλά ο Λάζοβιτς είχε άλλη άποψη και με το γκολ που σημείωσε στα τελευταία δευτερόλεπτα (1-1) διατήρησε τους «πλάβι» στην κορυφή του γκρουπ, μαζί με την Ουγγαρία, που την ίδια ώρα είχε εύκολο έργο απέναντι στη Λθιουανία (2-0).

Η Σερβία διατήρησε το αήττητο που μετρά στο 2023, έχοντας ξεκινήσει τον Μάρτιο με 2 νίκες στα προκριματικά, αμφότερες με 2-0, πρώτα επί της Λιθουανίας (εντός έδρας) και στη συνέχεια επί του Μαυροβουνίου (εκτός).

Η Ουγγαρία εκμεταλλεύτηκε με τον ιδανικότερο τρόπο τη «γκέλα» της Σερβίας με τη Βουλγαρία και με το 2-0 επί της Λιθουανίας «έπιασε» τους Σέρβους στην κορυφή. Από κλέψιμο του μέσου του Παναθηναϊκού, Κλεινσχέιλερ, ο Σάλαϊ σφράγισε το δεύτερο «τρίποντο» των «Μαγυάρων» στα τρία ματς που έχουν δώσει έως τώρα (έχουν και μία ισοπαλία).

Η Πολωνία χρειαζόταν πάση θυσία το «τρίποντο» στην έδρα της αδύναμης Μολδαβίας, για να μην χάσει την επαφή της με την κορυφή του 5ου ομίλου (είχε μία νίκη από την πρωτοπόρο Τσεχία και μία ήττα στις δύο πρώτες αγωνιστικές) κι έδειξε ότι θα τα κατάφερνε μετά το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Μολβαδοί, όμως, με ηγέτη τον Νικολαέσκου έφεραν τα πάνω κάτω στο δεύτερο μέρος και με τρομερή ανατροπή νίκησαν με 3-2 την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, η οποία «κατρακύλησε» στην προτελευταία θέση, και πέρασαν στην 3η θέση.

Με δύο γκολ του Ρομέλου Λουκάκου στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, το Βέλγιο πέρασε άνετα το εμπόδιο της Εσθονίας στο Ταλίν με 3-0 και μετά από 3 αγωνιστικές διατηρεί το αήττητο στο 6ο γκρουπ (2 νίκες, μία ισοπαλία).

Η Νορβηγία έπαιζε το «τελευταίο της χαρτί» απέναντι στην Κύπρο για να μείνει «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024. Με μόλις ένα βαθμό μετά από 3 παιχνίδια, οι Σκανδιναβοί δεν είχαν κανένα περιθώριο για νέα απώλεια στον 1ο όμιλο και με το βαρύ τους «όπλο», Έρλινγκ Χάαλαντ, να σκοράρει δύο φορές, πήραν την πρώτη τους νίκη με 3-1, με τους Κύπριους να μένουν χωρίς βαθμό στο ξεκίνημα των προκριματικών (0/3).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ