Βαντίμ Σαμπλί: Ο αγαπημένος μάνατζερ του ΠΑΟΚ έπιασε (και φέτος) δουλειά

Βαντίμ Σαμπλί: Ο αγαπημένος μάνατζερ του ΠΑΟΚ έπιασε (και φέτος) δουλειά

Ο νεαρός Ουκρανός μεγαλοατζέντης ποδοσφαιριστών, Βαντίμ Σαμπλί, θέλει να βάλει την υπογραφή του σε άλλη μια ασπρόμαυρη μεταγραφή.

Πολλές μεταγραφές του ΠΑΟΚ φέρουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του. Ιβάν και Γιώργος Σαββίδης τον εμπιστεύονται… τυφλά, με τα παραδείγματα να είναι κάτι παραπάνω πολλά. Μάτος, Σακχόφ, Αζεβέδο, Χατσερίντι είναι μόνο μερικοί από τους παίκτες που πήραν τον δρόμο για την ασπρόμαυρη πλευρά της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της εμπλοκής του. Ο λόγος φυσικά για τον Βαντίμ Σαμπλί.

Πρόκειται για τον αγαπημένο μάνατζερ των «ασπρόμαυρων». Το… παιδί για όλες τις δουλειές στην αγορά της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ο Βαντίμ Σαμπλί θεωρείται εκ των κορυφαίων ατζέντηδων στην Ουκρανία, ενώ ο δίαυλος με τον ΠΑΟΚ άνοιξε μέσω του Λούμπος Μίχελ.

Διαβάστε επίσης: Στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό ο Αταμάν

Με τον πρώην Σλοβάκο τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ είχαν συνεργαστεί όταν αυτός εργαζόταν ακόμη στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, μαζί με τον πατέρα του Ραζβάν Λουτσέσκου, Μιρτσέα. Παρόλο που ο Μίχελ πήρε τον δρόμο της φυγής από τη Θεσσαλονίκη, ο Σαμπλί διατήρησε τις καλές ασπρόμαυρες σχέσεις σε κορυφαίο επίπεδο. Και κάπως έτσι, βάζει μπρος για την ολοκλήρωση ακόμη μιας συμφωνίας για τον Δικέφαλο του βορρά.

Τον Βίκτορ Κοβαλένκο έφεραν στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ οι Ιταλοί. Μετά και τον υποβιβασμό της Σπέτσια στη Serie B, ο 27χρονος άσος αναμένεται να αναζητήσει νέα ποδοσφαιρική στέγη. Και ο Δικέφαλος ενδέχεται να τον κάνει δικό του. Κυρίως λόγω και του Βαντίμ Σαμπλί, που έχει ήδη πιάσει… δουλειά για λογαριασμό των ασπρόμαυρων. Αλλωστε, οτιδήποτε αφορά το ουκρανικό πρωτάθλημα, άπτεται του ενδιαφέροντος και της επιρροής του. Κατέχει σχεδόν το μονοπώλιο της ποδοσφαιρικής αγοράς.

Είπαμε, πολλοί είναι οι παίκτες του ανατολικού μπλοκ, που πήραν το… εισιτήριο για τον ΠΑΟΚ μέσω του νεαρού ατζέντη. Εκείνος ήταν πίσω από την «μετακόμιση» του Λέο Μάτος (από το 2010 αγωνιζόταν στην Ουκρανία έχοντας αποκτήσει και υπηκοότητα) και του Εβγέν Σάκχοφ (από την Ντνίπρο). Εκείνος είχε εμπλακεί και στις περιπτώσεις των Ρόμπερτ Μακ και Μάρσιο Αζεβέδο.

Παράλληλα, καθοριστικός ήταν ο ρόλος του και στην περίπτωση του Εβγέν Χατσερίντι. Πιθανότατα αυτή η μεταγραφή δεν θα είχε υλοποιηθεί αν δεν είχε παρέμβει ο Βαντίμ Σαμπλί! Ο ισχυρός μάνατζερ μετέβη αυτοπροσώπως στην Θεσσαλονίκη, παρότι η συνεργασία του με τον θηριώδη στόπερ έχει λήξει. Συναντήθηκε με τον Ιβάν Σαββίδη, κίνησε τα… κατάλληλα νήματα για να υλοποιηθεί η συμφωνία ανάμεσα στον Ουκρανό κεντρικό αμυντικό και τον Δικέφαλο του Βορρά. Οταν αποφάσισε να σηκώσει μανίκια, η μεταγραφική υπόθεση είχε ήδη τελειώσει.

Τώρα και με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, ο ΠΑΟΚ επιστρατεύει ξανά τον μάνατζερ – «ραντάρ» στην πρώην Σοβιετική ‘Ενωση. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου καλείται να κλείσει τις πολλές… τρύπες του ρόστερ της και ο Σαμπλί αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ