Πήρε τον «τελικό» η Ιταλία – Διασυρμός για Κύπρο στην Ισπανία

Πήρε τον «τελικό» η Ιταλία – Διασυρμός για Κύπρο στην Ισπανία

Η Ιταλία επικράτησε με 2-1 της Ουκρανίας, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα. Συντριβή για την Κύπρο στην Ισπανία (6-0).

Ηταν ένα ματς δίχως αύριο για την Ιταλία του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέραν της νίκης, θα έβαζε σε σοβαρούς μπελάδες τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Η Σκουάντρα Ατζούρα εμφανίστηκε σοβαρή και αποφασισμένη κόντρα στην Ουκρανία, φτάνοντας στο πρώτο της τρίποντο, επί εποχής Λουτσιάνο Σπαλέτι (2-1).

Διαβάστε επίσης: Ένα «γαλλικό κλειδί» για τον Ολυμπιακό – Αυτός είναι ο Ζουλιάν Μπιανκόν (vid)

Η Ιταλία «έπιασε» την ομάδα του Ρεμπρόφ στη δεύτερη θέση και τους εφτά βαθμούς, με τους γηπεδούχους όμως να έχουν και ένα ματς λιγότερο.

Οι γείτονες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3ο λεπτό το δυνατό σουτ του Ντι Λορέντζο πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 9’ ο Ρασπαντόρι αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Τελικά, οι κόποι της Ιταλίας καρποφόρησαν στο 11.’ Με ωραίο και δυνατό συρτό σουτ του Φρατέζι, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, ενώ με τον ίδιο παίχτη στο 30’ διπλασίασαν τα τέρματά τους.

Στο 41’ η Ουκρανία μείωσε το σκορ με κοντινό πλασέ του Γιαρμολένκο, ενώ στο 66’ η κεφαλιά του Σκαλβίνι πέρασε εκατοστά πάνω από το δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπούσχαν έδιωξε δύσκολα το σουτ του Τζανιόλο και στο 69’ ο Λοκατέλι σημάδεψε το δοκάρι.

Το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του αγώνα, με την Ιταλία να προσθέτει τρεις πολύτιμους πόντους στο σακούλι της.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντιμάρκο(58’ Μπιράγκι), Μπαστόνι, Σκαλβίνι, Ντι Λορέντζο, Μπαρέλα(84’ Κριστάντε), Λοκατέλι, Φρατέζι, Τζακάνι(58’ Γκνιόντο) , Τζανιόλο(72’ Ορσολίνι), Ρασπαντόρι(72’ Ρετέγκι)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μπούσχαν, Κονόπλια, Ζαμπάρνι, Κρίφτσοφ, Μικολένκο, Τσιγκάνκοφ(74’ Μπουγιάλσκι), Ζιντσένκο(74’ Βάνατ), Στεπανένκο(84’ Σίντορστουκ), Γιαρμολένκο(58’ Μούντρικ), Σουντάκοφ, Ντόπβικ(58’ Γιάρεμτσουκ)

H βαθμολογία του ομίλου:

Πάρτι για την Ισπανία κόντρα στην Κύπρο

Αλλη μια ποδοσφαιρική παράσταση από την Ισπανία και άλλη μια άκρως απογοητευτική εμφάνιση από την Κύπρο.

Η ομάδα της Ιβηρικής Χερσονήσου διέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες την Κύπρο (6-0) και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024.

Στους 9 πόντους και στη 2η θέση η αρμάδα του Ντι Λα Φουέντε που έβαλε στα… δίχτυα το σύνολο του Τιμούρ Κετσπάγια. Στο απόλυτο μηδέν οι φιλοξενούμενοι, συνεχίζουν να σκορπούν απογοήτευση στους οπαδούς τους.

Η Ισπανία μπήκε φορτσάτη στην αναμέτρηση και στο 16’ ο Ουίλιαμς σέντραρε από αριστερά και ο Γκάβι με σουτ από το πέναλτι έκανε το 1-0. Στο 28’ ο Μαλ έσωσε μετά από σουτ του Ουίλιαμς και στο 33’ ο Μερίνο με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Μάλιστα στο 39ο λεπτό το σουτ του Γιαμάλ τράνταξε το δοκάρι του Μαλ και στην επαναφορά ο Μοράτα σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, ενώ στο 70’ ο Χοσέλου έγραψε το 3-0 με κεφαλιά εξ επαφής.

Στο 73’ ο Καρβαχάλ σέντραρε από δεξιά και ο Τόρες με πλασέ από το πέναλτι έκανε το 4-0, ενώ στο 77’ ο Μαλ απέκρουσε το σουτ του Χοσέλου, αλλά ο Μπαένα πλάσαρε για το 5-0 στην εξέλιξη της φάσης. Στο 83’ ο Φεράν έβαλε το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου των γηπεδούχων.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάν, Λαπόρτ, Γκαγιά (61’ Μπαλντέ), Γκάβι (76’ Μπαένα), Ρόδρι, Μερίνο, Γιαμάλ (61’ Φεράν Τόρες), Ουίλιαμς (45+2’ Πίνο), Μοράτα (46’ Χοσέλου)

ΚΥΠΡΟΣ: Μαλ, Λαΐφης, Γκόγκιτς, Κάρο, Άντερσον Κορέια, Χαραλάμπους (61’ Πηλέας), Κουσουλός, Κυριάκου (46’ Ιωάννου), Ανδρέου (90+1′ Παναγιώτου), Σωτηρίου (62’ Πίττας), Κάστανος (53’ Τζιονής)

Η βαθμολογία του ομίλου:

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

  • Νορβηγία – Γεωργία 2-1 (25′ Χάλαντ, 33′ Έντεγκαρντ / 90+1′ Ζιβζιβάτζε)
  • Ισπανία – Κύπρος 6-0 (18′ Γκάβι, 33′ Μερίνο, 70′ Χοσέλου, 73′, 83′ Τόρες, 77′ Μπαένα)
  • Ιταλία – Ουκρανία 2-1 (12′, 29′ Φρατέζι / 41′ Γιαρμόλενκο)
  • Μάλτα – Βόρεια Μακεδονία 0-2 (5′ Έλμας, 41′ Μάνεβ)
  • Βέλγιο – Εσθονία 5-0 (4′ Βερτόνχεν, 18′ Τροσάρ, 56′, 58′ Λουκάκου, 88′ Ντε Κετελάρε)
  • Σουηδία – Αυστρία 1-3 (90+1′ Χολμ / 53′ Γκρέγκοριτς, 56′, 69′ πέν. Αρναούτοβιτς)
  • Ισραήλ – Λευκορωσία 1-0 (90+3′ Κανιτσόβσκι)
  • Ελβετία – Ανδόρα 3-0 (49′ Ίτεν, 84′ Τζάκα, 90+3′ Σατσίρι)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ