Πώς περνάει η Εθνική στο Euro- «Εκτός κάδρου» η Τουρκία που μας στέλνει το Καζακστάν (!) στα μπαράζ

Πώς περνάει η Εθνική στο Euro- «Εκτός κάδρου» η Τουρκία που μας στέλνει το Καζακστάν (!) στα μπαράζ

Η Εθνική αντιμετωπίζει απόψε την Ιρλανδία σε έναν όμιλο που ήδη…. Οι υπολογισμοί όμως ήδη τις κλείνουν το μάτι για μια μεγάλη ευκαιρία πρόκρισης

Πόσο πιθανό είναι τελικά να δούμε την Εθνική μας ομάδα στην τελική φάση του Euro 2024; Περισσότερο από ότι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στην αναμονή της αποψινής εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο (21:45). Το παράθυρο του Nations League και των μπαράζ του Μάρτη έχει ανοίξει για τα καλά. Και βάζει… ήλιο. Αρκεί φυσικά να μην αποδειχθούμε για μια ακόμη φορά κατώτεροι της περίστασης.

Όχι, από το γκρουπ μας δεν έχουμε τύχη. Θα πρέπει να έρθουν τα πάνω-κάτω ώστε η Γαλλία και η Ολλανδία να μην συνεχίσουν τον μοναδικό τους δρόμο προς τα γήπεδα της Γερμανίας. Εν όψει των μπαράζ όμως τα νέα είναι καλά. Και φρόντισαν για αυτό οι Τούρκοι. Οι γείτονες που ήταν εξ αρχής ο επικρατέστερος αντίπαλος μας στον «ημιτελικό», πάνε για απευθείας πρόκριση. Και κάπως έτσι εμείς πιθανότατα θα κληθούμε να νικήσουμε σε εντός έδρας νοκ άουτ (!) το Καζακστάν πριν από τον «τελικό» της πρόκρισης. Ε, αν δεν μπορείς και με το Καζακστάν, τότε καλύτερα να μην το συζητάς γενικώς.

Τι έχει συμβεί; Η Τουρκία χθες βράδυ στο Όσιγιεκ νίκησε την Κροατία (1-0) στο ντέρμπι κορυφής του 4ου προκριματικού ομίλου κι έτσι έμεινε μόνη 1η και με έξι βαθμούς απόσταση από τις ομάδες που την κυνηγούν για την πρόκριση, την Αρμενία και την Ουαλία (που έχει αγώνα λιγότερο), μοιάζει απίθανο να μην τερματίσει στην πρώτη δυάδα. Ουσιαστικά είναι πλέον αγκαλιά με την απευθείας πρόκριση.

Υπό κανονικές συνθήκες, η Ελλάδα ως 2η στο ranking της League C, θα αντιμετώπιζε τον Μάρτη την 3η Τουρκία (και η επικεφαλής Γεωργία το 4ο Καζακστάν) στα μπαράζ για το έξτρα εισιτήριο για την τελική φάση. Οι νικητές των δύο ζευγαριών της 3ης κατηγορίας θα παίξουν έπειτα μεταξύ τους για μια θέση στα γήπεδα της Γερμανίας. Απαραίτητη προϋπόθεση; Να μην πάρουν το εισιτήριο από τους προκριματικούς ομίλους στα εναπομείναντα παιχνίδια τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Οι Τούρκοι λοιπόν βγαίνουν από το κάδρο και αυτομάτως το Καζακστάν προβιβάζεται στην 3η θέση, άρα και προκύπτει σαν αντίπαλος μας.

Το Καζακστάν που βρίσκεται στην 4η θέση του 8ου ομίλου (Σλοβενία και Δανία έχουν από 13, Φινλανδία και Καζακστάν από 12 και η τελευταία έχει δύο εκτός έδρας αποστολές με δύο εκ των συνδιεκδικητριών για τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ). Αρχικά αντιμετωπίζει τη Δανία στην Κοπεγχάγη και κατόπιν τη Φινλανδία στο Όσλο. Δύο αποτυχίες σε αυτά τα παιχνίδια και την αφήνουν πολύ πίσω στην κούρσα πρόκρισης από τον όμιλο, αλλά τη στέλνουν κατευθείαν στον ημιτελικό της Εθνικής Ελλάδας.

Ποιος άλλος ευνοείτε από την… ρέντα της Τουρκίας; Το Λουξεμβούργο που ανεβαίνει ουσιαστικά στην 4η θέση αυτού του ειδικού ranking. Άρα λοιπόν πάμε για Ελλάδα-Καζακστάν και Γεωργία-Λουξεμβούργο με τα σημερινά δεδομένα. Τα ματς αυτά θα γίνουν στις 21 Μαρτίου και ο τελικός πέντε βράδια αργότερα (26/3).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ