Αδιανόητο: Έγραψε ιστορία το Σαν Μαρίνο!

Αδιανόητο: Έγραψε ιστορία το Σαν Μαρίνο!

Απίστευτο και όμως αληθινό... Το Σαν Μαρίνο σκόραρε σε τρίτο σερί παιχνίδι και έγραψε ιστορία παρά την εντός έδρας ήττα από την Φινλανδία με 2-1.

Το Σαν Μαρίνο μπορεί να είναι η χειρότερη εθνική ομάδα στον πλανήτη καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση του ranking της FIFA (207/207), ωστόσο ο τελευταίος μήνας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ονειρικός για αυτό το μικρό κρατίδιο.

Ενώ δεν είχαν σκοράρει για περισσότερα από 2 χρόνια σε επίσημο παιχνίδι, μέσα σε ένα μήνα πέτυχαν 3 γκολ, από ένα σε κάθε ένα από τα τρία τελευταία παιχνίδια που έδωσαν.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ο Φρέιρε, ο Πορόζο και ο… Ιμπόρα

«Θύματα» του Σαν Μαρίνο έπεσαν αρχικά η πανίσχυρη, για το ποδοσφαιρικό μέγεθος του μικρού κρατιδίου, Δανία, από την οποία μπορεί να γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 2-1, στις 17/10, ωστόσο είχε καταφέρει να ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1, με τον Γκολινούτσι, προκαλώντας σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, πριν τελικά υποστεί την ήττα.

Στο επόμενο παιχνίδι απέναντι στο Καζακστάν, αντίπαλο της Ελλάδας στα playoffs για την πρόκριση στο Euro τον Μάρτιο, έχασε με 3-1, όμως ο Φραντσιόσι που είχε μειώσει σε 2-1, είχε ισοφαρίσει ρεκόρ, καθώς για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια και το 2005 είχε σκοράρει για  συνεχόμενα παιχνίδια.

Το αδιανόητο με το Σαν Μαρίνο ολοκληρώθηκε στην εντός έδρας ήττα από την Φινλανδία με 2-1. Στο 90+7′, ο Μπεράρντι ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του και με το γκολ που πέτυχε «έσπασε» ρεκόρ, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της η εθνική ομάδα του Σαν Μαρίνο σκόραρε για τρία σερί παιχνίδια.

Μάλιστα το γκολ του Μπεράρντι ήταν το δεύτερο του με τα χρώματα της εθνικής του ομάδας και ανέβηκε στην δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ της χώρας, πίσω από τον θρυλικό Άντι Σέλβα με 8 γκολ.

Να σημειωθεί πως το Σαν Μαρίνο ακόμη αναζητά την πρώτη του νίκη

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ