Το Euro, η ΕΠΟ και τα απίστευτα έσοδα σε περίπτωση πρόκρισης

Το Euro, η ΕΠΟ και τα απίστευτα έσοδα σε περίπτωση πρόκρισης

Δεν θα είναι προφανώς μόνο αγωνιστικό το όφελος σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής μας ομάδας στο Euro της Γερμανίας

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στις 21 Μαρτίου θα δώσει την κρίσιμη «μάχη» στην Opap Arena με το Καζακστάν και εν συνεχεία, αν περάσει, στις 26 του μηνός εκτός έδρας με Γεωργία ή Λουξεμβούργο για μία θέση στο Euro, το οποίο θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας (14/6, 14/7).

Μία ενδεχόμενη πρόκριση προφανώς θα είναι εξαιρετικά σημαντική πρώτα απ’ όλα αγωνιστικά, καθώς η Ελλάδα θα επιστρέψει σε μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. Αλλά το όφελος θα είναι και μη αγωνιστικό.

Διαβάστε επίσης: Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ ενόψει Φερεντσβάρος

Στα ταμεία της ΕΠΟ, όπως είπε ο πρόεδρός της, Τάκης Μπαλτάκος, στο περιθώριο της τελευταίας έκτακτης ΓΣ, θα μπουν, σε περίπτωση πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, 9,5 εκατομμύρια ευρώ από την UEFA. Πρόθεσή του είναι τα μισά χρήματα από αυτά (τα 4,5 εκατ. δηλαδή) να μοιραστούν στις ΕΠΣ.

Ο Μπαλτάκος αναφέρθηκε επίσης και στη χρηματοδότηση από την UEFA για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου των Εθνικών ομάδων. Όπως ανέφερε,  για τον σκοπό αυτό η ΕΠΟ έχει 8 εκατ. ευρώ σε κλειστό λογαριασμό και έχει καταθέσει σχετική αίτηση μαζί με φάκελο που αφορά τις προτάσεις κατασκευής του αθλητικού κέντρου, για το οποίο διεκδικεί από την UEFA 12 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ