ΑΕΚ: Οι αλλαγές που θέλει να δει ο Μιλόγεβιτς στη ρεβάνς

ΑΕΚ: Οι αλλαγές που θέλει να δει ο Μιλόγεβιτς στη ρεβάνς

Η ΑΕΚ μετά και την ήττα από την Βέλεζ στο πρώτο ματς δίνει «τελικό» πρόκρισης στο ΟΑΚΑ, με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς να καλείται να αποβάλει πράγματα από το παιχνίδι της που έβγαλε στο Σαράγεβο

Την περασμένη Πέμπτη στο Σαράγεβο η ΑΕΚ έδειξε τραγική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, με την ομάδα να εμφανίζει τα κακώς κείμενα της περσινής σεζόν. Αποτέλεσμα ήταν οι κιτρινόμαυροι να ηττηθούν με 2-1 από τους Βόσνιους και να είναι με την πλάτη στον τοίχο. Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, οι παίκτες της Ένωσης πρέπει να κάνουν στροφή 180 μοιρών και να αλλάξουν άρδην το παιχνίδι τους αν θέλουν να πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Μία ΑΕΚ χωρίς τρεξίματα, χωρίς ουσία στο παιχνίδι της και χωρίς επιθετικό πλάνο, όπως δηλαδή εμφανίστηκε στο Σαράγεβο, είναι σίγουρο πως θα αποκλειστεί πρόωρα από τις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Επίσης, η αστάθεια στην άμυνα και η έλλειψη πάθους είναι στοιχεία που απαγορεύεται να κάνουν την εμφάνισή τους την ερχόμενη Πέμπτη, 28/07.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς την Παρασκευή ανέλυσε στους παίκτες όλα όσα έκαναν στο Σαράγεβο, σε έντονο ύφος καθώς ήταν φανερό πως οι οδηγίες του δεν ακολουθήθηκαν κατά γράμμα. Μεγάλος του στόχος φυσικά δεν είναι άλλος από το να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο μία τελείως διαφορετική ομάδα που θα νικήσει και θα προκριθεί εύκολα. Φυσικά, ο Σέρβος τεχνικός βασίζεται και στους 4 νεοφερμένους παίκτες. Οι Στάνκοβιτς, Βράνιες, Λε Ταλέκ και Αραούχο αναμένεται να δώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται η ΑΕΚ προκειμένου να προκριθεί.

Το πιο σημαντικό φυσικά είναι η ΑΕΚ να μην επηρεαστεί από την εξέλιξη του αγώνα. Το άγχος και η έλλειψη εξυπνάδας δεν πρέπει να καθρεφτίζονται στα πρόσωπα των παικτών του Μιλόγεβιτς.

Ο Μιλόγεβιτς στην ομιλία του στάθηκε στα πολλά λάθος τρεξίματα που έκαναν οι παίκτες του στο ματς της Βοσνίας. Ειδικά αυτό φάνηκε από τα λάθη που γινόντουσαν στον χώρο του κέντρου. Οι Σάκχοφ και Σιμάνσκι ειδικά είχαν μία πολύ κακή εμφάνιση έχοντας κάκιστες επιλογές. Δεν πήγαιναν πρώτοι στις διεκδικούμενες μπαλιές, με τους Βόσνιους να κερδίζουν όλες τις μονομαχίες, και άφηναν τεράστια κενά ανάμεσα στις γραμμές. Ήταν πολύ σύνηθες το φαινόμενο να παλεύει μόνη της η αμυντική γραμμή της ομάδας σε αντεπιθέσεις της Βέλεζ, καθώς και η επιθετική γραμμή να μην τροφοδοτείται σωστά, με τον Μάνταλο να γυρνάει πολύ πίσω για να πάρει πρώτες μπάλες και να φτιάξει παιχνίδι, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία πολλές φορές.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Σταθερότητα στο αμυντικό κομμάτι, με τρεξίματα και διεκδίκηση όλων των μονομαχιών θα δώσουν στην ΑΕΚ και τον Μιλόγεβιτς σιγουριά όσον αφορά το αμυντικό παιχνίδι της ομάδας. Στον επιθετικό τώρα τομέα, η ΑΕΚ πρέπει να φανεί πιο σίγουρη στις αποφάσεις της. Οι πρώτες μπαλιές των χαφ προς τα εξτρέμ πρέπει να είναι σίγουρες και από κει και πέρα οι πλάγιοι επιθετικοί και ο Μάνταλος οφείλουν να βάλουν περισσότερη φαντασία στο παιχνίδι τους.

Ουκ ολίγες φορές είδαμε τους Αλμπάνη και Γκαρσία να «κουράζουν» την μπάλα και να οδηγούνται σε προσωπικές ενέργειες, κάτι που δείχνει την έλλειψη επιθετικού πλάνου. Με σωστές συνεργασίες και συνεχή κίνηση είναι αποδεδειγμένο πως σπάνε οι συμπαγείς άμυνες και προσθέτουν πίεση στον αντίπαλο. Μία ενδεκάδα μάλιστα με Αραούχο και Καρίμ μαζί, δίνει την δυνατότητα στην ΑΕΚ για ασφυκτικό πρέσινγκ από την πρώτη γραμμή άμυνας.

Για να πάρει την πρόκριση την Πέμπτη επιβάλλεται να αλλάξει πολλά η ΑΕΚ στον τρόπο παιχνιδιού της. Οι αλλαγές πρέπει να είναι ριζικές σε όλες τις γραμμές της ομάδας του Μιλόγεβιτς, με τον Σέρβο τεχνικό να θέλει να δει επιτέλους στον αγωνιστικό χώρο όλα τα στοιχεία που δούλεψε στην προετοιμασία και που θα άλλαζαν ταυτότητα στην ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ