ΑΕΚ-Βελέζ: Πατατράκ για την ΑΕΚ (2-3 πεν, 1-0 κ.δ)

ΑΕΚ-Βελέζ: Πατατράκ για την ΑΕΚ (2-3 πεν, 1-0 κ.δ)

Κατάφερε (!) να αποκλειστεί από κάποια Βελέζ Μόσταρ, στον δεύτερο προκριματικό του νεοσύστατου Conference League.

Η ΑΕΚ αποκλείστηκε… μαρτυρικά από τη Βελέζ και έμεινε εκτός Ευρώπης, χάνοντας το εισιτήριο στα πέναλτι! Το γκολ του Μάνταλου στο 98’ έστειλε το ματς στην παράταση, το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλους του εξτρά μισάωρου, το ματς πήγε στα πέναλτι και εκεί η Ένωση νικήθηκε από τη Βελέζ, με μοιραίο τον Αραούχο, παρότι ο Στάνκοβιτς έκανε δύο αποκρούσεις!

Το ματς ξεκίνησε με τη Βελέζ να πιέζει ψηλά και να δυσκολεύει την ΑΕΚ να κρατήσει μπάλα. Σιγά-σιγά όμως η Ένωση ισορροπούσε και προσπαθούσε να αναπτυχθεί, με υπομονή. Στο 10’ οι Κιτρινόμαυροι δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή τους για γκολ. Μετά από σέντρα του Μπακάκη η μπάλα έφτασε στον Αραούχο, ο Αργεντινός κοντρόλαρε και σούταρε, όμως ο τερματοφύλακας της Βελέζ μπλόκαρε. Οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» στο 14’ με μια προσπάθεια του Τσόσιτς.

Στο 25’ ήρθε η δεύτερη ευκαιρία για την Ένωση, ξανά με εκφραστή τον Αραούχο, όμως ο Μπογκντάνοβιτς ήταν και πάλι στη θέση του. Ο Αργεντινός φορ εννιά λεπτά μετά έχασε μία απίστευτη ευκαιρία, την καλύτερη του ματς. Μετά από γύρισμα από τα αριστερά βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, όμως πλάσαρε άουτ! Δύο λεπτά μετά η Βελέζ βρέθηκε αγκαλιά με το γκολ, όμως ο Στάνκοβιτς νίκησε τον Ζαϊμοβιτς! Το ματς είχε πάρει πλέον άγριο ρυθμό…

Στο 37’ η ΑΕΚ φτάνει μια ανάσα από το γκολ, όμως τόσο ο Αραούχο, όσο και ο Μάνταλος, νικήθηκαν από τον Μπογκντάνοβιτς! Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς τέρματα με τη Βελέζ να υπερασπίζεται το σκορ-πρόκρισης του πρώτου αγώνα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ένωση να χάνει μία ακόμα σπουδαία ευκαιρία. Ο Τάνκοβιτς βρέθηκε φάτσα με το τέρμα στο 52’, όμως πλάσαρε απελπιστικά άουτ. Από εκείνο το σημείο και μετά η Βελέζ κλείστηκε και η ΑΕΚ είχε ζητήματα στην ανάπτυξη.

Ο Μιλόγεβιτς έριξε στο ματς τον Ανσαριφάρντ αντί του Τάνκοβιτς κάνοντας το σύστημα 4-4-2. Η ΑΕΚ τα έπαιξε όλα για όλα και άφησε χώρους πίσω. Στο 70’ ο Τσόσιτς λίγο έλειψε να την τιμωρήσει, όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς.

Όσο περνούσε η ώρα η Ένωση ένιωθε πίεση. Και αυτό φαινόταν στις προσπάθειες των Κιτρινόμαυρων. Στο 80’ ο Δικέφαλος απείλησε ξανά. Μετά από αντεπίθεση ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε σε θέση για γκολ, όμως πλάσαρε άουτ. Η ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά γέμιζε συνεχώς με σέντρες την περιοχή της Βελέζ, παίζοντας ανορθόδοξα. Στο 88’ ο Αλμπάνης βρέθηκε σε θέση για γκολ όμως και αυτός αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά του Ανσαριφάρντ να σπαταλήσει μια ευκαιρία, με τον Ιρανό να πλασάρει άουτ μέσα από την περιοχή.

Στο 98’ όμως ήρθε ο Μάνταλος να βρει το γκολ και να στείλει το ματς στην παράταση! Μετά από ένα γέμισμα η μπάλα έφτασε στον αρχηγό, που με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0! Έτσι το ματς πήγε στο εξτρά μισάωρο!

Στην παράταση η ΑΕΚ ξεκίνησε με… φόρα μετά το γκολ και έχασε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία, με τον Ανσαριφάρντ να την σπαταλά. Η Ένωση έδειχνε πλέον μεγαλύτερη υπομονή στο παιχνίδι της. Από τη στιγμή που εξασφάλισε έστω την παράταση, είχε την ευκαιρία να διαχειριστεί διαφορετικά την κατάσταση.

Στο 107’ οι Κιτρινόμαυροι απείλησαν με τον Μάνταλο, όμως το σουτ του αρχηγού της ΑΕΚ δεν βρήκε στόχο. Γενικώς το ματς άρχισε να γίνεται πιο κλειστό όσο περνούσε ο χρόνος. Καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε διάθεση να πάρει ρίσκα. Κάπως έτσι το ματς πήγε στα πέναλτι.

Ο Στάνκοβιτς απέκρουσε το πρώτο πέναλτι, ο Ανσαριφάρντ έστειλε αμέσως μετά όμως την μπάλα στο δοκάρι! Ο Μπραντάο ευστόχησε κάνοντας το 1-0 στη διαδικασία. Ο Τζαβέλλας έκανε το 1-1 για την ΑΕΚ. Ο Στάνκοβιτς απέκρουσε και δεύτερο πέναλτι! Και ο Σάκχοφ έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ με 2-1, εκτελώντας σωστά. Ο Τσβιγιάνοβιτς βρήκε δίχτυα και ισοφάρισε. Ο Λόπες θα αστοχήσει με τον Μπογκντάνοβιτς να το πιάνει! Ο Σβόνιτς εκτελεί εύστοχα και παίρνει πλεονέκτημα η Βέλεζ. Ο Αραούχο θα αναλάβει την τελευταία εκτέλεση, θα αστοχήσει και η ΑΕΚ θα αποκλειστεί!

Η διαδικασία των πέναλτι

Γκεοργκίεβιτς απόκρουση ο Στάνκοβιτς
Ανσαριφάρντ δοκάρι!
Μπραντάο 0-1
Τζαβέλλας 1-1
Βεχάμποβιτς απόκρουση ο Στάνκοβιτς
Σάκχοφ 2-1
Τσβιγιάνοβιτς 2-2
Λόπες απόκρουση ο Μπογκντάνοβιτς
Ζβόνιτς 2-3
Αραούχο απόκρουση Μπογκντάνοβιτς

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μιτάι (69′ Λόπες), Τζαβέλλας, Βράνιες, Μπακάκης (90′ Σβάρνας), Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (62′ Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκαρσία (80′ Αλμπάνης, 90′ Σάκχοφ), Αραούχο

Βελέζ (Φέτζα Ντούντιτς): Μπογκντάνοβιτς, Φερέιρα, Ζελίκοβιτς, Ίσιτς (95′ Μπραντάο), Οβτσινα, Χασάνοβιτς, Ράντοβατς (86′ Ζβόνιτς), Πρσες (63′ Βεχάμποβιτς), Τσόσιτς (95′ Όσμιτς), Άντζουσιτς (73′ Τσβιγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (73′ Γκεοργκίεβιτς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ