Μπελάδες στην ΑΕΚ – Η UEFA ξεκίνησε έρευνα για φασιστικό τατουάζ του Βράνιες, σύμφωνα με τους Βόσνιους

Μπελάδες στην ΑΕΚ – Η UEFA ξεκίνησε έρευνα για φασιστικό τατουάζ του Βράνιες, σύμφωνα με τους Βόσνιους

Σύμφωνα με βοσνιακά ΜΜΕ η UEFA έχει ξεκινήσει έρευνα για πιθανό φασιστικό τατουάζ που έφερε πάνω του ο Όγκνιεν Βράνιες στο παιχνίδι με τη Βελέζ.

Για ακόμη μία φορά βρίσκεται στο προσκήνιο ο Όγκνιεν Βράνιες, αλλά για τους λάθος λόγους. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Reprezentacija.ba» της Βοσνίας, η UEFA ξεκίνησε έρευνα για τατουάζ με φασιστικό σήμα που έφερε ο έμπειρος αμυντικός στο παιχνίδι με τη Βελέζ για τα προκριματικά του Europa Conference League.

Τονίζεται συγκεκριμένα, πως η FARE, το δίκτυο για την καταπολέμηση των διακρίσεων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έστειλε έκθεση για να διερευνηθεί το αν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι φέροντας πάνω του σήμα με φασιστικό περιεχόμενο.

Το θέμα αφορά ένα τατουάζ που έχει ο Βράνιες στο δεξιό του μπράτσο με τον Μομτσίλο Τζούγιτς, έναν Σέρβο ιερέα, ο οποίος υπήρξε ηγέτης των Τσέτνικ κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ο οποίος για τους Βόσνιους θεωρείται εγκληματίας πολέμου και συνεργάτης με τους Ιταλούς φασίστες και τα ναζιστικά στρατεύματα.

Και ενώ η UEFA και η FARE δεν αναφέρουν το όνομα του ποδοσφαιριστή, οι Βόσνιοι τον κατονομάζουν. Στην ΑΕΚ μέχρι στιγμής φαίνεται πως έχουν άγνοια για το θέμα ωστόσο σύντομα αναμένεται να φανεί αν όντως υπάρχει ζήτημα και τι εκτάσεις θα πάρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ