ΠΑΟΚ-Μποέμιαν 2-0 – Με την ψυχή στο… στόμα (vids)

ΠΑΟΚ-Μποέμιαν 2-0 – Με την ψυχή στο… στόμα (vids)

Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν το αυτονόητο και ξεπέρασαν το χαμηλό εμπόδιο των Ιρλανδών χάρη στα γκολ των Σβαμπ και Μπίσεσβαρ. Έχασε το άχαστο ο Γουόρντ στο 94' για να στείλει το ματς στην παράταση.

Ακόμα και να ήθελε να αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να τα καταφέρει απέναντι στη μικρή δυναμικότητα της Μποέμιαν. Για αυτό το 2-0 της Τούμπας που έφερε την πρόκριση στα Play Off του Conference League, μόνο ως επιτυχία δεν πρέπει να πανηγυριστεί.

Αντίθετα, η ήττα με 2-1 στο Δουβλίνο από έναν αντίπαλο με ελάχιστο μπάτζετ, με μόνο έναν παίκτη άνω των 30 ετών και μόνο με Ιρλανδούς, στοιχείο που παραπέμπει σε περασμένες δεκαετίες, προκαλεί προβληματισμό για το μέλλον του συνόλου του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τις περιορισμένες δυνατότητες της Μποέμιαν και την τρανταχτή έλλειψη ποιότητας και προκρίθηκε. Ωστόσο, ήταν φανερό ότι αγχώθηκε και δεν ένιωθε απόλυτη ασφάλεια για την έκβαση του παιχνιδιού, αφήνοντας… μεγάλη τύχη για την ιρλανδική ομάδα.

Η Μποέμαν δεν μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα και το γεγονός ότι έφτασε να διεκδικεί την πρόκριση της μέχρι το τελευταίο λεπτό, είναι λόγος για πανηγυρισμό. Μάλιστα, εάν ο Γουόρντ δεν πλάσαρε… σαν αμυντικός σε κενή εστία στο 94′, ίσως η συζήτηση να ήταν διαφορετική.

Για τους «ασπρόμαυρους» ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ηγήθηκε της νίκης, δημιουργώντας το 1-0 και σκοράροντας το 2-0, ενώ ο Καντουρί, δημιουργός του γκολ του Σουριναμέζου, τον ακολούθησε σε απόδοση. Οι Σβαμπ και Βιεϊρίνια είχαν καλή απόδοση και συνέβαλλαν στην αποφυγή μιας… μαύρης σελίδας για τον Δικέφαλο.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η Μποέμιαν χρειάστηκε μερικά λεπτά να προσαρμοστεί και ο ΠΑΟΚ το αξιοποίησε πλήρως. Μόλις στο 4’ ο Μπίσεσβαρ σέντραρε από αριστερά και ο Σβαμπ που έσπασε το οφσάιντ, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

Η σκωτσέζικη ομάδα αντέδρασε και πήρε τα ηνία, απείλησε με ένα σουτ του Κόουτ, αλλά η αντίδραση δεν διήρκεσε πολύ. Γιατί αμέσως μετά τη διακοπή για νερό στο 25’, ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματα του.

Στο 28’ ο Καντουρί πάσαρε στον κενό χώρο για τον Μπίσεσβαρ και αυτός στο τετ-α-τετ πλάσαρε εύστοχα για το 2-0. Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ στο 35’, αλλά μετά το σουτ του Καντουρί, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έπειτα χτύπησε στη γραμμή του τέρματος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να υπερασπιστεί το σκορ πρόκρισης, ενώ η Μποέμιαν ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Όμως, οι πιο αξιοσημείωτες στιγμές σημειώθηκαν στα τελευταία λεπτά.

Αρχικά στο 87′ ο Σβιντέρσκι έχασε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς, καθυστερώντας σε δύο περιπτώσεις να σουτάρει και κόπηκε από τους αμυντικούς. Αλλά η κορυφαία φάση έγινε στο 94′, όταν ο Φίνερτι πέρασε τους πάντες από αριστερά και πάσαρε παράλληλα στον Γουόρντ, αλλά αυτός σε κενή εστία σούταρε προς… το πέναλτι!

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (85′ Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς (73′ Εσίτι), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (85′ Μουργκ), Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα (73′ Σφιντέρφσκι)

ΜΠΟΕΜΙΑΝ (Κιθ Λογνκ): Τάλμποτ, Λάιονς, Κόρνγουολ, Φίνερτι, Μπρέσλιν, Μπάκλεϊ, Κόουτ (62′ Γουόρντ), Ντεβόι (87′ Μαλόν), Τίρνεϊ (78′ Λέβινγκστον), Μπαρτ, Κέλι

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ