Μπλάζεβιτς – «Προειδοποιώ τη Ριέκα για τον φανατισμό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ»

Μπλάζεβιτς – «Προειδοποιώ τη Ριέκα για τον φανατισμό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ»

Ο άλλοτε προπονητής του ΠΑΟΚ, Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς μίλησε για τα ματς του «δικεφάλου» με τη Ριέκα τονίζοντας ιδιαίτερα τον φανατισμό των Ελλήνων οπαδών

Ο ΠΑΟΚ πρόκειται να αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες την Ριέκα στο πλαίσιο των Playoffs του Europa Confernece League για μία θέση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Με αφορμή τις ερχόμενες ελληνοκροατικές αναμετρήσεις, ο άλλοτε προπονητής του «δικεφάλου του βορρά» Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς μίλησε στο γνωστό κροατικό μέσο, Sportske Novosti αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στο πάθος και τον φανατισμό των Ελλήνων οπαδών αλλά και στο δύσκολο πέρασμά του από την ομάδα της Θεσσαλονίκης κατά τη σεζόν 1991-92.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Όταν αναφέρεσαι στον ΠΑΟΚ, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι οι οπαδοί του! Είναι οι πιο φανατικοί στην Ελλάδα, είναι παραδοσιακά… άγριοι και λατρεύουν τον σύλλογό τους.

Είναι σαφές ότι λόγω αυτής της μεγάλης αγάπης μερικές φορές πηγαίνουν από το ένα άκρο στο άλλο άκρο, αλλά παραμένουν με τον πιο όμορφο τρόπο στη μνήμη μου. Τότε ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ, πιστεύω ότι αυτό ισχύει ακόμα και σήμερα.

Το 1997, ήμουν προπονητής στην Εθνική Κροατίας και στις 30 Απριλίου παίζαμε έναν εξαιρετικά σημαντικό αγώνα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στη Θεσσαλονίκη με την Ελλάδα.

Είχαμε νικήσει με 1-0 χάρη σε γκολ του Σούκερ, στο «Καυταντζόγλειο» μπροστά σε 25.000 φανατικούς Έλληνες. Ο λόγος που το αναφέρω αυτό, είναι ότι 100 περίπου φίλοι του ΠΑΟΚ με είχαν υποδεχτεί στο αεροδρόμιο!

Με κασκόλ και σημαίες, είχαν και πυρσούς, είχαν βγάλει φωτογραφίες μαζί μας και μου είχαν υποσχεθεί πως θα υποστηρίζουν την Κροατία. Ήμουν πραγματικά περήφανος, ήταν μία απόδειξη πως άφησα καλή εντύπωση στο σύλλογο, παρόλο που πέρασα μόνο μία σεζόν εκεί.

Αυτό που ήταν η Ντινάμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία, είναι ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα! Υπάρχει μια μεγάλη αντιπαλότητα, δηλαδή, μεταξύ των αθηναϊκών συλλόγων και του ΠΑΟΚ.

Η μία λέξη που έμαθα στην Ελλάδα ήταν το «αύριο». Όποτε πήγαινα να ζητήσω τα δεδουλευμένα μου, ο πρόεδρος γελούσε και έλεγε «αύριο». Κάποια στιγμή κουράστηκα και έφυγα. Μου έδωσαν στη συνέχεια κάποια από τα οφειλόμενα αλλά όχι όλα.

Δεν ξέρω πολλά για τον σημερινό ΠΑΟΚ, δεν τον έχω παρακολουθήσει. Όμως, προειδοποιώ τη Ριέκα για αυτόν τον ελληνικό φανατισμό, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι γεμάτοι πάθος στις κερκίδες και είμαι σίγουρος πως πάθος θα έχουν και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ λοιπόν να προβλέψω τίποτα, αλλά η Ριέκα με έχει ενθουσιάσει και είμαι βέβαιος ότι έχει πιθανότητες να περάσει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ