Λουτσέσκου – «Στρατηγικό λάθος η δήλωση για το πρωτάθλημα, δεν είναι όλα μαύρα…»

Λουτσέσκου – «Στρατηγικό λάθος η δήλωση για το πρωτάθλημα, δεν είναι όλα μαύρα…»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για την κρίση που περνάει ο ΠΑΟΚ και τις τρεις σερί ήττες, την προσπάθεια για αντίδραση, αλλά και την ανάγκη για νίκη και πρόκριση κόντρα στη Λίνκολν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε ενόψει της αναμέτρησης με τη Λίνκολν, την οποία χαρακτήρισε ικανή ν’ αλλάξει το μομέντουμ της ομάδας, που αυτή την περίοδο δεν είναι καλό.

Ακόμα, ο Ρουμάνος τεχνικός σχολίασε το ρόστερ, τις απουσίες κάνοντας μια ανασκόπηση για το πως ξεκίνησε και πως εξελίσσεται η σεζόν, ενώ ξεκαθάρισε πως ήταν στρατηγικό λάθος η δήλωση του για πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν, αλλά και πως δεν είναι όλα μαύρα στον Δικέφαλο του βορρά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λουτσέσκου:

Για το κλίμα στην ομάδα και την κατάσταση των παικτών:

«Δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση κι αυτό είναι φυσιολογικό. Ωστόσο έχουμε ένα στόχο αύριο. Πρέπει να πάρουμε μία πρόκριση κι έχουμε προετοιμαστεί. Το κλίμα δεν μπορεί να είναι καλό αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε. Προσπαθήσαμε να πάρουμε πίσω την αυτοπεποίθησή μας. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Βιεϊρίνια έχει ένα πρόβλημα. Εκτός παραμένει κι ο Μιτρίτσα. Όσον αφορά όσους είναι εκτός λίστας, είναι όλοι υγιείς αλλά θα είναι διαθέσιμοι στο παιχνίδι του πρωταθλήματος».

Για τη σημασία της αναμέτρησης με τη Σλόβαν:

«Ξέρουμε καλά πως το παιχνίδι είναι σημαντικό και μπορεί ν’ αλλάξει όλη τη χρονιά. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ένα παιχνίδι μπορεί ν ‘ αλλάξει το μέλλον, ειδικά αν έρθει μετά από ένα κακό διάστημα. Μέχρι τώρα είχαμε καλά παιχνίδια και κάναμε καλά αποτελέσματα. Το πρόβλημα ήταν πως δε βρήκαμε ισορροπία μεταξύ των υποχρεώσεων. Όταν εμφανίστηκαν ένα δύο αρνητικά αποτελέσματα μαζί, μας πήρε από κάτω. Αυτό πρέπει ν’ αλλάξει. Όλοι καταλαβαίνουν τη σημασία του αυριανού παιχνιδιού. Κάθε μέρα συζητάμε ως γκρουπ είτε ατομικά, ώστε όλοι να κατανοήσουν την κατάσταση. Πρέπει να βγει αντίδραση γιατί έχουμε τρεις διοργανώσεις και η σεζόν διαρκεί ακόμη έξι μήνες. Όλοι έχουν φιλοδοξίες και θέλουν να περάσουμε»

Για τη διαχείριση του ρόστερ:

«Καταλαβαίνω πως η κατάσταση δεν είναι καλή για κανέναν. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και ν’ αναλύσουμε σωστά την κατάσταση. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει δώσε τη δική του οπτική γωνία. Έχουμε 23 ποδοσφαιριστές και μόλις δύο δεν έχουν παίξει πάνω από ένα παιχνίδι. Όλοι μα όλοι οι υπόλοιποι έχουν παίξει περισσότερο. Εξαίρεση είναι ο Ίνγκασον, που ήταν τραυματίας και θέλει ένα διάστημα για να επανέλθει πλήρως. Το σκεπτικό ότι πρέπει ν’ αλλάξουμε ποδοσφαιριστές δεν ισχύει. Όλοι έχουν παίξει. Το ίδιο ισχύει και για αύριο. Μπορεί να υπάρξουν τρεις-τέσσερις αλλαγές»

Τι περιμένει από την ομάδα:

«Περιμένω πάθος κι ένταση. Για τους άλλους εκτός της ομάδας είναι όλα μαύρα. Για εμάς δεν είναι έτσι. Η ομάδα δεν είναι τόσο κακή. Δύο εβδομάδες που δεν είσαι καλός μπορεί να σε φέρουν χαμηλά και το αντίστροφο. Η συνολική εικόνα της ομάδας δεν είναι κακή. Το πρόβλημα είναι άλλο. Αν το δεις αντικειμενικά τίποτα δεν κρίνεται σε δύο εβδομάδες. Έχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας, που μπορεί να μας δώσει το κίνητρο πίσω. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και μία πρόκριση ενδεχομένως να μας αλλάξει τη ψυχολογία»

Όσον αφορά την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ:

«Το δυνατό μου σημείο είναι η σκληρή δουλειά στην προπόνηση. Αυτό έχω κάνει όπου έχω δουλέψει. Όλες οι ομάδες μου πάλευαν στο γήπεδο, ήταν σκληρές, είχαν χαρακτήρα, αυτοπεποίθηση και δε δέχονταν εύκολα γκολ. Δυστυχώς δεν θέλω να το πω αυτό αλλά είναι η αλήθεια. Δεν είχα το χρόνο να δουλέψω όπως ήθελα με την ομάδα. Νομίζω πως είμαστε λίγο διαφορετικοί εγώ με την ομάδα στο πως βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Δεν είχαμε όμως το χρόνο να το δουλέψουμε μεταξύ μας. Η προπόνηση γίνεται σε γκρουπ κι η ευκαιρία αυτή δεν έχει δοθεί. Στον κόσμο αρέσει ν’ ακούει ότι όλα τα χτιστούν ξανά. Το θέμα είναι ότι αυτό θέλει χρόνο κι αυτή είναι η αλήθεια. Θα γίνει αλλά δε θα συζητηθεί ακόμη. Αρχικά έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας».

Για το διαφορετικό σύστημα, που είχε η ομάδα πέρυσι με το ίδιο υλικό στην άμυνα:

«Μια ομάδα με τρεις στην άμυνα μοιάζει ν’ αμύνεται. Προτιμώ να φύγω εγώ παρά ν’ αλλάξω το πως βλέπω το ποδόσφαιρο. Είναι ντροπιαστικό να δεχόμαστε τέτοια γκολ. Οφείλουμε ν αλλάξουμε τις λεπτομέρειες, που θα μας κάνουν καλύτερους. Είναι εύκολο να συγκρίνεις τα προηγούμενα ρόστερ και τις χρονιές. Η προηγούμενη ομάδα, που πήρε νταμπλ χτίστηκε χωρίς να παίζει στην Ευρώπη την πρώτη χρονιά. Είχε γεμάτες προπονήσεις, κορμό και πολύ μεγάλη ποιότητα. Χρειαζόμαστε χρόνο. Ίσως ένα λάθος μου είναι που όταν μίλησα πρώτη φορά είπα για το στόχο του πρωταθλήματος. Δημιούργησα μια ωραία και δυνατή ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα όμως έφερα και μεγάλη πίεση. Στο πρώτο κομμάτι της σεζόν είχαμε σκαμπανεβάσματα αλλά παίρναμε αποτελέσματα. Είχαμε τον ενθουσιασμό και την άνεση ότι δουλεύαμε πολύ στις προπονήσεις. Το πρόγραμμα βάρυνε, οι υποχρεώσεις μεγάλωσαν, ήρθαν τραυματισμοί, πανδημία και χάθηκαν προπονήσεις».

Για την περίπτωση του Μπίσεβαρ:

«Μίλησα ήδη μαζί του και θα υπάρξει ειδική διαχείριση. Έτσι πρέπει να γίνει»

Σχετικά με την άποψη του για το Κοπεγχάγη – Σλόβαν:

«Δεν μπορώ να πω πως είναι στα δικά τους χέρια. Κι οι δύο έχουμε τις ίδιες πιθανότητες. Παίζουν κόντρα στους πρώτους ακόμη κι αν αυτοί έχουν περάσει ήδη. Παίζουν μάλιστα εκτός έδρας. Έχουν άλλη νοοτροπία. Δε θα μπει με σκοπό να χάσει η Κοπεγχάγη. Αν σκεφτούμε πως χρειαζόμαστε κατευθείαν τρία γκολ με σκοπό να προλάβουμε ενδεχόμενη νίκη της Σλόβαν, τότε ναι είναι δύσκολο. Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και να βγάλουμε ένταση. Είναι ισορροπημένη κατάσταση»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ