Απόψε το… εύκολο και την άλλη εβδομάδα το δύσκολο για τον ΠΑΟΚ

Απόψε το… εύκολο και την άλλη εβδομάδα το δύσκολο για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αν θέλει να ελπίζει σε συνέχεια του ευρωπαϊκού ονείρου πρέπει να βάλει βάσεις πρόκρισης από σήμερα στο «Βελοντρόμ».

Βραδιά Ευρώπης για τον ΠΑΟΚ. Η οποία είναι και μία από τις μεγαλύτερες της ιστορίας του γενικότερα. Ο Δικέφαλος του βορρά διασταυρώνει απόψε (22:00) στο «Βελοντρόμ» τα ξίφη του με τη Μαρσέιγ για την πρώτη αναμέτρηση της φάσης των προημιτελικών του Europa Conference League.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει μπροστά της μια ευκαιρία για να γράψει μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία της. Την πιο «χρυσή» δηλαδή, που θα μνημονεύεται για χρόνια, καθώς η σημασία του σημερινού αγώνα δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιον άλλον.

Μετά τον όμιλο με Κοπεγχάγη, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Λίνκολν, έπειτα από τα πλέι οφ της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA όπου «κονταροχτυπήθηκε» με τη Μίντιλαντ και ύστερα από τη φάση των «16» με τη Γάνδη, τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά για τους «ασπρόμαυρους».

Οι Θεσσαλονικείς καλούνται να κάνουν μια μεγάλη υπέρβαση σήμερα, η οποία για να συμβεί θα πρέπει να γίνουν πράγματα και… θαύματα στον αγωνιστικό χώρο. Η Μαρσέιγ είναι μια ομάδα με μεγαλύτερη προσωπικότητα, μεγαλύτερη εμπειρία, καλύτερη φυσική κατάσταση και γενικότερα, κακά τα ψέματα, είναι ανώτερη σε όλους τους τομείς.

Εξάλλου, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο Δικέφαλος του βορρά παίζει με την δεύτερη καλύτερη ομάδα του σαμπιονά. Την ώρα που πρώτη είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία είναι μια κατηγορία μόνη της. Τον πρώτο λόγο λοιπόν σήμερα τον έχουν οι Μασσαλοί σε μια αναμέτρηση που έχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό δεν είναι οι «ασπρόμαυροι».

Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο και ειδικότερα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπορούν να συμβούν τα πάντα. Γι’ αυτό και ο ΠΑΟΚ έχει τις πιθανότητες του. Απλά καλό είναι να τις κυνηγήσει σήμερα, γιατί το αποψινό παιχνίδι, το οποίο θα διεξαχθεί στο «Βελοντρόμ», είναι το… εύκολο από τα δύο. Και επειδή αυτό ίσως μοιάζει λίγο οξύμωρο, ας το δούμε αναλυτικά…

Υπάρχουν οι ομάδες έδρας, που στο… κάστρο τους η μόνη ελπίδα για τον φιλοξενούμενο είναι το «Χ». Η γαλλική ομάδα είναι ακριβώς το αντίθετο και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα μέσα από τους αριθμούς της στο σαμπιονά τη φετινή σεζόν.

Στο γαλλικό πρωτάθλημα αν μετρούσαν μόνο τα εντός έδρας η Μαρσέιγ δεν θα μπορούσε καν να εξασφαλίσει την παρουσία της στο επόμενο Europa Conference League, καθώς θα ήταν στην 11η θέση με 23 βαθμούς σε 15 ματς (6Ν, 5Ι, 4Η).

Αντιθέτως, σε περίπτωση που μετρούσαν μόνο τα εκτός έδρας θα είχε στεφθεί ήδη πρωταθλήτρια! Η Παρί θα την έβλεπε με… κιάλια, αφού σε 15 εκτός έδρας αναμετρήσεις έχει 33 βαθμούς (10Ν, 3Ι, 2Η), δηλαδή 8 περισσότερους από τους Παριζιάνους με το μυθικό μπάτζετ.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν αν θέλει να διατηρήσει σημαντικές ελπίδες πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς, θα πρέπει απόψε να φύγει με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τη Μασσαλία. Κάτι το οποίο προφανώς δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ