Οι μεγάλες βραδιές του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη (vid)

Οι μεγάλες βραδιές του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη (vid)

Ο ΠΑΟΚ δίνει ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ιστορίας του και to10 παρουσιάζει τις μεγαλύτερες στιγμές του Δικεφάλου του Βορρά εκτός των συνόρων.

Βραδιά Ευρώπης για τον ΠΑΟΚ. Μια από τις μεγαλύτερες της ιστορίας του γενικότερα.

Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου διασταυρώνει απόψε (22:00) στο «Βελοντρόμ» τα ξίφη της με τη Μαρσέιγ για την πρώτη αναμέτρηση της φάσης των προημιτελικών του Europa Conference League.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει μπροστά του μια ευκαιρία για να γράψει μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του. Μια που ίσως και να ξεπεράσει τις πιο μεγάλες ευρωπαϊκές του βραδιές γενικότερα, καθώς η σημασία της αποψινής αναμέτρησης δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποια άλλη.

To10 συγκέντρωσε τις μεγαλύτερες και πιο βραδιές του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και με αφορμή το ραντεβού με τη Μαρσέιγ σας τις παρουσιάζει.

Φενέρμπαχτσε – ΠΑΟΚ 1-1

Ήταν τέλη του Αυγούστου του 2010. Ο ΠΑΟΚ είχε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη με στόχο να τελειώσει τη δουλειά και να προκριθεί στους ομίλους του Europa League μετά το 1-0 της Τούμπας. Ωστόσο μόνο εύκολη δεν ήταν η υπόθεση μέσα στο κατάμεστο «Σουκρού Σαράτσογλου».

Η Φενέρ έκανε το 1-0 και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και εκεί… μίλησε ο Μουσλίμοβιτς.

Ο τότε επιθετικός του ΠΑΟΚ σκόραρε στο έξτρα 30λεπτο, έκανε το 1-1 και έδωσε στον Δικέφαλο του Βορρά μια από τις μεγαλύτερες προκρίσεις της ιστορίας του.

Τότεναμ – ΠΑΟΚ 1-2

Το έπος του Λονδίνου. Μια από τις ιστορικότερες βραδιές του ΠΑΟΚ και ένα από τα μεγαλύτερα δίπλα. Εκείνη η βραδιά του Νοέμβρη στο βόρειο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ το 2011.

Μόλις έξι λεπτά χρειάστηκαν στους «ασπρόμαυρους» για να πάρουν κεφάλι στο White Hart Lane με τον Σαλπιγγίδη να κάνει το 1-0 με κοντινή κεφάλια.

Κι όμως, ο ΠΑΟΚ δεν… χαλάρωσε. Λίγα λεπτά αργότερα έκανε το 2-0 με τον Αθανασιάδη και «τρέλανε» τους 3.000 φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Το γκολ του Μόντριτς δεν χάλασε το «πάρτι» για την ομάδα του Μπόλονι που εξασφάλισε την πρόκριση της για τους «32» του Europa League.

Ντόρτμουντ – ΠΑΟΚ 0-1

Μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί από τους ομίλους, ωστόσο το διπλό μέσα στο Βέστφαλεν πρόκειται για μια από τις πιο μεγάλες στιγμές του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε μια παρά πολύ δύσκολη δοκιμασία μέσα στην έδρα της Ντόρτμουντ ωστόσο κατάφερε να φύγει με ένα φοβερό αποτέλεσμα.

Με γκολ του Ρόμπερτ Μακ στο 33ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 της Ντόρτμουντ και υπέγραψε μια «χρυσή» σελίδα της ιστορίας του.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ 0-1

Δεκέμβριος του 2010. Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στην Κροατία για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Σε ένα ματς δύσκολων συνθηκών, ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκει τον τρόπο να φύγει με ένα ιστορικό διπλό και να γράψει παράλληλα ιστορία.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σκόραρε στην συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, διαμόρφωσε το τελικό 1-0 και έδωσε στους «ασπρόμαυρους» την πρόκριση για τα νοκ άουτ του Europa League!

Φιορεντίνα – ΠΑΟΚ 2-3

Μια από τις πιο επικές νίκες του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Μία νίκη μέσα στην Τοσκάνη απέναντι στη Φιορεντίνα στα τέλη του 2016, με buzzer beater του Γκάρι Ροντρίγκες. Μόλις πέντε λεπτά χρειάστηκαν οι «ασπρόμαυροι» για να ανοίξουν το σκορ με γκολ του Σάκχοφ, πριν κάνει το 2-0 στο 26ο λεπτό ο Κάμπος!

Η ιταλική ομάδα μείωσε σε 2-1 πριν από την ανάπαυλα και έτσι έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι. Με το… καλησπέρα του δευτέρου μέρους, οι «Βιόλα» έκαναν το 2-2 με τον Μπαμπακάρ! Παρότι όλα έδειχαν πως ο ΠΑΟΚ δεν θα τα κατάφερνε, ένα γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες στο 90+3, διαμόρφωσε το 3-2 για τον Δικέφαλο του Βορρά και έτσι οι «ασπρόμαυροι» πηραν μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές νίκες της ιστορίας τους…

ΠΑΟΚ – Μίντιλαντ 2-1 (5-3 πεναλτι)

Έχει περάσει σχεδόν 1,5 μήνας από εκείνη την ιστορική βραδιά για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος του Βορρά φιλοξενούσε στις 24/2 τη Μίντιλαντ, έχοντας να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 του πρώτου αγώνα. Και κατάφερε να το κάνει. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 2-0 και έδειξε έτοιμος για την πρόκριση, ωστόσο η ομάδα της Δανίας μείωσε στο 80′ και έστειλε έτσι το ματς στην παράταση.

Όλα τελικά κρίθηκαν στα πέναλτι. Ο Πασχαλάκης έπιασε το πρώτο του Μάιερ, ο ΠΑΟΚ ήταν εύστοχος σε όλα και ο Κούρτιτς έστειλε τον Δικέφαλο του Βορρά στους «16» του Europa Conference League…

Γάνδη – ΠΑΟΚ 1-2

Ίσως και η μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Τι και αν η ομάδα του Λουτσέσκου είχε προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι της Τούμπας; Οι «ασπρόμαυροι» πήγαν στο Βέλγιο για την πρόκριση και την πήραν με μια ακόμα νίκη απέναντι στη Γάνδη.

Ο Αουγκούστο διαμόρφωσε στο 77ο λεπτό το 2-1 για τον Δικέφαλο του Βορρά και υπέγραψε μια ιστορική βραδιά για το κλαμπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ