Φέγενορντ – Σλάβια Πράγας 3-3

Φέγενορντ – Σλάβια Πράγας 3-3

Σε ένα απίθανο ματς στο οποίο σημειώθηκαν έξι τέρματα, Φέγενορντ και Σλάβιας Πράγας αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3 στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «8» του Europa Coference League, ένα αποτέλεσμα που φουντώνει και άλλο την «μάχη» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τσεχία για την 15η θέση στο ranking της UEFA.

Έπειτα από μια χορταστική ματσάρα, Φέγενορντ και Σλάβια Πράγας αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3, στην πρώτη μεταξύ τους «μάχη» με φόντο τα ημιτελικά του Europa Coference League.

Ένα ζευγάρι το οποίο διασταυρώνεται με το Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ και έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη «μάχη» Ελλάδας – Τσεχίας με φόντο τη 15η θέση της UEFA.

Τι σημαίνει 15η θέση στο ranking για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν: Σημαίνει ο πρωταθλητής αλλά και ο δευτεραθλητής Ελλάδας 2023 στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League (αλλά σε διαφορετικά μονοπάτια). Σημαίνει ο κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό του Europa League. Όπως σημαίνει και ο 3ος με τον 4ο του πρωταθλήματος στον 2ο προκριματικό του Conference League. Ναι, πέντε ομάδες ξανά.  Είναι πλέον πιθανό. Αρκεί η Σλάβια Πράγας, τελευταία εκπρόσωπος της Τσεχίας φέτος στην Ευρώπη να μην πάρει την πρόκριση απάναντι στη Φέγενορντ.

Οι Ολλανδοί μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν μόλις στο 10′ με το φορμαρισμένο Λούις Σινιστέρα. Το 1-0 τους έδωσε το μομέντουμ και πίεσαν και για δεύτερο γκολ, όμως οι Τσέχοι στάθηκαν τυχεροί σε κάποιες φάσεις (οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Ορκούν Κεκτσιού) και η διαφορά παρέμεινε στο ελάχιστο.

Στο 41ο λεπτό λεπτό, ο Πίτερ Ολαγίνκα από κοντά ισοφάρισε σε 1-1 και ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από πλευράς Φέγενορντ, μιας και ο Νιγηριανός είναι σε θέση οφσάιντ.

Με εξαίρεση μια ευκαιρία του Γκους Τιλ με την έναρξη του 2ου μέρους που έβγαλε οριακά ο Οντρέι Κόλαρ, η Σλάβια είχε το πάνω χέρι και ύστερα από αρκετές προσπάθειες, ο Γίρα Σορ χρίστηκε σκόρερ στο 67′. Ωστόσο επτά λεπτά αργότερα η Φέγενορντ, έφερε ξανά το ματς στα ίσα με τον Μάρκους Σένεσι.

Στο 86′ ο Κέκτσιου έφερε το ματς… τούμπα για τους Ολλανδούς, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να δώσει προβάδισμα πρόκρισης στους Ολλανδούς, μιας και ο Ιμπραχίμ Τραορέ έκανε το 3-3 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, σώζωντας έτσι την παρτίδα για τους Τσέχους  δίνοντας παράταση στην αγωνία της… Ελλάδας.

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Μαρτσιάνο, Πέντερσεν, Τράουνερ, Σενέσι, Μαλάτσια, Τιλ (64’ Τόουρνστρα), Άουρσνες, Κιοκτσού (89’ Χέντριξ), Νέλσον (77’ Τζαχανμπάκς), Λίνσεν (64’ Ντέσερς), Σινιστέρα

ΣΛΑΒΙΑ: Κολάρ, Ντόρλεϊ, Κατσαράμπα, Κούντελα, Μπαχ, Χόλες (90+1’ Μάντσεν), Ταλοβιέροβ (66’ Λινγκρ), Σραντς, Τραορέ, Ολαγινκά (83’ Τετσλ), Σορ

Πώς βαθμολογούνται Ελλάδα, Τσεχία και Νορβηγία:

Η νίκη του ΠΑΟΚ δίνει στην Ελλάδα 500 βαθμούς
Η ισοπαλία του ΠΑΟΚ δίνει στην Ελλάδα 250 βαθμούς
Η πρόκριση του ΠΑΟΚ θα δώσει στην Ελλάδα 250 βαθμούς
Η νίκη της Σλάβια Πράγας δίνει στην Τσεχία 400 βαθμούς

Η ισοπαλία της Σλάβια Πράγας δίνει στην Τσεχία 200 βαθμούς
Η πρόκριση της Σλάβια Πράγας θα δώσει στην Τσεχία 200 βαθμούς
Η νίκη της Μπόντο δίνει στη Νορβηγία 500 βαθμούς
Η ισοπαλία της Μπόντο δίνει στη Νορβηγία 250 βαθμούς
Η πρόκριση της Μπόντο θα δώσει στη Νορβηγία 250 βαθμούς

H βαθμολογία πριν τα ματς του ΠΑΟΚ και Μπόντο/Γκλίμτ:

14η Ελβετία 29.675 (0/4)
15η ΕΛΛΑΔΑ 28.200 (1/4)

16η Τσεχία 27.800 (1/5)
17η Δανία 27.175 (0/5)

18η Κροατία 27.150 (0/4)
19η Τουρκία 27.100 (0/5)
20η Νορβηγία 26.750 (1/4)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ