Κίνδυνος για τον υπότροπο ΠΑΟΚ – Ανοιξε φάκελο η UEFA για τα αίσχη στη Μασσαλία

Κίνδυνος για τον υπότροπο ΠΑΟΚ – Ανοιξε φάκελο η UEFA για τα αίσχη στη Μασσαλία

Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά ΠΑΟΚ και Μαρσέιγ, βαρύ το κατηγορητήριο για τις δύο ομάδες.

Οι σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της Μαρσέιγ στη Μασσαλία και στο Βελοντρόμ έφεραν όπως είναι λογικό και την άμεση αντίδραση της UEFA.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας κατά των δυο ομάδων για τα επεισόδια τόσο στον περιβάλλοντα χώρο όσο και εντός του Βελοντρόμ και ο Δικέφαλος του βορρά βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς είναι υπότροπος από το ματς με τη Μίντιλαντ.

Η UEFA ξεκινάει την πειθαρχική διαδικασία για τα επεισόδια σύμφωνα με το άρθρο 55 του κανονισμού της και τόσο ο ΠΑΟΚ αλλά και η Μαρσέιγ κινδυνεύουν με βαρύτατες τιμωρίες βάσει του κατηγορητηρίου. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία εκτός από τις τιμωρίες που σκοπεύει να επιβάλλει θα πρέπει να αποφασίσει για το τι θα γίνει και με τον κόσμο της Μαρσέιγ που είναι να έρθει στη Θεσσαλονίκη για τη ρεβάνς, καθώς κακά τα ψέματα το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο ανάμεσα στις δυο ομάδες, μετά και τις δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η απόφαση για όσα συνέβησαν από την UEFA θα είναι άμεση, αφού είναι πιθανό ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες να ανακοινώσει τις ποινές που θα επιβάλλει, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι σε δεινή θέση. Ο λόγος που οι ασπρόμαυροι «τρέμουν» οποιαδήποτε απόφαση πάρει η ομοσπονδία είναι η Μίντιλαντ και το δεδικασμένο του ΠΑΟΚ.

Τότε, η UEFA τιμώρησε τον ΠΑΟΚ με πρόστιμο 10.000 ευρώ για την είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στα πέναλτι, αλλά και με επιπλέον 34.750 ευρώ για τους πολλούς πυρσούς που άναψαν οι οπαδοί του στις εξέδρες.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν ως υπότροπος έπρεπε να είναι προσεκτικός έτσι ώστε να μην έχει τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών σε επόμενο Ευρωπαϊκό ματς, είτε τώρα είτε στην επόμενη περίοδο. Κάτι που είναι πολύ πιθανό να ισχύσει μετά την πειθαρχική διαδικασία της UEFA. Κάτι που αναμφίβολα θα στοιχίσει στον ΠΑΟΚ αν αποφασιστεί ενόψει της ρεβάνς.

Θυμίζουμε πως αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ οι γαλλικές Αρχές – εν αντιθέσει με τον ΠΑΟΚ – επιρρίπτουν ευθύνες στους Ασπρόμαυρους για μη τήρηση των όσων είχαν συμφωνηθεί.

Η ανακοίνωση της UEFA αναφέρει:

«Κατηγορίες κατά της Μαρσέιγ:

– Ρίψη αντικειμένων – Άρθ. 16(2)(β)
– Ρίψη πυροτεχνημάτων – Άρθ. 16(2)
– Επεισόδια – Άρθ. 16(2)
– Μη τήρηση της ύπαρξης ελεύθερων περασμάτων – Άρθ. 38 SSR

Κατηγορίες κατά του ΠΑΟΚ:

– Ρίψη αντικειμένων, Άρθ. 16(2)(β)
– Ρίψη πυροτεχνημάτων, Άρθ. 16(2)(c)
– Πράξεις που προκάλεσαν ζημιές, άρθ. 16(2)(στ)
– Επεισόδια, Άρθ. 16(2)(η)

Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA (CEDB) θα αποφασίσει για το θέμα εν ευθέτω χρόνω»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ