Η Φέγενορντ διατήρησε την Ελλάδα στην 15η θέση της UEFA – Πάρτι της Ρόμα με τρομερό Τζανιόλο

Η Φέγενορντ διατήρησε την Ελλάδα στην 15η θέση της UEFA – Πάρτι της Ρόμα με τρομερό Τζανιόλο

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ντέσερς ο οποίος σημειώσε δύο τέρματα, η Φέγενορντ επικράτησε με 3-1 στην έδρα της Σλάβιας Πράγας και πήρε την πρόκριση για τους «4» του Europa Coference League. Ένα αποτέλεσμα το οποίο διατηρεί την Ελλάδα στην 15η θέση στο ranking της UEFA. Πάρτι της Ρόμα(4-0) απέναντι στην Μπόντο Γκλιμτ, με τον Ζανιόλο να σημειώνει χατ τρικ για τους Ιταλούς.

Με τον Ντέσερς να βρίσκεται σε μεγάλη βραδιά και να πετυχαίνει δύο γκολ, η Φέγενορντ επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας της Σλάβιας Πράγας και πήρε την πρόκριση στους «4» του Europa Coference League, έκει όπου θα αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ.

Ένα ζευγάρι το οποίο πέρα ότι διασταυρωνόταν με το ΠΑΟΚ – Μαρσέιγ, είχε και μεγάλο ενδιαφέρον για τη «μάχη» Ελλάδας – Τσεχίας με φόντο τη 15η θέση της UEFA.

Έτσι μετά τον αποκλεισμό της Σλάβιας αλλά και του ΠΑΟΚ, οι δύο χώρες μένουν χωρίς εκπρόσωπο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάτι που σημαίνει πως η Ελλάδα παραμένει στην 15η θέση διατηρώντας πίσω της στην 16η την Τσεχία.

Τι σημαίνει 15η θέση στο ranking για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν: Σημαίνει ο πρωταθλητής αλλά και ο δευτεραθλητής Ελλάδας 2023 στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League (αλλά σε διαφορετικά μονοπάτια). Σημαίνει ο κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό του Europa League. Όπως σημαίνει και ο 3ος με τον 4ο του πρωταθλήματος στον 2ο προκριματικό του Conference League.

Όσον αφορά τον αγώνα μόλις στο 2′  ο Ντέσερς άνοιξε το σκορ για τη Φέγενορντ με όμορφο συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής και στο 10’ ο Μαρτσιάνο έσωσε μετά από σουτ του Ντόρλεϊ ενώ στο 14’ ο Κιοκτσού έκανε απίθανο λάθος, ο Τραορέ πήρε την μπάλα, απέφυγε τον Μαρτσιάνο και πλάσαρε σε κενό τέρμα για το 1-1.

Στο 52’ ο Μαρτσιάνο έσωσε μετά από κεφαλιά του Κατσαράμπα και στο 59’ ο Μαντούς έκανε απίστευτο λάθος και ο Ντέσερς από κοντά  πλασάρε για το 1-2.

Στο 78’ ο Χέντρικ άνοιξε στον Σινιστέρα που πάτησε περιοχή και με πλασέ από δεξιά έκανε το 1-3. Στο 90′  αποβλήθηκε για τους γηπεδούχους ο Κατσαράμπα.

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: Μαντούς, Μπαχ, Ούσου (77′ Σέβτσικ), Κατσαράμπα, Ντόρλεϊ, Τραορέ, Ταλοβιέροφ, Σραντζ (77′ Πλάβσιτς), Λινγκρ (82′ Σάμεκ), Ολαγίνκα, Σορ

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Μαρτσιάνο, Γκερτρουίντα (83′ Πέντερσεν), Τράουνερ, Σένεσι, Μαλάσια, Τούρνστρα (55′ Γουόλμαρκ), Άουρσνες, Κοκτσού, Νέλσον (67′ Χέντριξ), Ντέσερς, Σινίστερα (83′ Λίνσεν)

Ρόμα – Μπόντο Γκλιμτ 4-0 

Η Ρόμα τα είχε βρει σκούρα στις τρείς πρώτες της κόντρες με την Μπόντο Γκλιμ στην φετινή διοργάνωση  έχοντας απολογισμό 1 ισοπαλία και 2 ήττες (η πρώτη μάλιστα ήταν ατιμωτική αφού δέχτηκε έξι γκολ στον εκτός έδρας αγώνα της φάσης των ομίλων), όμως οι Ιταλοί πήραν το αίμα τους πίσω.

Οι δύο ήττες (με συνολικό σκορ 8-2) στην Νορβηγία και η εντός έδρας ισοπαλία (2-2) στο Ολίμπικο, φαίνεται πως πείσμωσαν τους παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο οι οποίοι ξέσπασαν.

Οι τζιλαρόσοι μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση και βρήκαν γκολ, με το «καλημέρα» της αναμέτρησης  μόλις στο 5′, όταν μετά από σέντρα του Τζανιόλο και αδυναμία του Χάικιν να μπλοκάρει, ο Έιμπραχαμ καραδοκούσε και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στην Ρόμα που έχασε στη συνέχεια ευκαιρίες με τους Πελεγκρίνι και Έιμπραχαμ, για να έρθει το 2-0 στο 23′ με τον Τζανιόλο να εκτελεί έπειτα από την κάθετη πάσα του Πελεγκρίνι.

Πριν την συμπλήρωση μισή ώρας αγώνα η Ρόμα, βρήκε και τρίτο τέρμα με τον Τζανιόλο να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με απίθανο σκαφτό, για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως και το πρώτο δηλαδή με γκολ της Ρόμα. Πιο συγκεκριμένα στο 49′ ο Τζανιόλο ολοκλήρωσε το επιθετικό του κρεσέντο, σημειώνοντας χατ τρικ. Ο Κριστάντε ήταν αυτή τη φορά εκείνος που τον τροφοδότησε και ο Ιταλός διεθνής μεσοεπιθετικός εξέθεσε για μία ακόμα φορά την άμυνα των Νορβηγών, για να γράψει το τελικό 4-0 με βολίδα από τα δεξιά.

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεθ, Κάρσντορπ, Κριστάντε, Μιχιταριάν (85′ Βερτού), Πελεγκρίνι (76′ Ολιβέιρα), Ζαλέβσκι (86′ Μέιτλαντ-Νάιλς), Τζανιόλο (60′ Αφένα-Τζαν), Έιμπραχαμ (85′ Πέρεθ)

ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ: Χάικιν, Σάμπστεντ, Μόε (61′ Μπονιφάτσε), Χόιμπρατεν, Γουεμπανγκομό (89′ Κβίλε), Βέτλεσεν, Χάγκεν, Σάλτνες, Κούμσον (73′ Εμβούκα), Έσπεγιορντ (61′ Λάρσεν), Σόλμπακεν (88′ Νόρντας)

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ