Έτσι θα είναι ισχυροί στα πλέι-οφ του Conference League Παναθηναϊκός και Άρης

Έτσι θα είναι ισχυροί στα πλέι-οφ του Conference League Παναθηναϊκός και Άρης

Ποιός είναι ο τρόπος να βρεθούν στους ισχυρούς στα πλέι οφ του Europa Conference League ο Παναθηναϊκός και ο Άρης

O ΠΑΟΚ και ο Άρης μπαίνουν στη «μάχη» του Europa Conference League αυτή τη βδομάδα και αντιμετωπίζουν τη Λέφσκι Σόφιας και την Γκόμελ αντίστοιχα για τον δεύτερο προκριματικό, ενώ ο Παναθηναϊκός θα μπει στην αυριανή κλήρωση μαζί με τους Θεσσαλονικείς για τον τρίτο προκριματικό.

Λίγες ώρες πριν την κλήρωση του Conference League λοιπόν, ο γνωστός δημοσιογράφος, Ανδρέας Δημάτος εξήγησε πως οι Παναθηναϊκός και Άρης μπορούν να βρεθούν στους ισχυρούς των πλέι-οφ, παρά τον χαμηλό τους συντελεστή. Κάτι που φυσικά ισχύει ήδη με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα είναι δεδομένα ισχυρός αν προκριθεί μέχρι και τον τελευταίο προκριματικό γύρο πριν τους ομίλους.

Αναλυτικά το κείμενο του Ανδρέα Δημάτου:

«Από την κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του Conference τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στις τρεις το μεσημέρι ώρα Ελλάδας Παναθηναϊκός και Αρης μπορούν αυτόματα, παρά τον χαμηλό τους συντελεστή, να προαχθούν στους ισχυρούς των πλέι οφ και να έχουν εκεί καλύτερη κλήρωση, ένα βήμα πριν από την είσοδό τους στους ομίλους της διοργάνωσης!

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Είναι πολύ απλό και προκύπτει από τα υπογκρούπ της κλήρωσης της Δευτέρας που σχημάτισε το βράδυ του Σαββάτου η UEFA! Tρεις ή και τέσσερις ακόμα πιθανές κληρώσεις για Παναθηναϊκό και Αρη μπορεί να τους δυσκολέψουν μεν το δρόμο στον τρίτο προκριματικό, αλλά από την άλλη μπορεί να τους ανοίξουν την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Η εξήγηση είναι απλή. Η κλήρωση των πλέι οφ, που θα είναι και η τελευταία πριν από τη φάση των ομίλων, είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 2 Αυγούστου, πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων του τρίτου προκριματικού, κάτι που απλά σημαίνει ότι και οι τρεις ελληνικές ομάδες θα μετάσχουν σε αυτή την κλήρωση ως ζευγάρι με τον αντίπαλό τους που θα προκύψει από την αυριανή κλήρωση!

Απαραίτητη βεβαίως προϋπόθεση θα είναι στο μεταξύ ο Αρης να έχει αποκλείσει την Γκόμελ και ο ΠΑΟΚ τη Λέφσκι. Ο Παναθηναϊκός που ξεκινάει από τον τρίτο προκριματικό είναι δεδομένο από τώρα ότι θα μετάσχει και στην κλήρωση των πλέι οφ.
Και ενώ για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι δεδομένα, αφού βάσει συντελεστή θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς και στην κλήρωση των πλέι οφ, για τον Παναθηναϊκό και τον Αρη τα πάντα θα κριθούν από την αυριανή κλήρωση!

Ξεκινώντας από τον κυπελλούχο Παναθηναϊκό η χειρότερη πιθανή κλήρωση αύριο θα είναι αυτή με το ζευγάρι της Σλάβια Πράγας με την Σεντ Ζόζεφ από το Γιβραλτάρ, χωρίς να σημαίνει βεβαίως ότι οι Τσέχοι με την πολύ καλή ευρωπαϊκή παρουσία τα τελευταία χρόνια αποτελούν και απροσπέλαστο αντίπαλο. Είτε όμως πάρει αυτό το ζευγάρι στον τρίτο προκριματικό, είτε κληρωθεί με τη γνωστή μας Ζόρια (ενδεχομένως αυτή να είναι και η ιδανική κλήρωση για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς), είτε με το ζευγάρι ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ – Κόνιασπορ, τότε εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό (αν προκριθούν τα δύο φαβορί Σλάβια και ΜΠΑΤΕ) ότι στην κλήρωση της 2ας Αυγούστου θα αποφύγει να είναι και πάλι στους ανίσχυρους, γιατί και η Σλάβια και η Ζόρια και η ΜΠΑΤΕ θα τραβήξουν τον Παναθηναϊκό στους ισχυρούς, κάτι που σημαίνει αυτόματα ότι αποφεύγει στα πλέι οφ μια… οδυνηρή κλήρωση με ομάδες όπως η Βιγιαρεάλ, η Βασιλεία, η Αλκμααρ, ή η Γουέστ Χαμ!

Υπό προϋποθέσεις μάλιστα αυτό μπορεί να συμβεί για τους «πράσινους» ακόμα και αν κληρωθούν με το ζευγάρι Ριέκα-Ντζουργκάρντενς αφού οι Κροάτες αν υπάρξουν κάποιοι αποκλεισμοί ισχυρών στον τρίτο προκριματικό μπορεί στην κλήρωση των πλέι οφ να έχουν προλάβει το γκρουπ των ισχυρών!

Αντίθετα η καλύτερη κλήρωση στον τρίτο προκριματικό για τον Παναθηναϊκό που αναμφίβολα είναι το ζευγάρι της ουγγρικής Φέχερβαρ με την Γκαμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν σημαίνει ότι το Παναθηναϊκός-Φέχερβαρ ή Γκαμπάλα θα βρεθεί στις 2 Αυγούστου στο ποτ των ανίσχυρων!

Το ίδιο ισχύει και για τον Αρη, ο οποίος βεβαίως για να συμμετάσχει και στην κλήρωση των πλέι οφ θα πρέπει στο μεταξύ να έχει αποκλείσει την Γκόμελ για να βεβαιώσει τη συμμετοχή του στον τρίτο προκριματικό της διοργάνωσης. Αν ο Αρης ως ζευγάρι με την Γκόμελ πάρει στην αυριανή κλήρωση τους τρεις πρώτους υποψήφιους αντιπάλους του από το υπογκρούπ στο οποίο μπήκε, δηλαδή Ζίρε-Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπότεφ Πλόβντιβ-ΑΠΟΕΛ ή Σαμπούρταλο-Στεάουα, τότε ως ζευγάρι με τη Μακάμπι, τον ΑΠΟΕΛ ή τη Στεάουα στην κλήρωση της 2ας Αυγούστου θα είναι στους ισχυρούς των πλέι οφ!

Αντίθετα αν ο Αρης κληρωθεί με Ζιλ Βιθέντε ή Βολφσμπεργκερ από την Αυστρία θα είναι μαζί τους ανίσχυρος στην κλήρωση των πλέι οφ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ