Με το… καλησπέρα, ο Πινέδα «δικαίωσε» τον Αλμέιδα (pics, vids)

Με το… καλησπέρα, ο Πινέδα «δικαίωσε» τον Αλμέιδα (pics, vids)

Η μεταγραφική του υπόθεση εξελίχθηκε σε σίριαλ, αλλά όπως φαίνεται, άξιζε τον κόπο για την ΑΕΚ. Ο Ορμπελίν Πινέδα επιβεβαίωσε τους λόγους για τους οποίους ο Ματίας Αλμέιδα «καιγόταν» για την απόκτησή του.

Πολλά ήταν τα θετικά μηνύματα από το πρώτο φιλικό τεστ της νέας ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα. Οι «κιτρινόμαυροι» του Αργεντινού τεχνικού έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο της Cristal Arena πάθος, ένταση, σκληράδα και ενέργεια, στοιχεία που έλειπαν από το παιχνίδι της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Με μια ώριμη και γεμάτη εμφάνιση, ο δικέφαλος επικράτησε της Γκενκ, μοιράζοντας χαμόγελα στους οπαδούς του.

Κόντρα στους Βέλγους έκαναν και το ανεπίσημο ντεμπούτο τους τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Γιενς Γιόνσον, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Ορμπελίν Πινέδα συστήθηκαν στον κόσμο της ΑΕΚ, καταγράφοντας τα πρώτα κιτρινόμαυρα λεπτά συμμετοχής. Και αν για τους δυο πρώτους, η παρουσία στην Cristal Arena θεωρούνταν δεδομένη, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον Μεξικανό άσο. Με τις βαλίτσες στο… χέρι και με μόλις μια προπόνηση στα πόδια του, ο 26χρονος παίκτης ρίχτηκε στη φιλική μάχη. Αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και βάλθηκε να αποδείξει για ποιον λόγο «λύσσαξε» για την απόκτησή του ο Ματίας Αλμέιδα.

Διαβάστε επίσης: Μαντάρα τα έκανε η UEFA με το ζευγάρι ΠΑΟΚ-Λέφσκι Σόφιας!

Ξεδίπλωσε το ταλέντο του με το καλησπέρα

Από to10.gr είχατε ενημερωθεί για τις ικανότητες του Ορμπελίν Πινέδα. Τόσο ο δημοσιογράφος Ιγκνάσιο Σουάρεζ, όσο και ο προπονητής της Κορεκαμίνος, Εκτορ Αλταμιράνο, είχαν αποθεώσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ. Μπορεί να είμαστε ακόμα στην αρχή και με μοναδικό δείγμα το φιλικό κόντρα στην Γκενκ, αλλά κάποια χρήσιμα συμπεράσματα βγήκαν για τον «μικρό μάγο» του δικεφάλου.

Εχοντας στο πλάι του τους Μπότο και Μυστακόπουλο, ο Ορμπελίν Πινέδα επιβεβαίωσε τον ντόρο και τον θόρυβο των τελευταίων ημερών γύρω από το όνομά του. Στον αγωνιστικό χώρο της Cristal Arena, ο πρώην άσος της Θέλτα και πουλέν του Ματίας Αλμέιδα ξεδίπλωσε το πλούσιο ταλέντο του και έδειξε πως θα προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Ο Πινέδα έδειξε τα πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει, βγάζοντας ένταση, παίζοντας κάθετα και βοηθώντας και στο ανασταλτικό κομμάτι. Η τεχνική του κατάρτιση είναι άριστη, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο φιλικό τεστ με την Γκενκ. Ο νέος άσος του δικεφάλου κατέγραψε ωραίες ενέργειες στην αναμέτρηση και… φώναξε πως το κατέχει στο ένας εναντίον ενός.

Είναι ξεκάθαρο πως ο 26χρονος παίκτης θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ της «Αγιά Σοφιάς». Οι κινήσεις του υποδηλώνουν πως θα κάνει τη διαφορά στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

«Ο μόνος που έχει παίξει μαζί μου είναι ο Πινέδα. Μου έδωσε ευχαρίστηση που τον είδα να παίζει. Έχει λιγότερο από 48 ώρες μαζί μας. Ο ίδιος γνωρίζει το σύστημα και τις κινήσεις που θέλω να κάνει και φαινόταν λες και είχε περισσότερο χρόνο με τους συμπαίκτες του», δήλωσε ο Αργεντινός κόουτς της Ένωσης για τον Μεξικανό άσο, βγάζοντας του το… καπέλο για την εμφάνιση στο Βέλγιο.

Φορτσάτος και ορεξάτος στο κιτρινόμαυρο ξεκίνημα ο Ορμπελίν Πινέδα. Προφανώς πρόκειται για το πρώτο φιλικό τεστ, αλλά ο Μεξικανός άσος πρόλαβε να δείξει στο γήπεδο μπόλικα πράγματα. Ο Ματίας Αλμέιδα τον γνωρίζει καλύτερα από όλους και ξέρει πως να τον αξιοποιήσει. Αυτός τον έβγαλε στον… αφρό, με την περιπέτειά τους στην Τσίβας και στο άντρο των καρτέλ της Γουαδαλαχάρα να στέφεται με απόλυτη επιτυχία. Λίγα χρόνια μετά, μοιάζουν έτοιμοι για την επόμενη πρόκληση που ακούει στο όνομα ΑΕΚ.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ