Ο Λουτσέσκου δεν είναι… ΑΕΚ (vids)

Ο Λουτσέσκου δεν είναι… ΑΕΚ (vids)

Τη Βελέζ θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ αν περάσει τη Λέφσκι και ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξέρει πως να μην πάθει... ΑΕΚ.

Η κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του Conference League πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (18/7) και στο μονοπάτι του ΠΑΟΚ προς τους ομίλους βρέθηκε η Βελέζ από τη Βοσνία.

Αν λοιπόν ο Δικέφαλος του βορρά προκριθεί στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την ομάδα που πέρυσι, ήρθε από το πουθενά και άφησε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων την ΑΕΚ. Αν βέβαια κι εκείνη περάσει με τη σειρά της το (χαμηλό) εμπόδιο της Χάμρουν Σπάρτανς από τη Μάλτα.

Διαβάστε επίσης: Η UEFA θυμήθηκε τις μεγάλες νίκες του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ρόμα (pic)

Όσον αφορά τη πιθανή «διασταύρωση» με τη Βελέζ πάντως, ο ΠΑΟΚ έχει δύο πλεονεκτήματα σε σχέση με τους «κιτρινόμαυρους». Πρώτον είναι πιο υποψιασμένος και δεύτερον έχει στον πάγκο του τον Ραζβάν Λουτσέσκου που ξέρει να οδηγεί την ομάδα σε ομίλους.

Ο αποκλεισμός-ΣΟΚ της ΑΕΚ

Πριν από ένα χρόνο περίπου τέτοια εποχή η κληρωτίδα έβγαζε ξανά το όνομα της Βελέζ απέναντι σε ελληνική ομάδα, φέρνοντάς την αντιμέτωπη με την ΑΕΚ για τον 2ο προκριματικό του Conference League.

Η ΑΕΚ, με προπονητή τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ταξίδεψε στη Βοσνία για το πρώτο παιχνίδι και γνώρισε την ήττα με 2-1. Στη ρεβανς του ΟΑΚΑ χρειαζόταν νίκη με δύο γκολ διαφορά για να πάρει την πρόκριση καθώς ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ μόλις είχε αλλάξει.

Η Ένωση τελικά επικράτησε με 1-0, οδήγησε τον αγώνα στην παράταση και στα πέναλτι, όπου έχασε την πρόκριση με σκορ 3-2.

Το… στραβό ξεκίνημα του Ραζβάν

Το καλοκαίρι του 2017 ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ αντικαθιστώντας τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς.

Πρώτο του ευρωπαϊκό εμπόδιο με τον δικέφαλο, η Σουηδική Έστερσουντ. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να επικράτησε με το «καθαρό» 3-1 στον αγώνα της Τούμπας, στη ρεβάνς ωστόσο γνώρισε την ήττα με 2-0 και συνεπώς τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League.

Μόνο παρουσία σε ομίλους

Την επόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στα προκριματικά του Champions League με στόχο να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δύο πολύ μεγάλες προκρίσεις απέναντι σε Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας έδωσαν πολλές ελπίδες στην ομάδα του Λουτσέσκου, το εμπόδιο της Μπενφίκα όμως στη συνέχεια αποδείχτηκε ανυπέρβλητο και η ήττα με συνολικό σκορ 5-2 οδήγησε τους Θεσσαλονικείς στου ομίλους του Europa League.

Μετά την περσινή επιστροφή του στην Ελλάδα και τον πάγκο της ομάδας που κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια, ο Λουτσέσκου ανέλαβε να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του νεοσύστατου, τότε, Conference League.

Η πρώτη αποστολή ήταν απέναντι στην Μποέμιανς από την Ιρλανδία, στον τρίτο προκριματικό, την οποία και απέκλεισε με συνολικό σκορ 3-2, ενώ ο δρόμος προς τους ομίλους περνούσε από την Κροατία και τη Ριέκα.

Εκεί ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στου ομίλους, συνεχίζοντας στη διοργάνωση και διαγράφοντας μια εξαιρετική πορεία μέχρι τη φάση των «8».

Τώρα ο Λουτσέσκου καλείται να καθοδηγήσει τον δικέφαλο ξανά σε γκρουπ ευρωπαϊκής διοργάνωσης, και στο άμεσο μέλλον του υπάρχει μια ομάδα που σίγουρα δεν τρομάζει τον Ρουμάνο τεχνικό.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ