ΠΑΟΚ – Λέφσκι Σόφιας 1-1: Αποκλεισμός-καταστροφή για τον Δικέφαλο και την… Ελλάδα

ΠΑΟΚ – Λέφσκι Σόφιας 1-1: Αποκλεισμός-καταστροφή για τον Δικέφαλο και την… Ελλάδα

Aποτυχία... made in Τούμπα! Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να νικήσει ούτε στο δεύτερο ματς την Λέφσκι Σόφιας με το τελικό 1-1 να στέλνει τον Δικέφαλο με το καλημέρα της σεζόν εκτός Ευρώπης. Αποβλήθηκαν οι Βιεϊρίνια και Αουγκούστο.

Ιστορικό… κάζο για τον ΠΑΟΚ. Όπως και στην Σόφια έτσι και στην Τούμπα το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο κόντρα στην Λέφσκι με το 1-1 σε συνδυασμό και με το 2-0 του πρώτου αγώνα να «σβήνει» πρόωρα το όνειρο της… Ευρώπης για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Οι «ασπρόμαυροι» αδυνατούσαν να φτιάξουν φάσεις μπροστά από την εστία του Μιχαϊλοφ, με τη Λέφσκι να κλείνει εύκολα τους χώρους. Κυνικοί και σοβαροί οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του ΠΑΟΚ, βάζοντας από το πρώτο μέρος τις βάσεις για την πρόκριση.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός – Φόλενταμ 2-1: Νίκησε με πειστική εμφάνιση και τώρα… Σλάβια

Ανακάτεψε την τράπουλα στο δεύτερο μέρος ο Ραζβάν Λουτσέσκου, πήρε τα ρίσκα που χρειαζόταν, ωστόσο είδε τους Αούγκουστο (72′) και Βιεϊρίνια (80′) να αποβάλλονται δυσκολεύοντας ακόμη πιο πολύ το έργο του ΠΑΟΚ.

Ο Ρονάλντο έδωσε το προβάδισμα στο 25′ για τους Βούλγαρους, έπειτα από το «δώρο» του Λύραντζη, με τον Ντάντας να ισοφαρίζει στις αρχές της επανάληψης αλλά να μην φτάνει.

«Πλήγμα» και για την Ελλάδα στην προσπάθεια που κάνει για την 15η θέση της βαθμολογία της UEFA, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν ο μόνος ισχυρός σε όλες τις κληρώσεις του Europa Coference League.

Η «σκακιέρα των προπονητών»

Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-2-3-1. Μπροστά από τον Κοτάρσκι οι Λύρατζης, Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες. Στον άξονα οι Αουγκούστο και Κούρτιτς. Οι Άντριγια Ζίβκοβιτς με τον Κουαλιάτα στα δύο άκρα με τον Ντάντας πίσω από τον Νάρεϊ.

Από την άλλη για τους Βούλγαρους: Μιχαΐλοφ, Φαν ντερ Κάαπ, Σούντμπεργκ, Κόρδοβα, Πετρίς, Γκάλτσεφ, Μιλάνοφ, Κράστεφ, Ρονάλντο, Μπάρι, Γουέλτον.

«Γκάφα» του Λύραντζη και βάσεις πρόκρισης για τους Βούλγαρους

Ο ΠΑΟΚ έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του ο οποίος είχε δημιουργήσει εξαιρετική ατμόσφαιρα στην Τούμπα, θέλησε να μπει με το πόδι στο… γκάζι.

Απέναντι του βέβαια μια Λέφσκι η οποία κάθε άλλο παρά «ψαρωμένη» μπήκε στο ματς έχοντας ψηλά τις γραμμές και με διάθεση να πιέσει ψηλά.

Ο Δικέφαλος του Βορρά, δεν έβρισκε τους χώρους που θα ήθελε, με τους Βούλγαρους να έχουν κλειστά τις γραμμές του μη αφήνοντας κενά.

Πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήταν στο 16′ όταν το σουτ του Νάρεϊ πέρασε λίγο εκτός από την εστία της Λέφσκι, με τους ασπρόμαυρους να φορτώνουν κυρίως από την πλευρά του Λύραντζη.

Ο Έλληνας μπακ ήταν και αυτός που πρωταγωνίστησε αρνητικά στην φάση του 25′. Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ, έκανε κακό γύρισμα για τον Κοτάρσκι, ο Ρονάλντο «τσίμπησε» την μπάλα, απέφυγε τον Κοτάρσκι και πλάσαρε σε κενή εστία για το προβάδισμα της Λέφσκι.

Το σκηνικό μέχρι την ανάπαυλα δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Απάντηση με Ντάντας

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα, ρίχνοντας στο ματς τους Μπίσεσβαρ και Βιερίνια ψάχνοντας την υπέρβαση.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίρνει μέτρα έχοντας και αντίπαλο πλέον τον χρόνο. Το γρήγορο γκολ που έψαχναν οι ασπρόμαυροι ήρθε στο 56′ με τον Μπίσεσβαρ να βάζει την κόντρα, η μπάλα στρώθηκε σαν κάθετη στον Ντάντας που βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Λέφσκι με τον νεαρό να πλασάρει εύστοχα για το 1-1.

Αρκετή ένταση και μοιραία ο… αποκλεισμός 

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε τελικές την ανωτερότητά του και απείλησε μόνο με αναμπουμπούλες την εστία της Λέφσκι. Η τελευταία ουσιαστική επιλογή του Λουτσέσκου ήταν ο Γιώργος Κούτσιας, ο οποίος πέρασε στην κορυφή με τον Νάρεϊ να πηγαίνει δεξιά και τον Ζίβκοβιτς δεξί μπακ χαφ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε και κάπου εκεί ήρθαν τα νεύρα. Αρχικά ο Ντόουγκλας Αουγκούστο δέχθηκε κίτρινη για διαμαρυρία και στη συνέχεια δεύτερη για μαρκάρισμα (72′), λίγο αργότερα ο Βιεϊρίνια «κιτρινίστηκε» δύο φορές στην ίδια φάση για τους ίδιους λόγους και αποχώρησε εξοργισμένος.

Με εννέα παίκτες πλέον ο ΠΑΟΚ ήταν αδύνατον να διεκδικίσει κάτι από το ματς, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τους Βούλγαρους να πανηγυρίζουν, και τους οπαδούς του Δικεφάλου του Βορρά να γιουχάρουν έντονας τους παίκτες της ομάδας τους.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (66′ Κούτσιας), Ίνγκασον, Κάργας (72′ Σβαμπ), Ράφα Σοάρες (46′ Βιεϊρίνια), Αουγκούστο, Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Κουαλιάτα (46′ Μπίσεσβαρ), Ντάντας, Νάρεϊ

ΛΕΦΣΚΙ: Μιχαΐλοφ, Πετρίς, Σονκό Σούντμπεργκ, Κόρδομπα, Γκόλτσεφ, Κράστεφ, Φαν ντερ Καπ, Μιλάνοφ (86′ Πέτκοφ), Ρονάλντο (83′ Κράεφ), Μπαρί (90+2′ Μίτκοφ), Γουέλτον (90+2′ Γουάντερσον)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ