Αυτή ήταν η τελευταία ευρωπαϊκή 11αδα του Παναθηναϊκού – Ποιός είναι ο μοναδικός που έχει μείνει (vid)

Αυτή ήταν η τελευταία ευρωπαϊκή 11αδα του Παναθηναϊκού – Ποιός είναι ο μοναδικός που έχει μείνει (vid)

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το 2017. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης που παραμένει ακόμα και που βρίσκονται οι υπόλοιποι παίκτες.

Λίγες ώρες απομένουν για να επιστρέψει ξανά ο Παναθηναϊκός στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική σκηνή μετά από πέντε χρόνια απουσίας λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Ήταν συγκεκριμένα 24 Αυγούστου του 2017 όταν το «Τριφύλλι» έδινε την τελευταία του παράσταση στα ευρωπαϊκά γήπεδα αντιμετωπίζοντας την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Σαν Μαμές για τη φάση των Playoff του Europa League.

Το τελευταίο ματς του Τριφυλλιού!

Oι Πράσινοι πήγαιναν για την απόλυτη ανατροπή αφού στο πρώτο ματς που διεξήχθη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» οι Βάσκοι έφυγαν με νίκη με σκορ 3-2 ενώ μέχρι το 60 βρίσκονταν πίσω με 0-2.

Στην Ισπανία ο Παναθηναϊκός γνώρισε και εκεί την ήττα από την Αθλέτικ με 1-0 με γκολ του Ίκερ Μουνιαίν με φοβερή συνεργασία των παικτών των Βάσκων στο 22ο λεπτό.

Το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε δοκάρι στο 41 με τον Τσάβες αλλά δεν μπορούσε να κάνει την πολυπόθητη ανατροπή που θα τον έβαζε στου ομίλους του Europa League και έτσι ήπιε το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Καμπέσας (66′ Μολίνς), Λουντ (68′ Άλτμαν), Λουτσιάνο, Τσάβες (74′ Δώνης).

Μόνο ο Κουρμπέλης έχει παραμείνει στο ρόστερ!

Από εκείνο το ρόστερ έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα στον Παναθηναϊκό. Παίκτες ήρθαν, άλλοι αποχώρησαν όπως και προπονητές αλλά αυτά τα πέντε χρόνια υπάρχει ένας κοινός άξονας που λέγεται Δημήτρης Κουρμπέλης.

Ο Έλληνας χαφ έχει παραμείνει στο ρόστερ και συνεχίζει να ηγείται της προσπάθειας των Πράσινων για την επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Από την Αργεντινή μέχρι τη Νορβηγία οι υπόλοιποι!

Πάμε να δούμε όμως που βρίσκονται οι υπόλοιποι 13 ποδοσφαιριστές που είχαν αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι.

Αρχικά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία στη Πορτογαλία για χάρη της Μπενφίκα. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί Κολοβέτσιος και Κουτρουμπής αγωνίζονται στη γειτονική Τουρκία για χάρη της Καϊσερισπόρ και Μπαντιρμασπόρ αντίστοιχα. Ο Ματίας Γιόχανσον είναι στην Πολωνία για χάρη της Λέγκια Βαρσοβίας και ο Νίκλας Χούλτ στη Σουηδία και την Έλφσμποργκ.

Ο τότε αρχηγός Κάρλος Ζέκα συνεχίζει εδώ και μερικά χρόνια να βρίσκεται στη Δανία και την Κοπεγχάγη, ο Ρόμπιν Λούντ είναι στο MLS και συγκεκριμένα στη Μινεσότα. Το δίδυμο στα φορ, οι Λουτσιάνο Νέβες και ο Αντρές Τσάβες παίζουν στη Λατινική Αμερική. Ο πρώτος στη Βραζιλία και τη Σάο Πάολο και ο δεύτερος στην Αργεντινή και τη Μπάνφιλντ.

Οι 3 αλλαγές ήταν ο Χρήστος Δώνης που αγωνίζεται στην Ιταλική Άσκολι, ο Όμρι Άλτμαν που είναι μέλος της ΑΕΚ Λάρνακας και τέλος ο Γκιγιέρμο Μολίνς που είναι παίκτης της Νορβηγικής Σάρπσμποργκ.

Τέλος ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού, Μαρίνος Ουζουνίδης είναι χωρίς δουλειά αφού μετά το περασμένο χειμώνα και τη Κραϊόβα δεν έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ