Μπεϊτάρ – ΠΑΟΚ 1-4: Όρθιος στο Ισραήλ, διπλό και πρόκριση για τον Δικέφαλο

Μπεϊτάρ – ΠΑΟΚ 1-4: Όρθιος στο Ισραήλ, διπλό και πρόκριση για τον Δικέφαλο

Ο ΠΑΟΚ παρότι έμεινε από το 40' με 10 παίκτες, άντεξε απέναντι στην Μπεϊτάρ, σκόραρε τρία γκολ με παίκτη λιγότερο (1-4) και έκλεισε ραντεβού με τη Χάιντουκ στον 3ο προκριματικό του Conference!

Νίκη – πρόκριση για τον ΠΑΟΚ των δέκα παικτών (αποβολή Ντόουγκλας Αουγκούστο) στο Ισραήλ απέναντι στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, με τον Κωνσταντέλια να μετατρέπει μία αγχωτική πρόκριση σε θρίαμβο, πετυχαίνοντας ένα γκολ (1-4) και έχοντας ενεργή συμμετοχή στο 1-3, που ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση για τον δικέφαλο. Έπιασε πέναλτι και ο Κοτάρσκι στο πρώτο ημίχρονο και απέτρεψε το 1-1 για την Μπεϊτάρ!

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να ζορίστηκε και να αγχώθηκε, ωστόσο πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League εκεί που θα αντιμετωπίσει την κροατική Χάιντουκ.  Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, οι «ασπρόμαυροι» είχαν την τύχη με το μέρος του αφού ο Γκότλιφ πέτυχε ένα απίστευτο γκολ στο 12ο λεπτό, αλλά αντιμετώπισαν και τεράστιες δυσκολίες μετά την αποβολή του Αουγκούστο.

Διαβάστε επίσης: Μπεϊτάρ – ΠΑΟΚ 1-4: Όρθιος στο Ισραήλ, διπλό και πρόκριση για τον Δικέφαλο

Με Αουγκούστο και Νάρεϊ στην αρχική ενδεκάδα ο ΠΑΟΚ, με πεντάδα στην άμυνα η Μπεϊτάρ

Δεν επιφύλασσε καμία έκπληξη ο Ραζβάν Λουτσέσκου σχετικά με την βασική ενδεκάδα , ο οποίος παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, τους Κεντζιόρα (δεξιά), Εκονγκ, Μιχαηλίδη (κέντρο) και Μπάμπα (αριστερά) στην τετράδα της άμυνας, Αουγκούστο, Σβαμπ οι δύο εσωτερικοί μέσοι και στην επιθετική γραμμή τους Νάρεϊ (δεξιά), Τάισον (επιτελικός μέσος), Ζίβκοβιτς (αριστέρα), ενώ στην κορυφή η επιλογή ήταν και πάλι ο Μπράντον Τόμας.

Από την άλλη,  ο Γιόσι Αμπουκασίς δεν άλλαξε τακτική παρατάσσοντας την Μπεϊτάρ με 5-3-2 όπως και στην Τούμπα. Ξεκίνησε κάτωναπό τα δοκάρια τον Πορτογάλος τερματοφύλακα, Σίλβα, με την πεντάδα στην άμυνα να αποτελείται από τους Μπιτόν, Ντγκανί, Κριφ, Γκοτλίβ και Μοροζόφ. Οι τρεις χαφ ήταν οι Ασκενάζι, Αζάρια και Γιόνα, με τους Σουά, Φράντεϊ λίγο πιο μπροστά.

Με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά, το πρώτο μέρος ήταν η συνέχεια του παιχνιδιού της Τούμπας

ΠΑΟΚ και Μπεϊτάρ ξεκίνησαν τον αγώνα ακριβώς όπως είχαν τελειώσει το πρώτο παιχνίδι στο γήπεδο της Τούμπας. Ο δικέφαλος είχε την κατοχή της μπάλας και η Μπεϊτάρ πίσω απ’ αυτή  να περιμένει τις στιγμές της. Ωστόσο ο Γκότλιφ «φύλαγε» και απόψε ένα δώρο για τον ΠΑΟΚ καθώς τον έβαλε μπροστά στο σκορ σημειώνοντας αυτογκόλ. Έκανε πάσα προς τον τερματοφύλακα, ο οποίος ήταν εκτός θέσης και έτσι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για 1-0 του ΠΑΟΚ στο 12ο λεπτό.

Στα επόμενα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και μέχρι το 40ο  λεπτό δεν υπήρξε καμία καλή στιγμή μπροστά από τις δύο εστίες, ωστόσο όλα άλλαξαν όταν ο Αουγκούστο έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε δίνοντας την ευκαιρία στην Μπεϊτάρ να φέρει το ματς στα ίσα αλλά ο Κοτάρσκι είπε «όχι» αποκρούοντας την εκτέλεση του Σούα! Τα λάθη στην άμυνα της Μπεϊτάρ συνεχίστηκαν και από τέτοιο ήρθε και το δεύτερο γκολ στο 45+1 για τον ΠΑΟΚ, με τους παίκτες του να κλέβουν την μπάλα και τον Τόμας να κάνει το 2-0 για τον ΠΑΟΚ από κοντά λίγο πριν το ημίχρονο, έπειτα από την πάσα-ασίστ του Ζίβκοβιτς!

Στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι άσκησαν πίεση στην άμυνα του ΠΑΟΚ και έψαξαν ένα γκολ πριν το ημίχρονο για να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της πρόκρισης, το οποίο και βρήκαν στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων καθώς εκμεταλλεύτηκαν την ολιγωρία της άμυνας του ΠΑΟΚ, με τον Σούα να κάνει τη σέντρα και τον Φράιντεϊ με κεφαλιά να μείωνει σε 1-2.

Αντιστροφή των ρόλων στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να αντέχει στην πίεση της Μπεϊτάρ

 

Η Μπεϊτάρ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και πίεσε από τα πρώτα λεπτά για την ισοφάριση, βρίσκοντας την πρώτη της ευκαιρία στο 48′ με την μπάλα να φεύγει άουτ μετά την κεφαλιά του Μικολαέσκου. Ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Μίχα τρία λεπτά αργότερα, με το πλασέ του να φεύγει άουτ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι παραλίγο να βάλουν το ίδιο αυτογκόλ στο 61′ αλλά αυτή τη φορά η μπάλα δεν πήγε στην εστία.

Στο 65ο λεπτό η πίεση της Μπεϊτάρ απέδωσε με τον Σούα να σκοράρει αλλά να έχει ξεκινήσει την προσπάθεια του από θέση οφσάιντ. Επτά λεπτά αργότερα, ο Φράιντεϊ πέταξε την καλύτερη ευκαιρία της Μπεϊτάρ στο δεύτερο μέρος αφού έκανε κακό τελείωμα από το ύψος του πέναλτι και μάζεψε εύκολα ο Κοτάρσκι!

Ο Τσιγγάρας προειδοποίησε στο 77΄την Μπεϊταρ πως  έψαχνε το γκολ που θα κλείδωνε την πρόκριση, όταν ο τερματοφύλακας της Μπεϊτάρ συγκρούστηκε με συμπαίκτη του έπειτα από σέντρα του Νάρεϊ, με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Τσιγγάρα, ο οποίος πλάσαρε έξω από την περιοχή σε κενή εστία αλλά η μπάλα έφυγε άουτ! Ένα λεπτό αργότερα ο Σίλβα εξουδετέρωσε το πλασέ του Σαμάτα σε φάση τετ – α -τετ και μετά από αυτή την φάση ανέλαβε δράση ο Κωνσταντέλιας!

Αρχικά, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οι Έλληνας άσος έκανε εντυπωσιακή ενέργεια για να αποφύγει τον αντίπαλο του, αστόχησε στο τετ – α -τετ, με την μπάλα να βρίσκει στα πόδια του Τόμας ο οποίος έστειλε καταλάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και διαμόρφωσε το 1-3 για τον ΠΑΟΚ! Και σαν μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τσιγγάρας έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Κωνσταντέλια και με ένα ιδανικό τελείωμα, έκανε το 4-1 υπέρ του ΠΑΟΚ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ