Σβαμπ: «Η βία δεν έχει θέση στον αθλητισμό – Είμαστε αισιόδοξοι για την πρόκριση»

Σβαμπ: «Η βία δεν έχει θέση στον αθλητισμό – Είμαστε αισιόδοξοι για την πρόκριση»

Ο Στέφαν Σβαμπ μίλησε για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στη Χάιντουκ, για την υπόθεση πρόκριση, για τον Κοτάρσκι, αλλά και για την οπαδική βία.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προετοιμασία του για τη ρεβάνς απέναντι στη Χάιντουκ Σπλιτ, με τον Στέφαν Σβαμπ να μιλά για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Ο Αυστριακός μέσος αναφέρθηκε στην προετοιμασία του Δικεφάλου του βορρά, στην αντίπαλο των Θεσσαλονικιών, στον Κοτάρσκι, αλλά και στην οπαδική βία μετά και το τραγικό γεγονός στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι δηλώσεις του Στέφαν Σβαμπ:

Για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ: «Ειλικρινά πρέπει να πω ότι ο προπονητής μας τα ανέλυσε πολύ καλά, ήταν ακριβώς όπως τα περιμέναμε. Είναι πάντα δύσκολο να αξιολογήσεις μια ομάδα στην αρχή, αν την έχεις παρακολουθήσει μόνο σε βίντεο ή στην Κροατική Λίγκα. Ωστόσο, η εντύπωση που είχαμε για αυτούς από τους αγώνες που αναλύσαμε επιβεβαιώθηκε και στον αγώνα μας, έτσι ακριβώς παρουσιάστηκαν. Δεν υπήρξαν πολλές εκπλήξεις, αλλά νομίζω ότι κι αυτοί μας αξιολόγησαν πολύ καλά, κάτι που άλλωστε φαίνεται στο αποτέλεσμα (0-0)».

Για το τι γνώριζε για την ομάδα του Σπλιτ: «Η Κροατία είναι σχεδόν γειτονική χώρα, οπότε φυσικά γνωρίζω κάτι για αυτό το πρωτάθλημα, για την εθνική ομάδα, και έχω επίσης μερικούς Κροάτες φίλους στην Αυστρία. Φυσικά, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η Χάιντουκ Σπλιτ είναι οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της χώρας. Αν και η Χάιντουκ δεν έχει τόσο μεγάλη επιτυχία όσο ήθελε τα τελευταία χρόνια, ο σύλλογος είναι γνωστός! Ήξερα, μεταξύ άλλων, ότι είχαν φανατικούς θαυμαστές. Επίσης κάποιοι Αυστριακοί έπαιξαν για τη Χάιντουκ Σπλιτ, όπως ο Λούκας Γκρίτς, ο οποίος τώρα μετακόμισε στη Ραπίντ Βιέννης.

Φυσικά, ήξερα το όνομα του Ιβάν Λούτσιτς γιατί είναι Αυστριακός τερματοφύλακας. Δεδομένου ότι είμαστε ελληνική ομάδα, είναι ξεκάθαρο ότι γνωρίζουμε και τον Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος έπαιζε χρόνια στην ΑΕΚ. Έπαιξα κι απέναντί ​​του στην Αθήνα. Γνωρίζω και τον κεντρικό αμυντικό Ζβόνιμιρ Σάρλια που έπαιζε στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για παίκτες που γνωρίζω προσωπικά, που ξέρω να αξιολογώ και σε ποιο επίπεδο μπορώ να τους κατατάξω».

Για τον Ντομινίκ Κοτάρσκι: «Είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας. Δείχνει αρκετή ωριμότητα για την ηλικία του, αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις κι έχει πολύ θετικό χαρακτήρα. Στα μάτια μου έχει μεγάλες δυνατότητες και είμαι σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του. Αν συνεχίσει έτσι και μείνει όπως είναι, τότε έχει μεγάλη καριέρα μπροστά του. Μπορώ να φανταστώ ότι μια μέρα θα είναι τερματοφύλακας στην Εθνική ομάδα της Κροατίας».

Για την ρεβάνς: «Στην αρχή κάθε σεζόν, τα προκριματικά είναι δυσάρεστα και επικίνδυνα. Η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα περάσει. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά είμαστε και αρκετά σίγουροι ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη».

Για το πως βίωσε το τραγικό συμβάν με το θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη: «Παρακολούθησα εντατικά αυτήν την υπόθεση. Αυτό που συνέβη είναι μια τρομερή τραγωδία που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Είναι ξεκάθαρο ότι ακύρωσαν τον προγραμματισμένο αγώνα. Φυσικά βλέπουμε και παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα, είμαστε ανταγωνιστές στο πρωτάθλημα και αφού αντιμετωπίζουμε και Κροατική ομάδα, υπάρχει ένταση και αβεβαιότητα στον αέρα για το πώς θα εξελιχθούν όλα».

Για τον ποδοσφαιρικό χουλιγκανισμό: «Δεν χρειάζεται να το συζητάμε πολύ καιρό. Δεν υπάρχει χώρος για βία στο γήπεδο, τέλος! Είμαστε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο, να κάνουμε τη δουλειά μας, να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Η βία δεν έχει να κάνει με τον αθλητισμό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ